reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Zdrówka dla chorujących.

Podczytuje Was cały czas.

U nas wieści ciągle jakieś, szwagierka bedzie miała jakaś operację kolana i żuchwy ale jest z nią dobry kontakt, czuje się dobrze więc o nią się tak nie martwimy.
Szwagier obudził się po operacji, podobno rusza rękami i nogami. Podobno jest świadomy. Wycieli mu fragment kości czaszki i miał krew w mozgu także boimy się co będzie.
We wtorek lecą tam teściowa i brat szwagra żeby był ktoś na miejscu. Jeszcze się okazało że mają niskie ubezpieczenie, które raczej nie pokryje kosztów leczenia i transportu do domu.
Najważniejsze że żyją.

Aga km dostalam dziś od cioci kapsułki eye q- to chyba takie miałaś dla córki? Chyba źle ze mną:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, czy ma ktoras zloty sposob na oduczenie zasypiania na raczkach...?:( odkladanie nie pomaga, konczy sie mega histeria i zanoszeniem. Juz nie obrabiam.

Pytanie nr 2 jak oduczyc tylko piersi ;(

Zdrówka mamusie :*

My w sumie kichamy wszyscy, ale to raczej alergiczne odkąd kominek odpaliliśmy.

Wczoraj po bojach L usnął dopiero po 23:30, dziś nie spodziewam się niczego innego.

Od rana jak zwykle zasuwanie w domu, odkurzanie, mycie kominka i prysznica, wycieranie kurzy, przybijanie nowego wieszaka, mąż z ojcem wynieśli dwie pary starych drzwi na dwór, trzeba będzie je porąbać na opał, do tego jutro chyba dojdzie stara szafka na buty i szafa. No i w sumie na długi czas będzie spokój z generalnymi porządkami.

Zeziorliśmy pickę, teraz grzejemy się z herbatką przy kominku i Neonówce :)

Pumelova - lipa z tym ubezpieczeniem . Ale najważniejsze, że żyją. Trzymam kciuki aby szwagier wyszedł z tego obronną ręką, i oby wszystko im się pięknie pogoilo. Z pewnością na długo zapamiętaja te wakacje .

Dokładnie eye-q moja córka łyka. Ale dorośli również mogą spożywać - jest tam spora dawka omega 3 i 6. Także jest z Tobą dobrze, a będzie jeszcze lepiej [emoji6][emoji3].
A do tej pory jakies witaminki brałas? Ja lecę na tym co w ciąży + skrzyp. Jedynie magnez nie jest mi teraz potrzebny (po porodzie skurcze nóg mi przeszły... Ale pewnie za niedługo znowu przyjdzie mi się suplementowac (zima)).

Katja - niestety nie mam żadnych złotych rad. Dość późno oduczalam Jagode. A Kalina nie ma problemu aby wciągnąć z butli odciagniete mleczko.

Chybra - może z tym spaniem L Cie zaskoczy.

Ten Twój domek musi być magiczny (kominek, las wokół, stare drewno gdzieniegdzie) [emoji4].
Też lubimy kabarety [emoji3]. A pizza będzie na kolacje.

Katja-u mnie też są niestety rączki potrzebne i to łącznie z cycusiem:hmm: jedynie w dzień udaje mi się go uśpić w wózku z pomocą smoka. Na noc jeszcze jest tak, że jak go odkładam śpiącego do łóżeczka to nie może się obudzić bo od nowa musi dostać cycusiua, smoczka wtedy absolutnie nie chce:no2: zdaza sie że zaśnie sam w wózku albo lezaczku, ale to już musi być mega zmeczony. Także też chętnie poczytam dobre rady:-) :)
Co do jedzenia to mój też nie chce butelki, zwłaszcza ode mnie. Mężowi raz się udało i po wielkim płaczu wypił to co odciagnelam, ale mm absolutnie nie chce :baffled: a np. starsza córka nie miała problemu z karmieniem mieszanym:yes: taki typ o_O

Dziewczyny dzisiaj się tylko melduję, bo może jakiś film z moim wreszcie obejrzymy, bo nie pamiętam, kiedy ostatnio była taka okazja. Od wczoraj mam problem z poruszaniem głową w prawą stronę. Źle spałam albo mnie gdzieś przewiało. Jazda samochodem to wyzwanie, a niestety byłam zmuszona.

Aga km ja przez 3 miesiące nie brałam żadnych witamin.. Teraz kupiłam najtańsze - falvit i biorę magnez i b6 bo mam skurcze właśnie. Te kwasy to chyba przy kp można, nie?

Co do usypiania to mam tylko cyca. Dwa razy zje i jak nie chce zasnąć to niestety noszę że smokiem owinieta w kocyk ale szybko na rękach zasypia i w końcu tak mocno że mogę odłożyć.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry