reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Wiecie nie spodziewałam sie, ze pampersy go uczula, bo używałam
2 i było ok.

Kasiulka witaj! :)
Mam ten lotio, dostaliśmy wtedy na buzie. Chyba go użyje.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Emol, ja nie dostałam nic. Na razie. Ale to był polecony? Bo ja nie odbieram jak na nic nie czekam, najpierw sprawdzam skąd nadane. [emoji6]

Moje dziecko też niestety nie ma regularnego trybu dnia. Do tego popsuły nam się nocki i budzi się co chwila, do tego nie śpi w dzień i przez to wieczorami jest marudny.. i oczywiście je też nieregularnie, przez co mam wrażenie że non stop wisi mi na cycku.

Wow, wy już rozszerzacie diete? Ja planuje dopiero po 6 miesiącu, czyli w styczniu będziemy zaczynam. I jak na razie jestem zdecydowana na blw.

Pumelova, ja też się zarzekalam że nie będę brać do łóżka, a w sumie codziennie od jakiejś 4 rano śpimy razem.

Też bym chciała zobaczyć botoks, ale chyba poczekam aż będzie online [emoji6]
My planujemy iść na nowe star warsy w grudniu. To będzie pierwsze takie wyjście dla mnie bez młodego. Ale mam plan żeby pójść jak najpóźniej, już po położeniu go spać i wrócić zanim się obudzi [emoji4]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Plany planami a życie weryfikuje,ja też młoda biorę ale dopiero koło 6.Myślę że jak się karmi mm to te dni są bardziej usystematyzowane bo zawsze wiem kiedy następne karmienie bo Emilka chodzi jak w zegarku czyli głodna co 3-3,5 gdz.Wstajemy koło 9,10,jemy,ona 2 gdz po wstaniu ucina 30min drzemke,idziemy na spacer koło południa na 1,5-2gdz,jemy,o 15.15 idzie spać na 2-2,5gdz,jemy,koło 19.30-20 kąpiemy się,jemy i do spania jak się uda bo wieczorem zaczynają się schody[emoji16]oczywiście w między czasie jest aktywna to się bawimy albo ona sama się sobą zajmuje do 30 min potrafi:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam w empiku i wzięłam ostatnie 10, jeszcze kilka sztuk mi brakuje.
Cały dzień w drodze Grześ się umeczyla i potem spał od 23 do 9. Musiałam go na jedzonko przystawiac bo by mi cycki odpadły.
Aniek Malinka to Grześ na bank bo męża nie było, ale już zeszła.
Kasia ja też nie lubię sushi za to hinduska kuchnie bardzo, w ogóle to lubię wyraźne smaki.
Ola to wygląda jak AZS, lojotokowe zap . Skóry lub alergia. Nowy płyn może do prania czy coś?
Kasiulka jesteś. No kobieto gdzieś ty była jak Zosia.?

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Linoone to jest nas wiecej czekajacych na botoks online.
Bo chcialabym go zobaczyc[emoji3]

U nas tez niezmienna jest tylko godzina kapania i spania. Reszta jest strasznie rozwalona bo wstajemy raz o 8-9 a raz o 11 i wszystko sie nam przestawia.

Pumelova haha [emoji23]
Jakbym siebie slyszala. Szymek tez mial spac tylko w swoim lozeczku a zazwyczaj nad ranem laduje obok mnie zwlaszcza jak T.ma nocki.

Aniek listy do M.tez bym ogladnela [emoji3]

Dziewczyny ja sama robilam zaproszenia na chrzciny ze zdjeciem Szymka, byly niepowtarzalne [emoji3]
I dawalismy prezenciki dla gosci po przyjeciu.

Monti dynie mam swoja z ogrodka,duzo warzyw od wujka bede miala a reszte kupie na bazarze.

Napisane na LG-H340n w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie wiem, nie lubimy takich filmów jak Botoks czy Ciacho czy Wyjazd Integracyjny czy coś tam z cellulitem w nazwie, wszystko takie samo . W sumie z polskich w miarę nowych filmów to zaakceptowaliśmy jedynie Bogów;-) ;) W grudniu pójdziemy pewnie na Gwiezdne Wojny, w październiku byliśmy na Thorze, chcemy tak przynajmniej co 2 m-ce wychodzić.

Spaliśmy od22:20 do 7:30 więc super, spałam jak zabita, dziś już poćw, zaraz ogarniam obiad, jakaś głodna jestem od rana.

Wczoraj u neurologa z L ok. Obniżone napięcie poporodowe się cofnęło i może być szczepiony:-D Zaraz dzwonię do przychodni. A no i za tydz mamy kolejną rehabilitację i zobaczymy co powiedzą, mamy się w sumie ich słuchać i tyle. Fajnie :blink:

Coś powiecie o szczepionce 6w1? Bo nią właśnie chcemy szczepić, 5w1 u nas jest tylko dla wcześniaków podobno.

Pumelova, ale on to miał zanim ja mu wprowadziłam jakiekolwiek warzywo. Tylko miał mniej, na samej gorze. Teraz mu sie nasiliło. Ale na udzie ma to od dłuższego czasu.
Nie wiem czy to nie na pampersy... bo jak używałam to to sie pojawiło, potwm jakby było delikatniejsze, a potem zrobiłam drugie podejscie do pampersow j znowu sie to wzmogło. Ale to było jakis cAs temu... wiec warzywo mogło co najwyzej wzmocnić. Ale nie wydaje mi sie, bo miał to juz będąc tylko na nutramigenie

Moj maly mial takie wlasnie od pampersa. Utrzymywalo sie do miesiaca od odstawienia.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Integral smarowałas czyms?

Aha a po co do neurologa?

Ja ze spaniem nie mam problemow. Kuba śpi w łóżeczku. Ale za to usypianie w ciagu dnia rzadko sie udaje bez noszenia na rękach. Zwłaszcza żale teraz w łóżeczku sie przekręca na brzuch. A spowrotem na plecy juz nie umie. Wiec słabo :)

Takze u mnie jest noszenie na rękach, którego miało nie byc. Ale tylko w dzien. Wieczorne spanie bez problemu poki co (tfu tfu!)

Jeju Kasia... jakie długie drzemki! Mi Kuba jest aktywny po półtorej h a potem pol h drzemki. Rzaaaaadko koedy godzina.
Takze nie zdążę dobrze odpocząć, a juz od nowa zabawianie :)

Chyba go swędzi głowa od schodzącej ciemieniuchy. Ja j... ciagle cos ‍♀️[emoji23]

reklama
Smarowalam linomagiem ikapalam w letniej wodzie. Bylo tak ze mojemu to sie nawet cos saczylo i zrobila sie ranka. Lekarka bardzo dobrt pedjatra kazala zasypywac zasypka alantan. Po miesiacu zniknelo. A uczulenie pojawilo sie dopiero po przejsciu na inny rozmiar pampersow. 1i2 bez objawow i chyba dopiero przy 3 albo4 dostal uczulenia.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry