reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Judith moja też często tylko łódkę robi, różnie w sumie. Jak ją ja kładę z rączkami z przodu to tak zostaje a jak się pokreci to rączki daje do tyłu i robi taka lodke.

Kasia831 moja też robiła afere na początku a potem z dnia na dzień to polubila. Ale przed każdym karmieniem chociaż chwilkę kladz.

Ola W rozumiem Cię doskonale bo gdyby nie ciocia to bym biegała od lekarza do lekarza i porównywala wszystko. My hexacima (6w1), rotarix a pneumo refundowane.
Wiesz co ja nie wiem czy ona miała wzmożone osłabione czy co. My poszliśmy z nią z powodu tego krwiaka na szyi i ja się spytałam gościa jak z jej napięciem i powiedział że ma brzuszek 'rozlany' więc kurczenie wiem :( ale fajnie że się skonsultowalas i Ci powiedzieli że vojta się nie nadaje. Ja się spytam jutro naszego czy my mamy za słabe czy wzmożone oki?

Byłam u internisty, mamy nadzieję że to tylko niedobor, mam skierowanie na badania krwi a jak się bedzie nasilac to do neurologa.
No i idę w koncu do proktologa [emoji19]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova kładę ją codziennie.Tłumaczę jej że moja mama mnie pilnowała przez 10 lat żebym cwiczyła i też tego nie lubiłam ale na dobre mi wyszło.No Ale Emila nie kuma tego jeszcze[emoji3]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova to daj znac :)
Wiesz moja co prawda tylko Bobath, wiec moznaby ponyslec, ze dlatego odradzała vojte, ale z 2 ste sama wspomniała, ze czesto tez stosuje sie jedno i drugie. Ale ze metoda vojty jest dla dziecka dosc ciężka, duzo płacze No a poki co to u niego nie widzi potrzeby. Nie sadze tez, zeby naciagala nas na kasę, bo ostatnio bylismy co 3 tyg i teraz zaproponowała "moze jednak za 4?", ale ja powiedziałam, ze wolałabym jednak za 3, bo kazdy tydzien sie liczy. Wiec gdyby chciała naciągać, to kazałaby i co dwa.
Ale nie wykluczam konsultacji z jeszcze innym

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ufff udało mi się was nadrobić.
Emol jak wizyta u lekarza ?
Ola W my też szczepilismy infarixem, rotarixem i pneumokokami na jednej wizycie . Zniosła dobrze, nie goraczkowala tylko dużo więcej spala przez 1,5 doby i ja się wtedy śmiałam z w końcu mamy normalne dziecko które śpi w ciągu dnia ;) pamiętam o tym interniscie. Jutro ci podesle.
U nas nocki się kompletnie rozregulowaly. Oby wróciło za jakiś czas do normy bo nie jest lekko.
Z brzuszkiem dalej problemy więc sab simplex nie bardzo pomaga także zastanawiam się czy nie kupić vivomixu i jego jeszcze nie przetestować.
Współczuję klotni i sprzeczek z drugimi polowkami.
Ja jestem ciut zaniepokojona bo okres trwa już 12 dni a w zasadzie 13 i wciąż nie widać konca. Nie wiem czy to wina tabletek anty, czy to normalne ale jak pytalam znajome to one miały max 5-8dni i żadna nie robiła do takiego wyniku jak mój. Oczywiście wizyt do normalnego ginekologa nie ma aż do listopada.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra u Kacperka pojawił się guz? Jak autko po przeglądzie?

Kylesa oczywiście że nie wzięłam tych tabletek, ale sam fakt że chodzę do gnojka ponad 20 lat z przerwą na poprzednią ciążę, a on leczy mnie jak Kaszpirowski, tak na wyczucie. Z jedzeniem i tak podziwiam, bo nie wiedziała bym co jeść teraz gdyby nie kanapka z szynką, pasztetem, albo szybka zapiekanka z kurczakiem, to bym nie jadła.
Straszysz kochana z tą tarczycą, muszę się wybrać na badanie.

Misia jak Twoja szyja? Piękne pazurki, też muszę zrobić tylko kiedy?

Ewella u nas ma być akurat ciepło teraz.

Co do domofonu, to ciągle ktoś do mnie dzwonił, ale jak jestem sama to nie otwieram, najczęściej odkładałam słuchawkę. chyba że wiem , że ktoś się do mnie wybiera. Znajomi i rodzina mają nr.tel.
Uwielbiam tę moją gwiazdę w różowym i białym. Sama też mam kilka różowych ciuszków.

Judith fajna mufka, też muszę jakąś upatrzeć.

Ola W nie ogarniam szczepionek. Szczepię tylko obowiązkowymi nieodpłatnymi , nie czytam nawet o szczepieniach. Nie chcę się nakręcać.

Badanie słuchu bardzo dobre, bioderka bardzo dobre:) trochę mnie pan od bioderek wkurzył tekstem że za późno przyjechaliśmy i co bym zrobiła gdyby się okazało, że coś jest nie w porządku? Odpowiedziałam, że miała bym pretensje do nich ,bo nie mieli wcześniej terminu dla nas. Ale odrazu mnie rozbawił jak zapytałam czy mogę już nosić dziecko w chuście/nosidełku? Odpowiedział, że w żadnym wypadku i gdybym wcześniej zaczęła nosić w ten sposób, to teraz mała miałaby poważne problemy z bioderkami:-D poważnie??:laugh2:
Byłam też ostatecznie potwierdzić chrzest. U nas się daje przed mszą do koperty"co łaska.;)

Cdn.

Aniek przegląd zrobimy za jakieś2 tyg, ale mechanik nam już wszystko zrobił. K miał guza, ale już rano zniknął, ma strasznie twardą makówę:laugh2:

U nas nie ma podporu na prostych rączkach, dopiero co ustabilizował się na łokciach leżąc. Ale nadal tego nie lubi, kilka razy dziennie go kładę i coraz dłużej poleży, ale to i tak słabiutko jak dla mnie. Ale szczerze mówiąc już do tego się lekarze nie czepiają, lecz nadal gdy się go łapie za rączki od przodu to głowa mu wisi z tyłu.

Wieczorem udało się wyjść na spacer:blink: Ciepło było, i K sobie polatał. Uwielbiam patrzeć na Niego jak zawsze na końcu spaceru wypuszczamy go z wózka na ostatniej prostej gdzie samochodów prawie nie ma i się nie może wszystkim nacieszyć:laugh2:

W ogóle to L już nie śpi1,5 h i mąż go przejął i K się obudził i ja Go przytulam, nocna impreza :laugh2:

Ufff udało mi się was nadrobić.
Emol jak wizyta u lekarza ?
Ola W my też szczepilismy infarixem, rotarixem i pneumokokami na jednej wizycie . Zniosła dobrze, nie goraczkowala tylko dużo więcej spala przez 1,5 doby i ja się wtedy śmiałam z w końcu mamy normalne dziecko które śpi w ciągu dnia ;) pamiętam o tym interniscie. Jutro ci podesle.
U nas nocki się kompletnie rozregulowaly. Oby wróciło za jakiś czas do normy bo nie jest lekko.
Z brzuszkiem dalej problemy więc sab simplex nie bardzo pomaga także zastanawiam się czy nie kupić vivomixu i jego jeszcze nie przetestować.
Współczuję klotni i sprzeczek z drugimi polowkami.
Ja jestem ciut zaniepokojona bo okres trwa już 12 dni a w zasadzie 13 i wciąż nie widać konca. Nie wiem czy to wina tabletek anty, czy to normalne ale jak pytalam znajome to one miały max 5-8dni i żadna nie robiła do takiego wyniku jak mój. Oczywiście wizyt do normalnego ginekologa nie ma aż do listopada.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Wizyta tak jak zawsze. Jeśli antybiotyk nie pomógł to teraz znowu wracamy do soli fizjologicznej.
A co do kaszlu i biegunek to nie ma sensu dziecko faszerowac i biedunka to może być reakcją na te krople. Wiec w sumie nic :/ równie dobrze mogłabym nie iść. Chyba Artura przepisze do naszej przychodni czyli w Józefowie.

Aniek u nas też było co laska. Dałam 150 i wyszłam zanim otworzył kopertę, ho nie chciałam słuchać ze za mało.

Bab a co do gina proponuje w jozefowie no Tam nie musiałam nigdy jakoś długo na wizytę czekać, bo one tylko zapisują na miesiąc przed a jak powiedz jaką jest sytuacja to na pilne cię skieruja i lekarz Cię przyjmie. Ale to wiąże się z tym że wtedy to będzie twoja przychodnia (można 2 razy w roku zmianic więc po wizycie, po prostu na następną pójdziesz u siebie i znowu podasz papiery)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamusie mamy ostatnio jestem zaganiana kontrole u lekarzy szkola itd terapie ...
Co do skóry Nelci to AZS plus alergia na bialka mleka krowiego smaruje ja tylko maściã na bazie mocznika I cholesterolu już ok ponad miesiãc mleko ma nutramigen puramino efekty hmmmm sa kropki na ciele najbardziej widoczne plamy sa na nogach z szyji pojawiaja sie I znikaja ....dziś nasstepna kontrola zobaczymy czy przybiera...
Szukam na necie ciuszków dla niej waży ok 5kg a nosi rozmiar 68'ciéżko kupić ehhh pozdrawiam was dziewczynki:)

Do góry