reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie dam rady teraz was doczytać, ledwo żyję. Majcia w dzień była grzeczna i robiła sobie drzemki, to trochę więcej w mieszkaniu poogarniałam. Nawet jak młodego odwiozłam na karate, to z koleżanką na godzinkę do kawiarni poszłyśmy, było miło. Mimo muzyki(przygotowania do karaoke) moja lalusia spała. Żeby nie było za dobrze, to wieczorem chciała być tylko mamusiowa i zasnęła dopiero po 1.00.
Dzień pełen ruchu i emocji. Zdążyłam się dwa razy poryczeć. Raz jak chciałam jechać po małego do szkoły i okazało się że mam oponę przeciętą, tak przeciętą ewidentnie nożem. To najpierw się o to pożarliśmy z B(długa historia) a wieczorem jak wróciłam padnięta, B znów do mnie z pretensjami , co ja zrobiłam że zlew w kuchni taki zorany. Patrzę faktycznie wygląda jak stary rupieć , zlew za 700. Cała góra, ta połowa do odkładania naczyń. Ale przecież ja go tak nie urządziłam. Okazało się, że młody wylał rano jakąś farbkę i chciał posprzątać i darł to jakimiś drutkami przemysłowymi które znalazł w garażu. Ale oczywiście moja wina! Trzeba się najpierw wyładować zanim się dowie prawdy. Mam wrażenie że całe zło tego świata, to wyłącznie moja wina!
Mam ochotę wrócić na te stare śmieci i mieć święty spokój.
Jutro mamy bad.bioderek i słuch. Wizyta umówiona od lipca, co się okazało? Tatuś nie może jednak z nami pojechać, bo się umówił jutro po odbiór nowego samochodu firmowego! Nosz ku..a! Nawet nie skomentowałam. Na szczęście mam prawo jazdy i samochód.

Chybra bransoletka piękna...uwielbiam dostawać biżuterię, mąż czasem kupuje, ale takie nie zbyt praktyczne, bardziej wyjściowe. Nie długo mam urodzinki i zamówiłam sobie właśnie złote kolczyki, że nie będą tanie, to taki prezent na urodziny i na urodzenie Majci. Oby pojazd dla K szybko naprawili.

Ola W mam nadzieję że u Twojego maluszka wszystko dobrze?

Pumelova Ty też chyba masz lekarza? Napisz co powiedział.

Dobranoc kobitki.

reklama
Aniek nie dziwie sie, ze sie wkurzyłas :/ samochod firmowy... :/

A opona to myslisz, ze były? Czy jakis inny idiota?

I czemu tak pozno masz bioderka? I po co słuch znowu?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola nie, były napewno nie, to już przeszłość, nawet nie wie gdzie teraz mieszkam.
B twierdzi że opona pęknięta bo musiałam na krawężnik najechać. Po pierwsze chyba bym to czuła, a po za tym on dzień wcześniej samochodem jeździł wieczorem. Nie waźne już.
Nie byliśmy jeszcze ani na słuch ani na bioderka, pierwszy raz. Takie terminy mają.

Ewella gratuluję przewrotow. Mój tylko raz zrobił Ale jakoś nie wnika i nie robił od tamtego czasu. Fajnie że z rodziną mieszkasz. U mnie niestety to obcy ludzie więc tak nieco kiepsko jak np. Kochanica właściciela mi na domofon dzwoni -.- gdzie bardzo lubię jego żonę.

Aniek mam nadzieję że już lepiej z mężem? A z zapominalstwem tatusiów też pisałam, że na szczepienie musiałam wziąć mamę (na szczęście miała wolne) bo on musiał coś załatwić I wybrał akurat ten dzień. A co do słuchu to chyba w szpitalu od razu robią. Ale ty chyba w prywatnym rodzilas, tak? Może dlatego nie miałaś w dniu wyjścia robionych badań.

Dzisiaj w nocy Artur znowu klocil się z cycusiem. Ale starałam się na ziane jak nie jeden to drugi. I po 4 takich zmianach załapał. Ale on z rana robi tak wodnista kupę. Tak mu jelitka bulgocza. Zadzwoniłam aby umówić się do pediatry (kaszel, wodniste kupki, i do tego te oko od ponad miesiąca się babrze, mamy antybiotyk Ale tydzień go stosuje i nie widać poprawy, a miało być lepiej od razu) ale co do pediatry. Nie ma na dzisiaj miejsc. To Kuba mówi Aby na jutro umowic, to powiedziano ze ma dzwonić o 7 to MOŻE się umowi. Mam ich w dupie i idę dzisiaj na nocną opiekę. -.- i dziwią się ze ludzie tak robią. A jeśli jutro nie byłoby również terminów to ja mam czekać z 3 miesiecznym dzieckiem na szczęśliwy traf ze się da radę dodzwonić i umówić (dzwoniłam po 8)

Ola jak minęła noc?:*

Karuzela a u Was? Bez temp?
Super że chrzciny spokojnie minęły[emoji173]

My już dawno po drugiej 6w1&rota i pierwszych pneumo- ja nie rozkminiam tych szczepionek. Na szczęście obyło się bez gorączki. Drugie pneumo kazali zrobić jak skończy 4 miesiące więc za 2 tygodnie. I jeżdżę sama na szczepienia bo mąż by musiał wolne brać a tak to luz rano załatwię i w korkach nie stoję[emoji16]

Paninka witaj! Nieźle Was choroby wymeczyly[emoji11] i Ksawery [emoji23]
U nas jest specjalna msza dla dzieci o 12:30. Wtedy są chrzciny i roczki. Z kolei w mojej poprzedniej parafii były o 15.

Patuszka ja teraz nawet sobie kupuje różowe ubrania hahaha [emoji23] albo kremowe[emoji16] a cała szafa czarnych[emoji23]
Ha ha ha:p nie mam mufki na oku, myślałam że znajdę do spiworka ale chyba espiro nie robi mufek.
Gratuluję paznokci[emoji16][emoji16][emoji106][emoji106]

Aniek jejku bidoku! Ale dzień okropny. Mam nadzieje ze dzisiejsze słoneczko poprawi Ci humor[emoji173]
My też mamy biodra, we wtorek. Kciuki za wizytę. Dziś o 18 mam interniste, dziękuję za pamięć kochana[emoji7][emoji7][emoji7]

Ola W ja mam drugą kontrolę bioderek bo na tamtej byliśmy na granicy normy ;-)

Emol tam gdzie rodziła Aniek maja wysokie standardy więc na pewno robili badanie;-) może miała do kontroli , niektórzy mają zalecenia ;-)
Oj biedny Artur! Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. Uważaj na zarazki na nocnej. Ja bym zamówiła wizytę domową jakby mnie nie przyjęli.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Ja w ramach tego allianz byłam na biodra w 6 albo 7 tyg. Juz nie pamietam.
A słuch trzeba powtarzać? Bo my mielismy w szpitalu i nikt nic nie mowil.

A wlansie - kiedy mozna isc z dzieckiem do okulisty? Pytam, bo maz uwaza, ze kubuś lepiej widzi z dali. Co byłoby dziwne :) vo jesy mały jeszcze, a do tego my oboje krótkowidza. Ale faktycznie jak cos mu sie blisko podstawi to niezbyt chetnie patrzy. Ale moze nam sie tylko wydaje.

Pokłóciłam sie wczoraj z mężem o te szczepienia... pierwszy raz Wam na niego narzekam, ale wkurzył mnie. I teraz niewiedzisc czemu to on ma focha :/
Juz nie bede sie wdawać w szczegóły, ale on jest z tych co szczepią na wszystko na co każą, bo tak trzeba i boi sie powikłań. I co lekarz powie to swiete.
No i nabijał sie ze mbie, ze sie stresuje, ze zaraz zaczne sie doszukiwac itp. Powiedziałam mu w koncu, ze nie wiem czy dB zrobiłam, ze wybrałam ta infarnix hexa, bo zaczęłam czytac i sa skrajne opinie o niej. To ob zaczal jakos to komentowC, ze mogłam sie wczesniej zainteresować, a teraz juz pozamiatane. Wiec sie wkurzyłam i wygarnelam mu, ze przynajmniej jakkolwiek sie interesowałam, a on nawrt nie wie ze i jaka jesy ta druga szczepionka acelularna. Na co on, ze on chodzi do pracy i nie ma czasu. Wiec wkurzyłam sie jeszvze bardziej i wygarnelam mu, ze temat szczepień poruszałam z nim jeszcze w ciazy, wiec miał duzo czasu zeby sie zainteresować i jakas wybrac. A mimo ze wiedział, ze ja w ogole bie jestem za, to zostawił to mi i lekarzowi. Tylko ze to nie lekarz poniesie odpowiedzialność w razie powikłań.
No i teraz on jest wielce obrazony :/

Pumelova - dziekuje, sobrze :D w pełni przespana jak każda :) rano tez bez goraczki i obrzęku, wiec jest ok poki co. Tylko brzuch go chyba troche boli.

Wlasnie Karuzela jak po pneumo?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Karuzela u nas po pneumokokach była temperatura oby u was się nie pojawiła. Ja mam chipa na punkcie siusiaka, to z kolei ma plamke czerwona na jajku. Lekarz oglądała i stwierdziła że to jakieś małe odparzenie, ale dlaczego na jajku jak ja o nie tak dbam. I głupie kie chce zniknąć, raz jest większe raz mniejsze ale ciągle jest. Jaka masc dostaliście, ja dzisiaj mylam korą dębu siurka i jajka.
Paninka to mieliście przejścia przez pogodę. U nas chrzciny są na 10.30.
Katja zdrowia dla starszaka.
Patuszka foto paznokci poproszę. Ja zrobiłam brokat teraz :)
1507802337-aaaaaa.jpeg

Aniek widzę u Ciebie kumulacja, na pocieszenie pewnie jutro będzie lepiej :)
Emol a nie zaproponowali ci ze połączą cię z lekarzem i spytasz czy cie przyjmie. Takie maluchy przyjmuja zazwyczaj. Mi tak proponowala. I zostałam przyjęta.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Aniek przykro mi że tak z mężem wyszło...ja wiem że ty go usprawiedliwiasz zawsze że jest dobry, że ciężko pracuje, że ciężkie dzieciństwo miał...ale teraz jest dorosłym człowiekiem i powinien wziąć odpowiedzialność za swoje zachowanie. Jakbyś była zainteresowana to jest takie małżeństwo, które że tak powiem "wyszło z dowalania sobie na każdym kroku" i bardzo lubię ich słuchać razem jak i z osobna.Opowiadają o tym dlaczego bliscy ludzie sobie szkodzą i jak z tego wyjść.Na Youtube mają swój kanał Magdalena Szpilka i Grzegorz Szpilka,polecam ci gorąco_Ostatnio jak młoda mi usypia po południu na 2 gdz to biorę słuchawki bezprzewodowe i sobie ich słucham:)
Pumelova zawsze właśnie szukałam info na temat szczepionek, i jak byłam w ciąży i jak nie byłam, miałam obsesję bo uważałam że to zło.Ale teraz tak jak i ty odpuściłam...idę, szczepią ją i tyle, co będzie to będzie a ja nie chcę fiksować.
Ola ja też z moim rozmawíalam na temat szczepionek podczas ciąży bo chciałam znać jego zdanie ale widać R nigdy przenigdy nad tym się nie zastanawiał bo nigdy jego zdania nie poznałam.
Kurczę sama nie wiem, niby jest radosna, śmieje się a z drugiej strony taka niewyraźna...nic konkretnego jej nie jest oprócz małego katarku, jeszcze ją poobserwuje...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia jest taka maść Metanium, kiedyś patrzyłam to w pl ją macie, jest naprawdę super na odparzenia.Takto czasem jest że dbamy o coś a i tak coś się porobi, ja też np dbam o szyjke a non stop widzę jakieś delikatne odparzenia, metanium pomaga w bardzo szybkim tempie.

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry