reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Dzięki dziewczyny z rana przyatakuje empik.
Zrobiłam badania tarczycy tylko też nie mogę się zebrać po odbiór wyników, są u lekarza i muszę się wbić :/
Wczoraj Grześ się budził co chwilę w nocy, to teraz spał 8h ciągiem, aż go musiałam obudzić na cyca.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia - obstawiam wszystkie sklepy papiernicze (zaproszenia na sztuki), księgarnie, no i empik.

Ewella - u nas dzisiaj nocka podobnie z tym jedzeniem.

Aniek - bidulko Ty [emoji8]. Syn pewnie niedługo znowu przyjedzie (święta?). Pogoda też swoje na psyche robi [emoji19]. Trzymam kciuki za dobre wyniki [emoji110][emoji110].

W południe my z kolei jedziemy do Wrocławia do endokrynologa z Małą (miała zamieszanie z poziomem tsh, no i za szybko rośnie wzdłuż i wagowo, stąd kontrola). Oczywiście przed i po lekarzu mam już shopping ustalony [emoji1][emoji6]. Także mam nadzieję, że coś przed południem odespimy.

A u nas na reszcie L przespał jak człowiek noc, szczerze mówiąc nawet gdyby coś kwękał w nocy i tak bym nie usłyszała, taka padnięta byłam. Ale nie obyło się bez wieczornego bajlando przed snem. No nic. Sen od 22:30 do 7:15:blink:

Męż niedługo do roboty wychodzi, my pewnie położymy L i poćwiczymy, ok 13 pewnie rodzice wezmą K na drzemkę, a ja z L o 16 jedziemy po męża i do neurolog.

Aaa nie mówiłam, ale dzw kumpela, że jestem zapisana na imprezę firmową 8.12 w takim mega wielkim, pięknym hotelu:-p Heh 2,5 roku jestem już w domu i co rok mnie zapraszali, a tym razem mówię a co mi tam, zwłaszcza, że mój menager odchodzi, który mnie rekrutował. Tylko jest to daleko więc mąż mi musi drogę tam pokazać, niestety autem muszę jechać.

No nic, miłego dnia ;-) ;)

Misia dokładnie tak samo myślałam ale zaczełam dzykać w necie i znalazlam ze:
Pokrojona w kawalki
Pokrojona w kawalki i zblanszowana wczesnirj
Surowa zblendoeaną
Pieczoną i zblendoeaną.
Jako że ja doświadczenia w dyniach nie mam to nie wiem jak będzie najlepiej [emoji2]

Liluli dzięki tak też zrobię, bez zabawy z pieczeniem [emoji2]

Aga km masz jakiegoś fajnego endo we wro dla dzieciaczka do polecenia?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Aniek nawet nie będziesz wiedziała kiedy a już znowu z synem się spotkacie. Wiec ze rozlaka boli.

Chybra super, pójdź się rozerwać, pogadać z ludźmi, dobrze to robi. :)

Artur przez 3 noce zanim zasnął coś tam gadał, odwracal się zanim zasnął (10-12 min to zajmowało) oczywiście ze smokiem. Wiec zastanawiałam się czy to spowodowane ze za mało jedzenia dostał przed spaniel czy za późno go kładę i faza dużego zmęczenia mu mija. Wiec wczoraj zjadł 210 mm i usnal już 21.15 i spał do 7.20 więc chyba będę musiała tak robic. Tym bardziej że musieliśmy porobić kilka rzeczy w domu więc Artur musiał trochę wcześniej zasnąć. A ja poszłam spać po 00.00 mega zmęczona i wstałam nadal niezregenerowana.

Ufff znowu mnie wybiło z forum.... zupełnie nie wiem z czego to winika ostatnio

Powiedzcie mi proszę, czy te warzywka które już zaczynacie samodzielnie przygotowywać dla maluchów, kupujecie z jakichś ekologicznych upraw, czy zwyczajnie kupujecie w sklepie?
Ja zamierzam zacząć rozszerzać dietę dopiero pod koniec 6 miesiąca, wypadnie to dopiero w styczniu, a jak widzę dużo z nas będzie już wprawiona w rozszerzaniu diety [emoji2]

Moja Mała też ostatnio jakaś marudna sie robi, ale zaglądam jej w paszczę i nic nie widzę jeszcze.
Narazie wprowadzam 2 spacery dziennie, bo w wózku najładniej zasypia i najlepiej śpi. Jeden spacer w okolicach 11, a drugi około 17, odpukać dzięki temu całkiem dobrze zasypia na noc, mimo ze od kilku dni ma duży kłopot z zaśnięciem.

Sent from my SM-A510F using Forum BabyBoom mobile app

Hej kobiety.
Ja was czytam jak tylko mam okazje. Mam nadzieje ze nareszcie bedzie to bardziej systematyczne.....
Ostatnio byla mowa o usypianiu. Moja od kidy ma rutyne zawsze po 19 jest marudna. Ja ka kapue karmie i zasypia. Od 20 do 7 spi a o 8 je sniadanko. Nie placze z glodu wcale. Do kolacji do butli dostaje lleik. 1 lyzeczka na 150. Czasem wypije czasem nie.
Od dwóch tygodni rozszerzamy dkete. Marchewka, jabłuszko, soczek zozcieczony z woda i kleik kukurydziana-ryżowy. I tak nam mija czas.

Tez musze pomyslec o zaproszeniach na chrzciny. W styczniu planujemy.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Agniesiam dziękujemy. Józef ładne imie, ale sama bym tak dziecka nie nazwała.

Abed dziękujemy. nie mam pojęcia kiedy ten czas przeleciał. Czasu też bym nie cofała, ale za szybko mija i nie zdążyłam się nacieszyć noworodkiem.

Emol dziękuję. Podziwiam z odkładaniem Artura. Dynię ugotowaną zmiksowałaś. Kocyk uszyłaś?

Misia znów bez męża? Zazdroszczę dziadków zajmujących się Grzesiem.
Ty się przyznaj kochana kto ci tą malinkę zrobił?:tak:

Liluli , Aga_km , Ewella , Napolka dziękujemy.❤

Mamusia Muminka najlepszego na 4 mce. Bardzo mądra ta koleżanka, super porównanie

Majcia śpi ze mną w łóżku, więc się tulamy pod puchową cienką kołderką. Wszyscy lubimy ciepełko.

Kasia niektóre dzieci są takie marudne/wściekłe jak są zmęczone i nie ma na to rady. Mój misiek od malutkiego jak jest zmęczony to jest mega wkurzający i zmierzły nie do wytrzymania. Jejjju...w hinduskiej jeszcze nigdy nie byłam. Co tam dobrego można zjeść?

Napolka na jakim filmie byliście? Chciała bym na listy do M.

Aga_km dobre i 500+ jak innych dodatków nie ma . Jak się należy, to trzeba skorzystać.

Aha to u Was i tak nie źle, u nas trzeba knajpę na komunię 3 lata wcześniej rezerwować.
Próbowaliście na kurzajki jaskółcze ziele? Ja się tak pozbyłam 2 brodawek. A synowi kupowałam w aptece coś takiego "lapis" i też pomogło, ale to było daaawno temu.

Cdn.

Byłam rano w labo. Jak zwykle kolejka, godzinę czekałam.
Posprzątałam już i zapiekanka na obiad robi się w halogenie.
Majcia się obudziła, przebrałyśmy się i obie jemy śniadanie.
Trochę się pobawimy i jedziemy po misia, potem obiad, kawka i jedziemy na lotnisko:hmm::sorry2:
Zajrzę tu wieczorem jak prezeska pozwoli.

reklama
Ja z szybkimi pytaniami :)
Wczoraj przeszlysmy lekkiego wirusa... ja wymioty Pola kilka kup. Dziś już ok, ale na jutro termin szczepienia. Ile powinnyśmy odczekać??
Jak dlugo w taką pogodę spacerujecie?? Moja jak zasnie na dworze to potrafi spać 3-4 godziny ale nie mam sumienia jej trzymać tak dlugo na zewnątrz, po drugie przemarznie mi. I teraz kombinuje z tą drzemka. Wczoraj była tragedia ze spaniem no ale wirus. Dziś po drzemce wyszłam na spacer no i zasnela, ale myślę że odsypia wczoraj :D ach te dylematy matek :D
My kapiemy dzień w dzień o 19 i idziemy spać na noc. Młoda zje i odkładam ja a jak nie zasnie od razu ta zostawiam do zaśnięcia. Światło zgaszone drzwi przymkniete bo hałas u nas to norma- starsze nie potrafią się dostosować.

Do góry