reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Zdrówka dla chorujących.

Podczytuje Was cały czas.

U nas wieści ciągle jakieś, szwagierka bedzie miała jakaś operację kolana i żuchwy ale jest z nią dobry kontakt, czuje się dobrze więc o nią się tak nie martwimy.
Szwagier obudził się po operacji, podobno rusza rękami i nogami. Podobno jest świadomy. Wycieli mu fragment kości czaszki i miał krew w mozgu także boimy się co będzie.
We wtorek lecą tam teściowa i brat szwagra żeby był ktoś na miejscu. Jeszcze się okazało że mają niskie ubezpieczenie, które raczej nie pokryje kosztów leczenia i transportu do domu.
Najważniejsze że żyją.

Aga km dostalam dziś od cioci kapsułki eye q- to chyba takie miałaś dla córki? Chyba źle ze mną:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, czy ma ktoras zloty sposob na oduczenie zasypiania na raczkach...?:( odkladanie nie pomaga, konczy sie mega histeria i zanoszeniem. Juz nie obrabiam.

Pytanie nr 2 jak oduczyc tylko piersi ;(

Zdrówka mamusie :*

My w sumie kichamy wszyscy, ale to raczej alergiczne odkąd kominek odpaliliśmy.

Wczoraj po bojach L usnął dopiero po 23:30, dziś nie spodziewam się niczego innego.

Od rana jak zwykle zasuwanie w domu, odkurzanie, mycie kominka i prysznica, wycieranie kurzy, przybijanie nowego wieszaka, mąż z ojcem wynieśli dwie pary starych drzwi na dwór, trzeba będzie je porąbać na opał, do tego jutro chyba dojdzie stara szafka na buty i szafa. No i w sumie na długi czas będzie spokój z generalnymi porządkami.

Zeziorliśmy pickę, teraz grzejemy się z herbatką przy kominku i Neonówce :)

Pumelova - lipa z tym ubezpieczeniem . Ale najważniejsze, że żyją. Trzymam kciuki aby szwagier wyszedł z tego obronną ręką, i oby wszystko im się pięknie pogoilo. Z pewnością na długo zapamiętaja te wakacje .

Dokładnie eye-q moja córka łyka. Ale dorośli również mogą spożywać - jest tam spora dawka omega 3 i 6. Także jest z Tobą dobrze, a będzie jeszcze lepiej [emoji6][emoji3].
A do tej pory jakies witaminki brałas? Ja lecę na tym co w ciąży + skrzyp. Jedynie magnez nie jest mi teraz potrzebny (po porodzie skurcze nóg mi przeszły... Ale pewnie za niedługo znowu przyjdzie mi się suplementowac (zima)).

Katja - niestety nie mam żadnych złotych rad. Dość późno oduczalam Jagode. A Kalina nie ma problemu aby wciągnąć z butli odciagniete mleczko.

Chybra - może z tym spaniem L Cie zaskoczy.

Ten Twój domek musi być magiczny (kominek, las wokół, stare drewno gdzieniegdzie) [emoji4].
Też lubimy kabarety [emoji3]. A pizza będzie na kolacje.

Katja-u mnie też są niestety rączki potrzebne i to łącznie z cycusiem:hmm: jedynie w dzień udaje mi się go uśpić w wózku z pomocą smoka. Na noc jeszcze jest tak, że jak go odkładam śpiącego do łóżeczka to nie może się obudzić bo od nowa musi dostać cycusiua, smoczka wtedy absolutnie nie chce:no2: zdaza sie że zaśnie sam w wózku albo lezaczku, ale to już musi być mega zmeczony. Także też chętnie poczytam dobre rady:-) :)
Co do jedzenia to mój też nie chce butelki, zwłaszcza ode mnie. Mężowi raz się udało i po wielkim płaczu wypił to co odciagnelam, ale mm absolutnie nie chce :baffled: a np. starsza córka nie miała problemu z karmieniem mieszanym:yes: taki typ o_O

Dziewczyny dzisiaj się tylko melduję, bo może jakiś film z moim wreszcie obejrzymy, bo nie pamiętam, kiedy ostatnio była taka okazja. Od wczoraj mam problem z poruszaniem głową w prawą stronę. Źle spałam albo mnie gdzieś przewiało. Jazda samochodem to wyzwanie, a niestety byłam zmuszona.

Aga km ja przez 3 miesiące nie brałam żadnych witamin.. Teraz kupiłam najtańsze - falvit i biorę magnez i b6 bo mam skurcze właśnie. Te kwasy to chyba przy kp można, nie?

Co do usypiania to mam tylko cyca. Dwa razy zje i jak nie chce zasnąć to niestety noszę że smokiem owinieta w kocyk ale szybko na rękach zasypia i w końcu tak mocno że mogę odłożyć.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry