reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Judith spoko ten syropek pewnie i tak truskawek nie widział najlepszego dla Hani![emoji173]

Abed dzięki wielkie wszystko już mi przypomniałaś[emoji16] mam nadzieję że nie zrobilam ci spojlera haha

Liluli dziękuję[emoji173]

Aniek to najlepszego na rocznice[emoji173] dobrze że już wszystko w porządku z Tobą. Ja nie mam nic przeciwko zamiennikom[emoji6] kurcze my też zawsze wychodzilismy na kolację a ja wczoraj nawet nic nie ugotowalam tylko wyciągnęłam z zamrazalnika ale zrobiłam budyń, liczy sie?
Zabieg - laserowe usuwanie żylaków z łydki (z obu ud miał usuwane rok temu laserowo a z drugiej łydki miał usuwane tradycyjnie 2 lata temu - na cito bo mial skrzepline tam:/ - 29 lat a żylaki jak u dziadka)
Myśl pozytywnie! Majeczka będzie się głośno śmiać za miesiąc to nie będzie szans na depresje[emoji8]

Emol moja też dziś 3:30 jadła a potem o 7 się obudziła ale najpierw pocwiczylysmy i potem jadla[emoji16]

Ewella to fajnie że się przyzwyczaja[emoji6] wszystkiego dobrego dla Igi[emoji173]
Ja kupiłam po 30zl tabletki[emoji52]

I Olu dla Was tez![emoji173]

Kylesa ja jem bezlaktozowy nabiał bo młoda miała właśnie kolki ale jakie są objawy to nie wiem bo od 3 tyg jej życia tak jem. Masło mleko ser serek wiejski - wszystko masz w Biedrze teraz. Ja kupiłam sab simplex przez kumpele w Niemczech za 9euro. I 5 euro przesylka. Jak dawałam max dawki czyli 15 kropel co 3h to chyba na tydzień albo dwa mi wystarczyło ale potem dawałam coraz mniej więc na długo wystarcza. Generalnie jesteśmy na 3 buteleczce, a podaje już 7 tygodni.
Ale na nietolerancje laktozy są kropelki DELICOL, spróbuj te, są u nas w aptekach

My wracamy z gór, byliśmy w odwiedzinach u prababci Agatki [emoji173]i u przyszłej chrzestnej.
W końcu sloneczko! Miłego weekendu!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wszystkim rocznicowym najlepszego! Maluchom rownież :)

Ewela dziękujemy i dla Was rownież duzo zdrowia! [emoji7]
Niestety zamiast lepiej to jest cały czas tak samo/gorzej

Kylesa ja byłam dzis u dermatologa i twierdzi, ze to łojotokowej zapalenie skory.... ze 2miesieczne dziecko jest za małe, zeby diagnozować alergie :/

Ja tez robiłam kal ostatnio jak był na bebilonie pepti, ltory nie pomagał. Ale nie umiem zinterpretować, bo dopiero 12.09 mam wizytę.
Po tym jak po pepti kupa była nadal paskudna, kazała
Nam
Wrocic do hipp biocombiotik. Kupa sie poprawiła juz po 1 dniu. Ale za to tylko jeden dzien był super. Wczoraj kupa ok (wizualnie, bo w badaniu mzoe byc cos wyszło), ale bole brzucha mega.... na dodatek wieczorem ryk przez ok 3h z przerwami. I to taki wrzask, ale widac, ze cierpienia :(
Daj znac prosze co Ci wyjdzie z tego kalu. I jesli wczesniej niz ja trafisz do lekarza. Buzia mojego wyglada aktualnie tak:
1504868471-aaaaaa.jpeg

Oprócz tego z drugiej strony cały policzek szorstki, w grudkach, ale w kolorze ciała...

Ps. My stosowaliśmy delicol przez tydzien i nie było poprawy. Potem w aptece zalecili nam zamiennik-kolzym. Dodajemy nadal, ale mam wrazenie, ze to w niczym nie pomaga...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny !
Przepraszam za brak znaku życia, ale nie miałam dostępu do komputera z internetem przez miesiąc :( jedynie przez telefon Was podczytywałam, ale w komórce problem z klawiatura dotykową. Teraz już zmieniam telefon i będę miała częstszy dostęp do komputera więc będę się starała nadrabiać posty :)

Z tego co tak na szybko doczytałam to pytałyście o dostępność z Niemiec Sab Simplexu - mnie wysłano z Niemiec 2 buteleczki i na granicy były otwierane i nie dam tego dziecku (nie wiem co z tym robili...) Także lepiej, żeby ktoś bezpośrednio przywiózł Wam lub zamówić przez internet ze sklepów. Widziałam kilka polskich sklepów internetowych, gdzie wysyłają już z Polski bo zwożą to wszystko z Niemiec....

Jeszcze na szybko co u mnie ? Od miesiąca już karmię bez kapturków :D mały trochę podrósł i załapał. Jedynie co mnie teraz straszą to, że za wolno przybiera na wadze, patrząc na siatkę centylową w książeczce jest między 3 a 5 centylem.... A tutaj ciekawostka ta siatka była tworzona na podstawie badań na dziećmi karmionymi mm także ma się to nijak do dzieci karmionych piersią, które początkowo przybierają wolniej... Na razie mam małego obserwować i pilnować przerw nie dłuższych niż 3 h za dnia i 4h w nocy. Na żądanie mały domagał się co np. 4-5 h a czasami potrafił w nocy nawet co 6h także zbyt długie przerwy wg lekarzy mogły to spowodować. Teraz odkąd karmię go częściej to niby przybiera szybciej, ale często mi bardzo ulewa... :( także coś za coś...

Pumelova synchronizacja ;) hahah. Słabo z tymi zylakami. Ale to dziedziczne osłabienie czy ma nadwagę która sprzyja zylakom?
U nas słoneczko z rana a tata miał na 14 do pracy. To poszliśmy rodzinnie. Ale ubudzil się głodny na spacerze 3 km od domu i mąż go musiał ponosić chwilę na rękach jak już zblizalismy się. Nakarmialam i zasnął i a ja już odkurzylam i składam ubranka wyprane a tatuś umyka sterte garów która była tam od 2 dni i pojechał do pracy ;) mama wraca o 15 z pracy to na pewno przyjdzie zobaczyć wnuczka bo od wt po 12 h pracowała

Mama muminka gratuluję zejścia z kaptorkow. Mój najmniej ulewal przy butli. Teraz to potrafi aż całość zwrócić i karmienie od początku. Dziwię się ze mleka w piersiach starcza na takiego glodomora. Na pewno zaraz ładnie przybierze. My niestety nadal kapturki bo sam sutek lize a co dziwne do ręki potrafi się przyssac. Nie rozumiem mojego ssaka ;)
Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Wszystkim rocznicowym najlepszego! Maluchom rownież :)

Ewela dziękujemy i dla Was rownież duzo zdrowia! [emoji7]
Niestety zamiast lepiej to jest cały czas tak samo/gorzej

Kylesa ja byłam dzis u dermatologa i twierdzi, ze to łojotokowej zapalenie skory.... ze 2miesieczne dziecko jest za małe, zeby diagnozować alergie :/

Ja tez robiłam kal ostatnio jak był na bebilonie pepti, ltory nie pomagał. Ale nie umiem zinterpretować, bo dopiero 12.09 mam wizytę.
Po tym jak po pepti kupa była nadal paskudna, kazała
Nam
Wrocic do hipp biocombiotik. Kupa sie poprawiła juz po 1 dniu. Ale za to tylko jeden dzien był super. Wczoraj kupa ok (wizualnie, bo w badaniu mzoe byc cos wyszło), ale bole brzucha mega.... na dodatek wieczorem ryk przez ok 3h z przerwami. I to taki wrzask, ale widac, ze cierpienia :(
Daj znac prosze co Ci wyjdzie z tego kalu. I jesli wczesniej niz ja trafisz do lekarza. Buzia mojego wyglada aktualnie tak:
1504868471-aaaaaa.jpeg

Oprócz tego z drugiej strony cały policzek szorstki, w grudkach, ale w kolorze ciała...

Ps. My stosowaliśmy delicol przez tydzien i nie było poprawy. Potem w aptece zalecili nam zamiennik-kolzym. Dodajemy nadal, ale mam wrazenie, ze to w niczym nie pomaga...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana ten Twoj policzek wyglada bardzo podobnie...
To prawda alergii się u malych dzieci nie wykrywa w badaniach krwi... ale czytalam o skazie bialkowej i objawy identyko...
Wtedy trzeba calkiem odstawić wszelkie nabialy (przy kp ) a przy mm chyba wtedy Nutramigen zalecają. ..
Dam znac, czekam z niecierpliwością na wyniki.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Kylesa No tak tez czytałam. Natomiast pani dermatolog jakby w ogole nie wiąże policzków ze skaza białkowa. Co dla mnie jest dziwne, bo mowil mi, ze to genetycznie występuje, jesli w rodzinie były przypadki łojotokowej zapalenia, łupieżu itp. Tylko ze u nas raczej nie było z tym problemu...
Do tego młody zaczal ulewac bardziej niz ostatnio. Z łyżeczka albo i dwie jednorazowo lecą spokojnie :/
No i bardzo sie meczy cały dzien z bąkami.
Juz chyba chce wypróbować ten nutramigen.... bo było u nas i zwykle i HA i pepti.... i na kazum poprawa na dwa dni... (poza kupa na ha i pepti). Wiec serio juz nie mam siły i szkoda mi dzieciaka, bo tez sie meczy. Przez to tez zwlekam ze szczepieniami...
Nie wiem jK wytrzymam do wtorku... dopiero wtedy babka da nam albo jakis lek na poprawę perystaltyki jelit albo nutramigen

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ewella najlepszego z okazji 2 miesięcy [emoji2]rosną te maluchy! [emoji7]

Co do zamienników też nie mam nic przeciwko, jest też opcja kupic lek z tzw importu równoległego - to ten sam lek ale w białym 'roboczym' kartoniku. Tak leki przychodzą do kraju i są przepakowywane w te kolorowe - ulotka rzecz jasna po polsku bo inaczej sprzedać nie mogą. Ja tak kupowałam kiedyś tabletki anty.

Sab simplex ja nigdy nie kupowałam bo u mnie nie ma takiej potrzeby ale wiem że na grupach na fb czy sprzedażowych czy o kp czy mm dziewczyny mają na sprzedaż.
A coś takiego? Link do: Sab Simplex zawiesina 30 ml | apo-discounter.pl
Nie znam tej apteki nie zamawiałam nigdy z tej strony, tylko jak kiedyś sprawdzałam skąd ewentualnie to brać to to wyskoczyło. Wiem że też ludzie co sprzedają chemię z Niemiec czasami to mają - warto sprawdzić. [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry