reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

No i L był na pierwszym szczepieniu, dostał Hexacima i Synflocix czy jakoś tak przeciw pneumokokom. Teraz śpi od 9. Skurczybyk jest na 97 centylu! Waga 7 kg i 68 cm, a ma 16 tyg:laugh2: Następne szczepienie pod koniec grudnia. Wodniak na jąderku się wchłonął i dostał skierowanie na usg jamy brzusznej aby skontrolować to " zmniejszone światło z miedniczce lewej", które ma od ur. Jeśli się pogorszyło to dalej do nefrologa, ale no nic. Na razie spokój. A i co go lekarz widzi to się pyta czy to normalne, że ma taką dużą głowę:-pJuż mam tego dość:-p To rodzinne i K też tak miał i też się tak go czepiali. Zobaczymy czy coś się będzie działo.
A i Pani dr powiedziała, że u L można już powoli jedzenie stałe wprowadzać, ale jeszcze trochę poczekam chyba.

Pozamiatałam, poćw, obiad w sumie gotowy, ojciec pewnie nas odwiedzi, a wieczorem Gwiezdne Wojny przy bezalkoholowym.

Aaaa i zapomniałam, L ok północy obudził się z krzykiem jakby go rozrywali, a On na brzuch się przekręcił i wpadł w panikę:laugh2:

reklama
Pumelova organizm może potrzebować wapnia ale to powoduje za duża ilość białka. Nerki możesz przeciazyc. :/
Ja jem tylko ser żółty i czasami kaszke manna

Misia my raz wyszliśmy na spacer kilka dni temu bo Artur był taki marudny. Tak to mu wietrze pokój. Niestety teraz tak kaszle jakby coś mu się odklejalo z płuc. Mam nadzieję że będzie zaraz lepiej. Syrop chyba pomaga.
Chybra 97 centyl wzrostu czy wagi? Bo jak ja sprawdzałam mój ma ponad 90 centyl ale wzrost bo ma 18 tyg i 68 cm. Ale waga ma 7700 i to 75 centyl.

Pumelova wszystkie sobie zaznaczyłam i wybrałam najbliższe.
Chybra Grześ też rano się przekręcil i się darl :). Super że udało się Leona zaszczepić w końcu.
Odebrałam wyniki tsh, bo jestem już długo bez leków. I jest 1.4 :)
I ubezpieczylam auto i byłam na zakupach. Teraz wróciłam na karmienie :) dobrze ze babcia ma wolny piątek :)

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.
Emol piekny kocyk. Napewno mega cieplutki.

Ola W moja mala tez chyba bedzie miała dolną jedynkę. Od tygodnia te dziaselko leklo opuchnięte i wszystko pakuje do buzi. Jak u syna wychodzily zeby to był w podobnym wieku do małej. On to zle znosił.

Kylesa tez tak se wmawiam że będę na bieżąco....

My szczepimy się 22... O matko żeby tym razem było bez gorączki. Ja szczepie darmowymi.

Aniek42 ja jak gotuje dla małej ~to zamrażam w pojemnikach na pokarm. Jak narazie się sprawdza.
Ja mam zwykla mate piankowa. Kilka zl za nia zapłaciłam. Sprawdza sie jak rozkładam mate edukacyjną.
Aniek mozna wiedziec jaka jest różnica wieku między starszym i srednim? Zastanawiam sie czy mój starszak taki zżyty z siostra bedzie. Chciałabym. Przystojniaki z chłopców!!! :-)
W dzień mała je sniadanie o 8:30 180 mm. O 11 dostaje kleik kukurydziana-ryżowy łyżeczką o 11:30 butelka 120. O 14 bledowane warzywa. Przez trzy dni daje kej jeden smak a potem zmieniam. 14:30 butelka 150. O 17;30 butla 150. I na noc miedzy 19:30 a 20 kompiemy i karmimy 150 mleka i łyżeczka kleiku ryżowego. Spi o 10 do 11 a potem od 12 do 14. I jeszcze jedno spanlo po 15 ale z godzinke lub mniej. Od 17 juz nie usypiam jej. Nie mam bladego pojecia jak mi się udało to wprowadzic.

Mnie dobija siedzenie w domu 24 na h z dzieckiem.... Mimo ze mała jest kochana to czsem bym se wyszła sama na zakupy... Jutro mam wychodne:-) chłopaki dostana wytyczne do małej a ja ide do koleżanki na kawę.

Emol mój starszy też obchodzi wydobyciny:p . Jak gotowalas brokuła to go rozgotowalas czy takiego aldente blendujesz?

Pola współczuję. Biedna ty z tym kolanem. Zdrowka dla Ciebie i córki.

Pumelova dobrze że sie wszystkim ustabilizowalo. Na miejscu szybciej dojdą do siebie ze wsparciem bliskich.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka, my po kiepskiej kolejnej nocy, Mikolajek budzi się z płaczem i tak noszę go ponad godzinę. .... czasem dłużej Ahhh i dziś tez marudka straszna z niego [emoji21] . Nawet na spacer chyba nie wyjdę.

A wczoraj myślałam, że zawału dostanę, w kupce miki miał nitki krwi i to dużo. Wyczytałam, że to może być po bananie, ale dałam mu może kilka razy na czubek łyżeczki, wiec nawet jednej nie było. Jeśli się powtórzy to pójdę dk lekarza, może dlatego tak placze w nocy

OlaW wyślę Ci numer na priv może w przyszłym tygodniu zlapiemy się na spacer.

Pumelova ja właśnie bardzo rzadko jem przetwory mleczne a mleka w ogóle bo nie lubię, sądzę że jak jadasz ser żółty i inne przetwory mleczne i zęby Ci się nie posypały to spokojnie :)

Z tymi piankowymi puzzlami super pomysl ! Muszę o nich pomyśleć.

Tak się zastanawiam jak tam reszta ekipy : Lilith, truskawka, żonograja, aggaa88, currantwibs i reszta.

Integral na rynku najgrubsza gramatura jaką widziałam to 200, ja mam 400 ale nadal jest lekki. Też szczepienia darmowymi, 20. Mam nadzieję że będzie ok. Z tego co wiem to starszy u Aniek ma 23 lata (2 lata starszy ode mnie) a młodszy chyba 7.
Przepis na brokuł papkę: gotuję różyczki brokuła na normalną twardość jak dla siebie, różyczki daje do siteczka i łyżeczka miażdże. Od spodu mam kubek do którego to wpada. Dodaje do tego trochę wody zrodlanej bo sam brokuł utarty jest za gęsty. I tyle. :) oto sitko
1510922378-79f963abb702541d-aaaaaa.jpeg
1510922398-5ec02c01a3faffc9-aaaaaa.jpeg

reklama
Moje szczescie wlasnie zjadło marchewke z ziemniaczkiem. Ja wszystko blenduje i jeszcze gorace zamykam w malych sloiczkach. Zastanawia mbie kiedy bedzie mozna cos lekko posolic....
Brokula wprowadzam od poniedziałku. Chyba zrobie go na parze..

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry