reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Pumelova, czym wg Ciebie różnią się Dada od lidlowych? Dlaczego fajniejsze te z Lidla?? My mamy dade i jest ok, od białego Pampersa dostała wysypkę.

Ewella, długo będzie na oddziale? Biedna Iga, nie wiedziałam że zoltaczla może wyjść ponownie po takim czasie[emoji26]

Abed, póki co próbowałam na misiu motać[emoji16] mam elastyczną z lumpeksu i z nią chce zacząć przygodę zanim zainwestuję większą kwotę. Jutro mamy badanie bioderek i zapytam czy mogę w chuście nosić.

Aim, jak pięknie rośnie[emoji4][emoji4]

Kasia, najważniejsze, że rośnie[emoji123] lubimy takie dobre wiadomości[emoji4][emoji4]

Aniek, też miałam kilka razy przekluwane uszy[emoji6] Dostałam uczulenie na pierwsze i drugie kolczyki, trzeci raz przebiłam po komunii i od tego czasu jest ok[emoji108] mojej córce też pewnie przekłuję w okolicach komunii tudzież pójścia do szkoły jeśli będzie chciała. Jak dla mnie (też przekluwam uszy w gabinecie) dziecko musi umieć samo chociaż trochę pielęgnować przekłute uszy i rozumieć, że tego nie można dotykać, a takie niemowlę nie rozumie, że w okresie gojenia nie można grzebać przy uszku. Myślę, że nie chodzi tyle o ból tylko o to, że starsze więcej rozumie i może się bać. Może jestem dziwna, ale swojej córce bym tak wcześnie uszu nie przebiła. Sama w sobie jest moim diamentem i nie potrzebuje dodatkowej biżuterii[emoji6]

Kylesa, gratuluję miesiąca[emoji4][emoji4]
Ja póki co też na żądanie, godziny zaczynają się normować, ale też bym nie zniósła płaczu tylko po to by było o konkretnym czasie...

Mam 4 tygodnie po cc i już są tylko jakieś resztki odchodów, lekko brązowe jak na końcówce miesiączki, w sumie tyle co nic.

Misia, rzadsze oddawanie stolca przychodzi nagle czy stopniowo? Bo mnie najbardziej zmartwiło, że to się stało nagle. Może to skok rozwojowy? Dziś są 4 tygodnie i 2 dni.

Aniek, mieszkam 60km od Gdanska i u nas jest raczej chłodno. Bez długiego rękawa ani rusz Teraz do tego jeszcze pada...

Katja, myślę że dobry pomysł. Poza tym nie wiadomo jak Liwka by spała w nowym miejscu. Będzie męska wyprawa nad morze

Tak polecacie te lidlowe pampersy, że muszę wypróbować[emoji6] są podobne w środku do dady czy pampersa (chodzi mi czy mają jakieś siateczki specjalne i inne cuda czy są bardziej "naturalne")?

reklama
Patuszka u nas byly 3 kupki dziennie i nagle nic 3 dni. Później co 2-4. Ja napisałam że po lidlowych pieluszkach dupcia czerwona :) ale tak jak patrzę to one są bardziej sztywne i się chyba odgniataja.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella Maja też jest krzykaczem, ale szkoda mi młodego, bo koniec wakacji, a nawet na basen nie jeździliśmy. Najwyżej tak jak pisałam , będę ją nosiła w nocy, to tylko 4 dni.
Biedna Igunia. Taka maleńka rączunia i wenflon.. Boże jak mi jej szkoda, oby już było dobrze.

Misia twój Grzesio to anioł, to inna sprawa. Ja też mam czarne szyby, ale nie mam kłopotu z karmieniem np.na ławce, raczej inni mają, niestety.

Abed ja właśnie też uważam, że karmienie jest tak naturalne, że nie mam z tym kłopotu.
Gdzie takie prywatne zajęcia z chustowiązania można znaleźć? Chętnie bym się wybrała.

Maziajka jedziemy do Kopalina. Blisko jest Łeba, Władysławowo i Hellll... Pewnie będzie nam lało?
Na razie jestem nastawiona na te kolczyki, oczywiście nie w tym momencie. A życie pokaże czy założymy. Tak jak pisałam, temat jest kontrowersyjny.

Patuszka nawet nie strasz z tą pogodą, właśnie oglądałam Hel z kamerki i tam leje jak scebra. Mam nadzieję, że może być chłodno, ale żeby nie lało...

Wszyscy spakowani, wyruszamy za chwilkę.
Nie wiem jak tam z zasięgiem będzie, to może zamilknę.

Aniek w Tychach jest Zachustowany zakątek uczą wiązać i można wypożyczyć chusty, nosidełka itp :)
Udanego pobytu i oby nie padało :) daj znać jak minęła droga :)

Ja używam od początku dady nie zmieniam, nie próbuje nic innego Iga ma pupcie czystą ;)

Pierwszy raz ją sama kapalam i dałam radę :D po kąpieli zrobiłam masaż brzuszka i Iga zjadła i zasnęła od razu wstała po 3h na jedzenie :) ale nie chwalę jej narazie :p

Kylesa ale ze czerwono ciągle czy brunatnie? Ja to już żółte takie slomkowe. A my 5 tyg po porodzie. A będzie u Ciebie polozna? Warto się zapytać, choć u mnie położna na ostatniej wizycie pytała się czy są żółte więc chyba trochę długo u Ciebie z czerwonym.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom
Czerwono kurcze. ..!

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Aim ja ponad 5tyg chodziłam w podpaskach a potem we wkladkach i dopiero teraz przestałam używać - 7 tyg po.
Gratuluję wagi[emoji173]

Abed no to super że je tak krotko:-) Super że wyszło z chustą:-) ja muszę poczekać aż będzie siedzieć ale chustę już mam :D

Karuzela kciuki za wizyte! Daj znać jak tam:*

Aniek ja się dowiedziałam że miałam 3 lata. Ale wczoraj wspomniałam o tym mężowi to zareagował tak że nasza chyba będzie miała jak sama powie że chce :D
Udanego wyjazdu! Aż Ci zazdroszczę [emoji173][emoji295]
Ja byłam nad polskim morzem ostatnio.. chyba 10 lat temu. Taak po maturze. Eh [emoji14]

Co do karmienia to też karmiłam w samochodzie z tylu bo byliśmy nad woda:-) miałam tam rogala bo ja z rogalem oczywiscie:p

Patuszka generalnie próbowaliśmy wszystkich pampersow i żadne nam nie powodują żadnego zaczerwienia ani nic. Ciągle uzyskaliśmy jedynek z dady a teraz mąż kupił bo był - jedynki z Lidla. No i te z lidla jakos lepiej się układają na naszej pupie- nie odciskaja się w ogóle! A na dada nam się odciskala ale jesteśmy na granicy jedynek więc to ma znaczenie. Na dwójki za wcześnie bo wychodzi nam wszystko dolem:D
A w środku to nie wiem, normalne sa. Aż tak nie wnikam w pampersy:D

Ewella jak minęła noc?[emoji173]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

To chyba zostanę przy dadzie. Pupcia jest gładka, ze skórą nic się nie dzieje to kombinować nie będę. Zwłaszcza, że Misia pisała, że lidlowe są sztywniejsze, a Antosia ma bardzo wrażliwą skórę[emoji37]
Misia, myślałam że to stopniowo zmniejsza się ilość stolców na dobę a nie tak gwałtownie. Brzuszek ma miękki, bączki odchodzą, chyba zaczynam być przewrazliwiona...
Dziś mamy badanie bioderek, przy okazji podpytam lekarza o wędzidełko kiedy podciąć, bo słyszałam tak skrajne opinie że już nie wiem co myśleć.

Kylesa, ja bym skontrolowała u lekarza lub położnej te odchody... Dla świętego spokoju [emoji4]

Spróbuję małą odłożyć do kosza i coś zjeść, bo żołądek mi przyrośnie do kręgosłupa.

Aniek, jak podróż? U mnie coś słonko wygląda zza chmur, mam nadzieję, że u Ciebie też[emoji6] Fajne miejsce wybraliście, odpoczywaj Kochana[emoji8]

Pumelova, ja póki co tylko karmię nomem omen w restauracjach[emoji16][emoji16] a nie, raz w aucie się zdarzyło[emoji6] zakrywam się dużą pieluchą i jadę z tematem[emoji16] przecież moje dziecko chce jeść to mam je głodzić? Spojrzenia innych mnie średnio interesują, zwłaszcza że staram się siadać z boku i tyłem do innych, żeby nikogo specjalnie w oczy nie razić.

My już mamy 2 z biedronki od tygodnia, bo małej było ciasno w 1. Mówisz, że się nie odciskają? A ja myślałam, że to normalne, że te gumki w kroku się odciskają na nóżkach[emoji26][emoji26] kupię jednak małe opakowanie i zobaczymy.
Tak myślałam, że nie jestem normalna z pampersami [emoji23][emoji23]

Ewella, jak bilirubina? Spadła po nocy? Jak Ty się czujesz? Te wenflony wkłute w małe rączki... Szkoda mi Iguni, moja też miała w rączkach i ramionach, straszny widok na takim maleństwie...

Wczoraj wieczorem wzięłam ostatni raz antybiotyk. Już nie mogę się doczekać powrotu do piersi[emoji4] po pierwsze, bo lepsze od dla Małej a po drugie mam już dość ściągania takiej ilości mleka laktatorem, mój mały antosiowy laktator najlepszy[emoji6]

Ola W moja też na prawa stronę bardziej się obraca :p

Pumelova wykapalam ją wieczorem zrobiłam masaż i ładnie spała :) 3 razu jadła a o 20 zasnęła pierwszy raz.

Patuszka miała niedawno krew pobierana czekamy na wyniki narazie badała tak tylko i wszystko dobrze :) no wenflon koszmar w takiej raczce a dzisiaj jak krew pobierala to patrzeć nie mogłam ile tej krwi zmarnowala... Ja nawet wyspana ale ogólnie zmęczona miejscem...myślałam że mąż przyjedzie z rana ale dzwonił że dopiero wstał.. .A Iga tylko na rękach chce bo w tym łóżku zaraz się budzi.

reklama
Ewella trzymam kciuki za wynik i powrót do domu.

Z tym dzwiganiem i ćwiczeniami to po normalnym cc nie wiem czy też są takie zalecenia że po 3 miesiącach pełne obciążenie można dzwigac, ale ja miałam 2 operację w ciągu 3 dni więc może dlatego tak rygorystycznie. Tyle w teorii a w praktyce- nie mogliśmy znaleźć rano miejsca parkingowego, mąż nas wysadzil, a że byliśmy spóźnienie to nosidełko i w drogę....

Też bym chętnie się nad morze wybrała, ale to za długa podróż, może chociaż na weekend uda się gdzieś wyskoczyć.

My już po wizycie nastawilam się na najgorsze a tu bilirubina ok, nic nie trzeba robić i samo powinno ustąpić do 3 miesiąca. Ja już głupieje jak słowo daje, który lekarz ma racje. Neonatolog czy pediatra?

Do góry