reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Dziewczyny czytam Was tylko na pisanie brak czasu.
Misia trzymam kciuki za chrzest tzn za dogrnie terminu.

Ola W. Ja nie myślę i nie czytam tyle o szczepieniach bo bym.osiwiala ze strachu. Bardziej się boje ze przez brak szczepienia mogłabym narazić niepotrzebnie na chorobę i powikłania.
Musisz zaufać swojej intuicji i spokojnie podchodzić do życia. Ciesz się synkiem bo czas Ci szybko ucieknie i wydoroseje Ci chłopak. Jesteś dla swojego syna najepsza mama...jak zresztą każda z nas.

Abed - u mnie podobnie. W tym tygodniu szczepilismy pneumokoki i na wizycie mała 4800 g. Tylko my od poprzedniej dokarmiamy raz dziennie mm 90.ml...i w 4 tygodnie przybrała tylko 400g. Nasza pediatra nic nie sugerowała itd...mała tez przy piersi tylko kilka minut jaj u Ciebie. I w dodatku 10 dni bez kupy i jutro dajemy czopek.

Spokojnej noc Wam życzymy.

I czekamy na ta piękna pogodę która zapowiadają.

reklama
A moim dzieciom się coś poprzestawialo:hmm: Starsza nagle ma problem ze snem, bo nie dość ze wieczorem potrafi przez godzinę sobie marudzic, to jeszcze w nocy się budzi:no: a mały przy cycku zasypia, a jak odkładam do łóżeczka to placz:no2: a było już tak dobrze...:unsure:

Eh pocieszylyscie mnie ze nie tylko moj. A u nas jednak goraczka 38.5 dalam paracetamol. Przy pierwszym szczepieniu nic a teraz to samo i goraczka. Czy to normalne ?

U nas na chrzest daje się 100-200 - tak nam powiedziała Pani w kancelarii.

Karuzela oby to było tylko przejściowe po tych 3 miesiacach!

Nadal jestem wyznawcą vojty[emoji173] zachęcam do niej, jestem coraz bardziej zafascynowana [emoji7] szkoda że mi za to nie placą[emoji106][emoji16]

Moja też malo przybrała w 3. miesiacu ale jest nadal na 25. centylu (od początku). I na 3 miechy miała 5470g

Abed mi pielęgniarka mowila.ostatmio że reakcja na drugą dawką może być zupełnie inna bo byłam przekonana że jak pierwsza była lajtowa to druga też bedzie, więc się nie przejmuj!

Przed morfo można pić wode, nie? Przy kp jakoś nie ogarniam pojęcia na czczo [emoji23] a.przed magnezem sodem potasem itd? Może jednak nie będę pic[emoji53]
W ogóle wkurzyłam sie, chciałam iść na badania z mojej prywatnej opieki medycznej i najwcześniejszy termin na badanie krwi na sobotę był na 8:55! Na czczo do 9?! Do 9 to ja już jestem po drugim śniadaniu [emoji23] na szczęście jak pójdę prywatnie (o 6 rano[emoji19]) to mi zwracają za to ale będę musiała znów na to miesiąc czekac. Co za pierony

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

My dajemy 200 zł tak jak poprzednio, ja chciałam150 zł, ale no niech tak będzie.

L przespał bez pobudki od 22 do 7:blink: Tylko K raz się obudził. Baja!:laugh2:

Myślałam o tatuażu, który sobie wybrałam, mam teraz czas uzbierać kaskę do stycznia, już mam połowę:-pWiecie. Po narodzinach dzieci czas na spełnianie marzeń, kominek, samochód, pierwszy tatuaż, iRobot i jeszcze parę innnych punktów, teraz czas na drugi większy❤

Wieczorem był mąż z L na kontroli u pediatry, innej niż w środę i ta jest taką panikarą, że szok, cały czas boi się podjąć dec o szczepieniu L przez to Jego obniżone napięcie, już mnie wku*wia i chyba do Niej nie będziemy chodzić, w pon chcemy rano go zaszczepić, będzie wtedy jeszcze inny trzeci pediatra i zobaczymy co On powie.

Bobasy też Wam się tak ślinią? L zaczął też nieźle gadać i biegać. Tyle tylko aby przeżyć jutrzejszy dzień bez jakiejś choroby i będzie dobrze. Dziś ładna pogoda, kupa roboty, przygotowań, obiad u rodziców, brat z dziewczyną przyjeżdżają . Męż robi hamburgery na śniadanie z buraków :blink:
Miłego dnia!

Chybra moj tez sie slini i wszystko pcha do buzi.
Pumelova pracowity poranek :-) ja tez mialam robaczka :-)

W nocy goraczka nie wrocila tylko od 4 sie wiercil jak by go cos bolalo :-( ma 37.5 rano ale jest wesoly teraz je i spi :-) myslicie ze mozna pojsc na spacer? Pogoda piekna, lekarz moj nie ma nic przeciwko spacerom po szczepieniu tylko nie dopytalam co jesli bedzie goraczka bo sie nie spodziewalam.

Milego dnia :-)

reklama
Do góry