reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Misia u nas super. Zosia rosnie, rozwija sie, szczerze nawet nie wiem czy wolno czy szybko :) kreci sie na wszystkie strony, przymierza do pelzania. Wagowo i wzrostowo jest sredniaczkiem na 50 centylu. Strasznie kochana jest i daje nam mnóstwo radosci. Do godz 15 mam luzik totalny bo chlopcy w pkolu :) pozniej z godzinke, poltorej jestesmy na dworze na placu zabaw, zajecia jakies i tak dni mijaja. Do 3 mca miałyśmy super noce, ale sie zmienilo i sa baaardzo slabe. Karmie tylko piersia, za miesiac bede rozszezac diete. Bo ona z czerwca wiec juz w sobote konczy 5 mcy.
Ja sobie cwicze prawie codziennie wieczorem chodakowska bikini, hot body, sukces, rewolucje.. Tak wychodzi mi trening 5x w tyg

reklama
Ola W - jeżeli używasz tych pampersow w białym opakowaniu to bardzo możliwe, że to one uczulaja. U mnie już przy newborn pojawiły się podrażnienia. Lepsze sa te w zielonych opakowaniah moim zdaniem.

Chybra - ja szczepiłam 6 w 1 wczoraj 2 dawka i tak jak za pierwszym razem lekko podwyzszona temperatura. Poza tym wszystko okej.

U nas nocki jak na kp nie sa złe. Idziemy spać o 22:30 I śpimy aż do 5:00, kolejne karmienie i śpimy do 8:00. Jedyny teraz problem jest taki, ze bede musiala malego budzic na karmienie jeszcze jedno w nocy bo malo przybral na wadze i taka dluga przerwa w nocy nie moze byc:(

Dostalismy zaproszenie na impreze sylwestrowa na sali i nie wiem jak zorganizować takie wyjście... myślałam, żeby wyjść po wieczornej kąpieli i karmieniu a butelkę zostawić z mlekiem i najwyżej jeszcze raz przyjechać koło 2 w nocy nakarmić albo w łazience na sali ściągnąć bo przez całą noc nie wytrymam i znów się zastój zrobi... A Wy macie jakieś plany na sylwestra?
Jeszcze się pochwalę! Winda gotowa od wczoraj!

Chybra, tak jak pisze Aha, Botoks to nie komedia. Ja oglądałam ostatnio Pitbulla Vegi, był całkiem fajny, dlatego chcę ten nowy zobaczyć. Ale żal mi na to kasy, więc czekam żeby zobaczyć online. [emoji6]
Ja również nie znoszę polskich komedii, włącznie z listami do m.. jestem uczulona na takie filmy. Gwiezdne wojny kocham bardzo, avengersów itp również [emoji173]

Ola, byliśmy wczoraj u tej fizjo co wy. Całkiem fajna babka. Pokazała jak nosić i ogólnie co robić, młody słabo trzyma główkę na plecach, więc też pokazała co robić. Ogólnie mi się spodobała. Idziemy za parę tygodni jeszcze raz [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone piona. Kocham filmy gatunku marvela!! I jestem fanka Vegi. Ale botoks jakos mi nie podchodzi...

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

OlaW wydaje mi się, że Mikołaj nie do końca ma prawidłowe napięcie mięśniowe, no i na brzuchu ma problem z utrzymaniem dłużej główki, wiec pójdę. Może trochę przesadzam, ale uważam że nic wizyta nie kosztuje i nie zaszkodzi. Może jakieś ćwiczenia dostaniemy.

Kasiulka super słyszeć, że u Was ok, no i pięknie sobie radzisz, jak na ćwiczenia masz czas i siłę po ogarnieciu trójki. Ja to z brzucha mam flak [emoji21][emoji21][emoji21] I siły do ćwiczeń nie mam [emoji29]

Chybra ja też 6w1 i u mnie to kompletnie bez problemu Miki zniósł

Mamusia_muminka ja dostałam na 29 grudnia na 40-stke kierownika i strasznie chcę pójść, ale narazie pomysłu nie mam jak to zorganizować, gdybym tylko miała opiekę to zostawiłabym mleko i hulaj dusza [emoji16] sylwester raczej domowo

Chybra ja tez 6 w 1 szczepie. Za pierwszym razem nic za drugim goraczka

Aha a maz zostac nie moze ? Czy zaproszenie z osoba towarzyszaca? Ja mam 7 grudnia wigilie z pracy i sie wybieram :-) a styczniu mamy miec 10 lecie firmy ;-) sylwester raczej w domu

Kasiulka ale sobie super radzicie:-) za cwiczenia podziwiam ja z malym nie dam rady, raz probowalam i po trzech cwiczeniach zaczal ryczec :-( musze jakos inaczej to ogarnac

Chybra ja 6w1 - infanrix. Po pierwszej dawce nic, po drugiej w nocy podwyższona temperatura.

Ja też codziennie biorę Małą do łóżka, zazwyczaj około 2. Nie mogę za chiny znaleźć sposobu żeby jadła dłużej niż 5 minut... zasypia jak kamień i ani smyranie buźki ani szyjki jej bie wybudza. Przez to mało zjada i co godzinę się budzi [emoji53]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie znoszę polskich komedii...nie wiem czy się śmiać czy płakać.Ale inne gatunki filmowe Polakom wychodzą muszę przyznać.
Ola Emilka spanko ma po mamusi,szkoda tylko że nie w nocy.Naprawdę zaczynam podejrzewać że jest podekscytowana tatą,który przychodzi koło 19 i późnej ciężej jej usnąć.Bo jak ja jestem z nią sama to kawę zaleje a ona już śpi.R jest bardzo emocjonalny no i ona te emocje łapie bardzo,zresztą widać po niej jaka jest podekscytowana.
Jutro przyjeżdża teściowa.....

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasiulka fajny pomysł ale bym się za ogrzewanie nie wypłaciła;)

No dokładnie rano 5-6 zabieram ją do siebie żeby jeszcze dospac. I nauczyłam że drzemka między 13 a 16 też mamy w moim łóżku ale przynajmniej udaje mi się pospać:)

Chybra na szczepilam hexacima, ale szczepionki to temat rzeka. Taka mi polecila ciocia. Nic nam po żadnej nie było ale to jest bardzo indywidualna sprawa

Mumusia gratuluje windy:D ja sylwestra odpuszczam, może wpadną przyjaciele na domowke do nas.

Powoli wracam na forum bo u nas się uspokoilo. Szwagier wróci do polski w tym tygodniu a szwagierka za tydzień. Chyba wyjdą bez większych obrażeń, szwagierka będzie wymagać rehabilitacji bo będzie mieć rekonstrukcję kolana ale to to.pikus :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry