reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja kolczyków nie robię jeszcze, myślę że to może uwierać malucha. Będzie starsza I się zdecyduje to załatwimy wtedy

Które że szczepionek 6w1 wybieracie?

My na pampersach jesteśmy, prawie przy każdej zmianie pieluszki jest kupka więc smaruje Bephantenem I jest elegancko.
Jaki rozmiar pieluszek noszą wasze maluchy bo my jesteśmy na 2 I zastanawiam się czy za chwilę w 3 nie wejść. Moja już spokojnie waży myślę nawet ponad 5 kg.

Ja jestem 4.5 tyg po porodzie I już od kilku dni nie mam żadnych odchodów I chyba już wszystkie nitki po szyciu mi powychodzily [emoji16]

My się karmimyh wszędzie gdzie żaba zglodnieje. Czekam tylko aż ktoś zwróci mi uwagę [emoji12] zaslaniam się i siadam na uboczu Ale nie będę się ukrywała.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Postanowiłam dziś zacząć regulować dzien mojego bąbla. Wczorajszy dzień się tak ładnie poukladal więc na nim bazowalam. Z tym że od dziś wróciłam do ćwiczeń (przerwa po szczepieniach) i mój bąbel kochane drze mordeczkę od 10. Jak przestaje jeść dziecko to przystawiacie jeszcze raz czy koniec? Moja wypuszcza pierś i zasypia na chwilę to nie wiem czy za chwilę znów zaproponować czy nie. Bo może powinnam to by się tak nie darla. Założyłam sobie 'ramy czasowe' kiedy jemy, kiedy ćwiczymy a reszta to jak będzie chciala - aktywność albo spanie. Jakieś rady? Mam ten język niemowlat ale tam jest wszystko poza tym jak wprowadzić taki plan dnia. Konkretnie JAK.

Patuszka no właśnie dada nam się odbijala na nogach a te nie. Ale nie wiem jak dwojki bo narazie mam jedynki.
Super że wrócisz do karmienia piersia:-)

Ewella fajnie że chociaż w nocy spala.

Karuzela kto by to wiedział.. Ale pociesze cie- mój pediatra jest jednocześnie neonatologiem :D i miałyśmy zoltaczke i nie kazała badać bilrubiny przed szczepieniem.

Super macie z tymi chustami:-)) zazdroszczę:-) jeszcze parę miesięcy i dołączę:-)

Ewella tylko jeden dzień to spoko:) lepiej zostać niż wracać;-) :*
Super że idziecie do fizjoterapeuty :)

Aha83 biedna:( u mnie jest lepiej chociaż nadal jest bardziej placzliwa niż większość dzieci (poza forum żadne nie placze kogo nie spytam[emoji19]) ale umiem ja uspokoić częściej niż wcześniej.
Trzymaj się - nie daj się złym emocjom:*
Moja w foteliku śpi a jak się obudzi to wystarczy smok. Chyba że spacerujemy z tym fotelikiem i już jest głodna to smok nie pomoże ale zasypia w aucie natychmiast.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś miałyśmy druga wizytę położnej przyszła z waga i moja 2 tyg 2 dni waży 4900!!! Będę miała co nosić! Chusta leży... chce spytać lekarza, ma być dziś albo jutro, w ogóle wy piszecie o elastycznych a ja mam bardziej sztywna. Firmy womar zaffiro, nic na jej temat nie wiem...

Moja właśnie zasnela na brzuchu...

Ja codziennie sama kąpie- szykuje wodę kapie, karmię, sprzątam po... i dla środkowej to samo. Mój wczoraj walnął się do wyra i nawet wrzask Poli go nie wzruszył. Zachowuje się gorzej niż te dzieciaki razem wzięte.
Blance pozwoliłam raz spać ze mną i mam przechlapane, wczoraj nie chciała zasnąć u siebie choć siedziałam z nią, książkę przeczytałam itp. W końcu wylądowała ze mną w łóżku bo ja nie będę po nocach siedzieć... widzicie kolorowo nie jest...
Pumelova moja teściowa jeździ raz w roku na szparagi max. 2 miesiące, resztę odpoczywa. Jak czasem zwracam uwagę mojemu ze nic nie robi i daje przykład dzieciom ze nawet nie gada z nimi tylko patrzy w tv albo gra w pasjansa a ja muszę nawolywac milion razy bo głuche są potem na prośby to widzisz jak to się kończy...
Mi każe spadać na drzewo a mamusia święta. Jest tak flegmatyczna że się nie dziwię ze nie ma nikogo.

Ehh brakuje mi nianii z kamerka tak już bym była na dole ale młoda leży na brzuchu. Muszę ją przekręcić ale tak jej widocznie wygodnie.

Dziewczyny widzę, że co druga ma taki sam problem z dzieckiem, nie ukrywam, że mi raźniej, ale zazdroszczę, że macie tyle spokoju i cierpliwości

Patuszka oj to się narobilo, mam nadzieję, że dobrze się skończy i juz więcej atrakcji tego typu nie będzie

Emol dobry opieprz nie jest zły [emoji6] oby poprawił się na stałe

Pumelova jaka szczepionkę i ile wkluc robiliscie, kurcze ja zapłaciłam 200 . Może czegoś nie zrobilam?

Nakarmiony i znowu ryk [emoji24]

Aha ty masz podobnie jak u mnie :( z tym że u mnie noce są różne :( już odpuścilam i śpi z nami w łóżku po północy, to przynajmniej nie muszę wstawać milon razy.... trzyma się i nei daj się depresji... ja też miałam milon planów a tu ledwo obiad zjem który jest zrobiony ...

pumelova a dlaczego nie możesz jechce chusty używać ? przez rehabilitację ?

Paninka ja cię podziwiam jak ty to wszystko sama ogarniasz :) ja też jestem w stanie ogarnąć ale jestem później bardziej zmęczona, więc nie wyobrażam sobie żeby mi mąż nie pomagał kąpać... z resztą przy pierwszym synu on go tylko kąpał, chyba że w domu go nie było

Teraz mam problem co ubrać w sobotę niby mieszcze się w stare kiecki ale z karmieniem będzie ciężko.
IMG_20170817_153955.jpg
Ta jest fajna można by wszyc po boku zamki tak wymyśliłam ale nie wiem czy nie za zolta :D jak to tylko przyjęcie weselne bez orkiestry itp.
W ogóle nie mam głowy do tej imprezy, pazury nie ogarniete, nic w sumie nawet mąż nie ogarnięty :p

Załączniki

• IMG_20170817_153955.jpg
    IMG_20170817_153955.jpg
    852,2 KB · Wyświetleń: 146
Pumelova aha niestety placzace dziecko to tabu i prawie nikt się nie przyzna przed znajomym ze mu dziecko płacze. Zawsze jest "moje nawet łzy nie uroni". A co do męża to jest lepiej ,la dnie chwale bo może się spierniczyc.

Paninka żółta pasuje ;)
Misia kiedy ty masz czas aby je robić? ;) u mnie Artur długo sam nie polezy, a śpi różnie, raz to ciągiem 1,5 a czasami nie mogę odłożyć bo się wybudza. Ale u mnie to ja przedłużyć bym musiała jeszcze, więc jeszcze więcej czasu potrzebne

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ahs83 6w1 hexacima za 200zl, pneumokoki refundowane i wzięliśmy dodatkowo rotawirusy 300zl które nie są obowiązkowe.
Mama mi mówiła że dziecko uczy cierpliwości i pokory ale nie sądziłam że az tak. Czasem mam takie nerwy że ja tak mocno hustam na rękach że mam po chwili wyrzuty sumienia.

Abed fizjo nam powiedział że jak będzie siedzieć dopiero to możemy.

Paninka fajna ta żółta:)))
Ja idę na urodziny w sobotę i zakładam sukienkę która miałam ciasną na weselu rok temu[emoji16] jedyny plus tego placzliwego dziecka że nie mam czasu jeść

Misia ale cudne. Tęsknię już za paznokciami ale boję się przy takiej kruszynie mieć. Do grudnia wytrzymam.

Emol może faktycznie nikt się nie przyznaje. Przynajmniej przy drugim będzie luz bo będę nastawiona już na taki hardcore. Oby mąż się poprawił na dłużej.

Udało się po karmieniu młoda śpi już druga godzinę. Odciagnelam mleko i dziś zrobię próbę z butelka, muszę na nauczyć bo za tydzień ludzie z mojej pracy się umówili i muszę iść póki jestem chuda haha

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry