reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ewella90- my też kąpiemy o 19:30:-) :)

Aha83- mam nadzieję, że szybko naszym maluszkom przejdzie. Asia nadal ma już 9 dzień dziś, nadal trochę żółtawy

Paninka87- i jak Pola? lepiej już ? co kupiłaś w hm w dziale dziecięcym? :)

Kylesa- my będziemy szczepić na meningokoki, termin wyznaczony na 19 października.

bab- jaosobiście nie przepadam za kukułkami, ale piłam kiedyś :tak: moooocna była :tak:

aim- współczuję nieprzespanych nocek, oby jak najszybciej się to zmieniło &&&&. a próbowałaś kłaść obok buzi coś, co pachnie tobą? Na moją czasem działa jak się obudzi i nie chce usnąć.

Pumelova- ja jeszcze nigdy nie byłam z Asią na zakupach :) zawsze sama jeżdżę albo z mężem , a ona wtedy z babcią zostaje :)

Misia12- i jak, było to szczepienie?

Ola W- czy już po kontroli

Karuzela- fajnie, że z Kubusia taki wesołek :) ja narazie nie korzystałam z rurek vindi, kupa też przeważnie co drugi dzień, nasz pediatra powiedział, że pomóc dziecku trzeba wtedy jak 5 dni kupy nie robił...

My jesteśmy tak opóźnieni w szczepieniu że o menigno i pneumo razie nie myślę ale myślę że meningo po roku zrobimy a pneumo też za jakiś czas dopiero. Starsza wyszczepuona na wszystko więc jakaś ochrona jest ale i tak najprostszy katar może narobić dużo kłopotu u takiego malucha.

Kupiłam wczoraj ubranko na chrzest, córką i mąż ubrani pozostaje tylko mi jakaś bluzkę kupic ale na to jeszcze czas. Rodzina dopytuje się co może małemu kupić a ja pomysłów nie mam- bujaczek, matę, krzesełko do karmienia mamy po corce. Macie jakieś pomysły?

u mnie też pytali przed chrztem. Ja mówiłam wszystkim, że to zostawiam to im, według uznania. Dostała złoty łańcuszek z medalikiem, ręcznie malowany obraz anioła, a od reszty pieniądze. Wpłacimy jej na konto wszystko tylko musimy najpierw wybrać się do banku aby, założyć jej konto osobiste ;)

Kylesa widzisz u mnie Hania jest pierworodna i może dlatego tak polecili? Nie mamy starszaka coby nam z przedszkola coś przyniósł.

Moja mała nie jest w żadnym stopniu high need ale też za dużo nie śpię w nocy bo zawsze późno się położę a mała zawsze 4h po ostatnim karmieniu wieczornym wybudza się na jedzenie więc karmimy, przewijamy zasypiamy po około 2 - 3 kolejnych godzinach zazwyczaj jest kolejne karmienie. Więc realnie snu mam mniej niż trwa przerwa o karmienie i przewijanie. Czasami też idzie spać od razu czasami się rozbudzi, no ale co, karmić przewijać kochać[emoji173]️ nigdy mi się nie zdażyło żeby ciągiem przespała 6 czy 7 godzin. Jak raz spała 5 w nocy to ja po 4 h się obudziłam i ją sprawdzałam o co chodzi!? [emoji38]

Aim! U mnie to samo - nie rozkręcamy tematu, ale dokładnie wiem o czym piszesz. [emoji106]

Pumelova zaraz pomyślę co polecam bo mam dziś dziurę w mózgu, nie mogę się ogarnąć!

U nas ostatni skok wyglądał zupełnie odwrotnie do tego jakby się oczekiwało - mniej jadła więcej spała, schizowałam ale jej przeszło poza tym pediatra ją widział przy okazji kontroli. No i mamy rączki! I non stop biega w powietrzu [emoji6] teraz mama musi wiązać włosy bo chwyt ma mocny [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Judith też już muszę wiązać włosy bo ciągnie mocno ;) i Iga też biega w powietrzu :D i jeszcze nie przespalam 6- 7h ciągiem w nocy no i w dzień też nie :p ale żyje :D

reklama
My dziś też byliśmy a szczepieniach 6w1, rota i pneumokoki. Dużo śpi, na chwilę obecną nie gorączkuje. Oby tak zostało. Waży 4,5kg i tym samym wskoczyła na 25 centyl wagowy a obwód główki i klatki piersiowej na 10 centylu

A co do nalewki to ja nie lubię ani kukułek ani kawy a ona składa się z cukierków, kawy, mleka, spirytusu i oczywiście wody haha ale dawno temu robiłam i była naprawdę smaczna także zobaczymy za jakiś czas czy o teraz będzie ok.

1505753351-aaaaaa.jpeg

Ja mam zawsze wolna nockę z soboty na niedzielę ale nawet wtedy nie przesypiam ciągiem 7h bo albo goście którzy np wychodzą o 2-3 w nocy a o 6 spacer z psami albo jak na złość cierpię wtedy na bezsenność.
U nas nadal standardzik i pobudka 23-24 później 2-3 i od 5 już nie ma w zwyczaju spać i jest marudna - zazwyczaj tak do 11-12 (no max utnie sobie 30min drzemkę). Po tym karmieniu wychodzimy na spacer

Ostatnia edycja:
Do góry