reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Judith moja też często tylko łódkę robi, różnie w sumie. Jak ją ja kładę z rączkami z przodu to tak zostaje a jak się pokreci to rączki daje do tyłu i robi taka lodke.

Kasia831 moja też robiła afere na początku a potem z dnia na dzień to polubila. Ale przed każdym karmieniem chociaż chwilkę kladz.

Ola W rozumiem Cię doskonale bo gdyby nie ciocia to bym biegała od lekarza do lekarza i porównywala wszystko. My hexacima (6w1), rotarix a pneumo refundowane.
Wiesz co ja nie wiem czy ona miała wzmożone osłabione czy co. My poszliśmy z nią z powodu tego krwiaka na szyi i ja się spytałam gościa jak z jej napięciem i powiedział że ma brzuszek 'rozlany' więc kurczenie wiem :( ale fajnie że się skonsultowalas i Ci powiedzieli że vojta się nie nadaje. Ja się spytam jutro naszego czy my mamy za słabe czy wzmożone oki?

Byłam u internisty, mamy nadzieję że to tylko niedobor, mam skierowanie na badania krwi a jak się bedzie nasilac to do neurologa.
No i idę w koncu do proktologa [emoji19]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Pumelova kładę ją codziennie.Tłumaczę jej że moja mama mnie pilnowała przez 10 lat żebym cwiczyła i też tego nie lubiłam ale na dobre mi wyszło.No Ale Emila nie kuma tego jeszcze[emoji3]

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova to daj znac :)
Wiesz moja co prawda tylko Bobath, wiec moznaby ponyslec, ze dlatego odradzała vojte, ale z 2 ste sama wspomniała, ze czesto tez stosuje sie jedno i drugie. Ale ze metoda vojty jest dla dziecka dosc ciężka, duzo płacze No a poki co to u niego nie widzi potrzeby. Nie sadze tez, zeby naciagala nas na kasę, bo ostatnio bylismy co 3 tyg i teraz zaproponowała "moze jednak za 4?", ale ja powiedziałam, ze wolałabym jednak za 3, bo kazdy tydzien sie liczy. Wiec gdyby chciała naciągać, to kazałaby i co dwa.
Ale nie wykluczam konsultacji z jeszcze innym

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ufff udało mi się was nadrobić.
Emol jak wizyta u lekarza ?
Ola W my też szczepilismy infarixem, rotarixem i pneumokokami na jednej wizycie . Zniosła dobrze, nie goraczkowala tylko dużo więcej spala przez 1,5 doby i ja się wtedy śmiałam z w końcu mamy normalne dziecko które śpi w ciągu dnia ;) pamiętam o tym interniscie. Jutro ci podesle.
U nas nocki się kompletnie rozregulowaly. Oby wróciło za jakiś czas do normy bo nie jest lekko.
Z brzuszkiem dalej problemy więc sab simplex nie bardzo pomaga także zastanawiam się czy nie kupić vivomixu i jego jeszcze nie przetestować.
Współczuję klotni i sprzeczek z drugimi polowkami.
Ja jestem ciut zaniepokojona bo okres trwa już 12 dni a w zasadzie 13 i wciąż nie widać konca. Nie wiem czy to wina tabletek anty, czy to normalne ale jak pytalam znajome to one miały max 5-8dni i żadna nie robiła do takiego wyniku jak mój. Oczywiście wizyt do normalnego ginekologa nie ma aż do listopada.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Chybra u Kacperka pojawił się guz? Jak autko po przeglądzie?

Kylesa oczywiście że nie wzięłam tych tabletek, ale sam fakt że chodzę do gnojka ponad 20 lat z przerwą na poprzednią ciążę, a on leczy mnie jak Kaszpirowski, tak na wyczucie. Z jedzeniem i tak podziwiam, bo nie wiedziała bym co jeść teraz gdyby nie kanapka z szynką, pasztetem, albo szybka zapiekanka z kurczakiem, to bym nie jadła.
Straszysz kochana z tą tarczycą, muszę się wybrać na badanie.

Misia jak Twoja szyja? Piękne pazurki, też muszę zrobić tylko kiedy?

Ewella u nas ma być akurat ciepło teraz.

Co do domofonu, to ciągle ktoś do mnie dzwonił, ale jak jestem sama to nie otwieram, najczęściej odkładałam słuchawkę. chyba że wiem , że ktoś się do mnie wybiera. Znajomi i rodzina mają nr.tel.
Uwielbiam tę moją gwiazdę w różowym i białym. Sama też mam kilka różowych ciuszków.

Judith fajna mufka, też muszę jakąś upatrzeć.

Ola W nie ogarniam szczepionek. Szczepię tylko obowiązkowymi nieodpłatnymi , nie czytam nawet o szczepieniach. Nie chcę się nakręcać.

Badanie słuchu bardzo dobre, bioderka bardzo dobre:) trochę mnie pan od bioderek wkurzył tekstem że za późno przyjechaliśmy i co bym zrobiła gdyby się okazało, że coś jest nie w porządku? Odpowiedziałam, że miała bym pretensje do nich ,bo nie mieli wcześniej terminu dla nas. Ale odrazu mnie rozbawił jak zapytałam czy mogę już nosić dziecko w chuście/nosidełku? Odpowiedział, że w żadnym wypadku i gdybym wcześniej zaczęła nosić w ten sposób, to teraz mała miałaby poważne problemy z bioderkami:-D poważnie??:laugh2:
Byłam też ostatecznie potwierdzić chrzest. U nas się daje przed mszą do koperty"co łaska.;)

Cdn.

Aniek przegląd zrobimy za jakieś2 tyg, ale mechanik nam już wszystko zrobił. K miał guza, ale już rano zniknął, ma strasznie twardą makówę:laugh2:

U nas nie ma podporu na prostych rączkach, dopiero co ustabilizował się na łokciach leżąc. Ale nadal tego nie lubi, kilka razy dziennie go kładę i coraz dłużej poleży, ale to i tak słabiutko jak dla mnie. Ale szczerze mówiąc już do tego się lekarze nie czepiają, lecz nadal gdy się go łapie za rączki od przodu to głowa mu wisi z tyłu.

Wieczorem udało się wyjść na spacer:blink: Ciepło było, i K sobie polatał. Uwielbiam patrzeć na Niego jak zawsze na końcu spaceru wypuszczamy go z wózka na ostatniej prostej gdzie samochodów prawie nie ma i się nie może wszystkim nacieszyć:laugh2:

W ogóle to L już nie śpi1,5 h i mąż go przejął i K się obudził i ja Go przytulam, nocna impreza :laugh2:

Ufff udało mi się was nadrobić.
Emol jak wizyta u lekarza ?
Ola W my też szczepilismy infarixem, rotarixem i pneumokokami na jednej wizycie . Zniosła dobrze, nie goraczkowala tylko dużo więcej spala przez 1,5 doby i ja się wtedy śmiałam z w końcu mamy normalne dziecko które śpi w ciągu dnia ;) pamiętam o tym interniscie. Jutro ci podesle.
U nas nocki się kompletnie rozregulowaly. Oby wróciło za jakiś czas do normy bo nie jest lekko.
Z brzuszkiem dalej problemy więc sab simplex nie bardzo pomaga także zastanawiam się czy nie kupić vivomixu i jego jeszcze nie przetestować.
Współczuję klotni i sprzeczek z drugimi polowkami.
Ja jestem ciut zaniepokojona bo okres trwa już 12 dni a w zasadzie 13 i wciąż nie widać konca. Nie wiem czy to wina tabletek anty, czy to normalne ale jak pytalam znajome to one miały max 5-8dni i żadna nie robiła do takiego wyniku jak mój. Oczywiście wizyt do normalnego ginekologa nie ma aż do listopada.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Wizyta tak jak zawsze. Jeśli antybiotyk nie pomógł to teraz znowu wracamy do soli fizjologicznej.
A co do kaszlu i biegunek to nie ma sensu dziecko faszerowac i biedunka to może być reakcją na te krople. Wiec w sumie nic :/ równie dobrze mogłabym nie iść. Chyba Artura przepisze do naszej przychodni czyli w Józefowie.

Aniek u nas też było co laska. Dałam 150 i wyszłam zanim otworzył kopertę, ho nie chciałam słuchać ze za mało.

Bab a co do gina proponuje w jozefowie no Tam nie musiałam nigdy jakoś długo na wizytę czekać, bo one tylko zapisują na miesiąc przed a jak powiedz jaką jest sytuacja to na pilne cię skieruja i lekarz Cię przyjmie. Ale to wiąże się z tym że wtedy to będzie twoja przychodnia (można 2 razy w roku zmianic więc po wizycie, po prostu na następną pójdziesz u siebie i znowu podasz papiery)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamusie mamy ostatnio jestem zaganiana kontrole u lekarzy szkola itd terapie ...
Co do skóry Nelci to AZS plus alergia na bialka mleka krowiego smaruje ja tylko maściã na bazie mocznika I cholesterolu już ok ponad miesiãc mleko ma nutramigen puramino efekty hmmmm sa kropki na ciele najbardziej widoczne plamy sa na nogach z szyji pojawiaja sie I znikaja ....dziś nasstepna kontrola zobaczymy czy przybiera...
Szukam na necie ciuszków dla niej waży ok 5kg a nosi rozmiar 68'ciéżko kupić ehhh pozdrawiam was dziewczynki:)

Do góry