reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

pumelova na koniec serii nie wiadomo było czy umarł... bo ona jechała z tym Jackiem do Berlina, jak oni odkryli że to on jest jej stalkerem to pojechali za nimi ( on i ojciec dziecka nie pamiętam imienia) ona dzwoniła do niego z tej tajnej komórki co ją miała, dzięki temu wiedzieli gdzie jest :) jej się udało mu ucieć i zamknęła się w sodole... i wtedy przybiegł Kryński na ratunek i dostał od Jacka łomem po głowie... tak się skończyło... więc teraz dowiemy się że umarł ;)

Emol wydaj mi się że nie ma kryterium dochodu do żłobka, do przedszkoli teraz nie ma

reklama
Bab Kochana musisz miec przyznane alimenty zeby uznali Cie za matke samotnie wychowujaca.

Emol dochod nie jest brany pod uwage przy zapusach.

Pumelova gratuluje rocznicy [emoji5]

Ostatnia edycja:
Hej ,
Rocznicowy wrzesień.
6.09- 9rocznica ślubu
10.09 -16rocznica bycia razem
12.09- urodzinki mojego misia
Wczoraj w nocy napisałam długi post, zasnęłam i mi zjadło wrrr....
Maja ciągle odczuwa skutki mojego antybiotyku w swoim brzuszku, bo dopiero dziś go nie biorę. Leki faktycznie bardzo ograniczyły moją laktację i jestem zrozpaczona, bo nie zamierzam się poddać w karmieniu i karmimy się non stop. Muszę to jakoś z powrotem rozkręcić. Malutka pawie nie śpi, pręży się i płacze nawet na spaniu, tylko na rękach lepiej śpi, a mi kręgosłup wysiądzie.
Właśnie od 21 wisi ciągle na cycach na zmianę z 10mim przerwą na mój prysznic. Teraz ją odłożyłam.
Tak w skrócie, to dziś byłam u lekarza(dopiero dziś bo musiałam przełożyć wizytę, miałam wczoraj pogrzeb w rodzinie)po USG i badaniu wszystko ok. Przestałam krwawić, tylko na papierze czasem mam tak lekko słomkowo, brzuch też prawie nie boli. Dr.zmienił mi receptę na anty.teraz mam Limetic, pani w aptece zaleciła zamiennik , więc wzięłam. właśnie co myślicie na temat zamienników na leki(wszystkie) ? U nas jest taka fajna apteka, jest wszystko taniej, a dodatkowo panie polecają zamienniki. Skoro skład taki sam ,to chyba te zamienniki są ok?
Mały już od pierwszego dnia ze szkoły przynosi zadania, masakra.
Aaaa i my na rocznicę zawsze szliśmy na kolację i do kina, ale ze względu na sytuację przygotowałam kolację przy świecach w domu(w większości z gotowych produktów):-D a mąż wykazał się bukietem kwiatów. ❤
Wszystkiego najlepszego wszystkim imieninowo-urodzinowo-rocznicowym życzę.
Zdrówka chorowitkom.

Pumelova jak mąż się czuje? Bo nie doczytałam, co to za zabieg?

Ewella to pozytywna zmiana... Ja do fryzjera idę 19.09

Misia piękne pazurki. Mi teraz przeszkadzają długie, więc mocno skróciłam.

Również nie doszukuję się wad u małej. Marudzi to noszę, wrzeszczy to nie śpimy, karmimy się, przewijamy, pomagamy w kupach i bąkach, myślę że taka jej uroda, kiedyś z tego wyrośnie. Każde dziecko inne i inne potrzeby. A to że mam bałagan wszdzie, to inna sprawa.
No i byłam pytać o chrzest. Nie wiem jak zgrać wszystkich i już mnie to wk****a! Ciągle komuś nie pasuje! Najwcześniej 14.10, ale to też nie wiadomo?
Zastanawiam się czy nie zaczekać do wiosny?
Ta pogoda mnie załamuje, nie znoszę jesieni, a zimy nienawidzę! Depresja będzie na 100% !
Dla poprawy nastroju kupiłam sobie dziś letnią sukienkę w ciuchach i śliczne nowe sandałki, oczywiście z Mają na rękach.
Uciekam siku i spać, bo nie wiem jak długo dane mi będzie?
Będę na bieżąco doczytywać, ale nie wiem czy uda mi się odpisywać.
Spokojnej nocy.

Aniek super ze sie odezwalas :-) dobrze ze z toba lepiej. Laktacja jest do rozkreceni :-) na pewno sie uda. My tez 9 lat temu bralismy slub tylko tydzien pozniej :-D

Aniek gratuluje rocznicy, mam nadzieję że będzie lepiej z brzuszkiem i laktacja. Czy ty w ogóle coś śpisz? :(
Miło ze stwony męża za pamięć :)

Artur się obudził o 3:30 ale dlatego bo wypelzal się w poprzek łóżeczka. Może pospie do 7 ;)
Edit nie pospalam bo już o 6.
Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Pumelova obcielam 3cm bo więcej nie chciałam ;) chusta no codziennie próbujemy się przyzwyczaić mi wiązanie idzie już dobrze (tak mysle) Iga daje się już zawiązać ale płacze jak dłużej w niej chodzi ;) jeszcze na dworze tak nie byłyśmy może w weekend spróbuję ;)
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, dużo miłości :**

Judith najlepszego z okazji 2 miesięcy :)
Dzisiaj Iga kończy 2 miesiące :)

Ola W i dla Twojego Wszystkiego najlepszego na 2 miesiące niech już będzie coraz lepiej :*

U nas żłobek państwowy jest jeden ale nie mam szans się dostać a prywatny najbardziej polecany u nas to po weekendzie idę pytać co i jak :)

Aniek dasz radę z laktacja :) co do zamienników w aptece to moja kuzynka pracuje w aptece i zawsze (jeżeli jest zamiennik ) biorę :) dostałam od gin. Tabletki anty Ovulan od razu kuzynka pisze czy chce inne ten sam skład i wzięłam 2 opakowania za 19.98 a tamte jedno opakowanie 29.99 ;)

Iga Teraz wstała, jemy, powoli się zbieramy i o 10 na spacer :)

Miłego dnia

Hej dziewczyny, przepraszam, ze tak samolubnie ale mamy spory problem. Mozliwe ze Szymek ma nietolerancje laktozy. Czy ktos wie jakie sa objawy? Bo on ma cala buzie wysypana okropnie i az strupki się tworza... i gazy straszne i ciagle placze...
Czekam na wyniki badan kału i mam nadzieje ze dzis dostanę.
No i drugie pytanie - czy macie dojscie do sab simplex i jaka jest cena? Na ile wystarcza jedna butelka? Helpppp

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

ANIEK nie mam nic przeciwko zamiennikom.Moja koleżanka pracuje w aptece i mówi że tak jest jej żal starszych ludzi, którzy nie mają na życie a muszą drogie leki wykupywac, oni nie mają pozwolenia od szefostwa proponować zamienników,rozmowy z klientami są nagrywane:( i nieraz jej tam płaczą bo muszą wykupić lek taki jak na recepcie dajmy na to za 200zł a zamiennik mógł by być za kilka...

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kylesa mój mąż raz zamawiał w aptece internetowej spod niemieckiej granicy szły 60zl ż wysyłka hmm na ile mi straczyly nie pamiętam właśnie. Teraz odkupuje od innych mam w mieście co kupiły a nie potrzebują, raz za 40zl kupiłam z teraz dwie butelki za 30zl..

Do góry