reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipcowe mamy 2017

Wynik juz mam:
1504882679-aaaaaa.jpeg

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ola mojej też pojawila się podobna wysypka. Po 2 dniach smarowania Bephantenem prawie wszystko poznikało. Mnie tez położna najstarszyła, ze to może być lojotokowe zapalenie skóry, ale pediatra powiedział, ze bobasy czesto zmagają się z takimi zmianami. Wszystko moce na to wpływać, wystarczy, ze dotykna naszych ubrań pranych w innym płynie.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Z tymże u nas to wjst juz 2 tydzien... smarowane rzeczywiscie. Troche poznikała, ale "przesunęło" sie dalej... poza tym w dalszym ciagu po mleku jest cos nie tak.... wróciliśmy do pierwszego i kupy sie poprawiły, ale znowu regres jesli chodzi o zachowanie... tzn kolki. I to ze wieczorami na rękach i nie umie zlapac smoczka... a juz tego nie było :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ola w ja teraz pogrzebalam w necie i niskie ph świadczy o nietolerancji węglowodanów. Jest strona jak pamiętam abczdrowie i tam możesz zapytać się lekarzy online o konsultacje, wyjaśnienie wątpliwości

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Tez tak czytałam, ale z 2 str jak robiłam mu na poprzednim mleku (czyli tym na ktorym jest teraz), to z kolei pH miał 7. Wiec nie wiem. Tnie bede robic teraz 3 razy chyba ze lekarz zleci albo jak bddzie dluzej na tym mleku

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A jak ma uczulenie na laktoze i węglowodany? Może warto ten trop podsunac lekarzowi.

Artur od 22 min nie potrafi zasnąć. Marudzi w łóżeczku. Wchodzę do pokoju i wkładam mu smoczusia już 6 razy. Ale chyba właśnie zasypia bo nic nie słyszę. Przez to że tak w ciągu dnia spał to teraz nie jest tak zmęczony jak zwykle

reklama
Na szybko w nocy... nie mogę kłaść Artura o 23 bo ma problem z zaśnięciem i wstaje o 3:45... muszę wrócić do kladzenia o północy bo wtedy jest zmęczony i dłużej śpi.

Do góry