reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Witajcie

U nas niezbyt ciekawe.. Syn moj od rana wymiotuje I ma rozwolnienie..pojawila sie goraczka..W tamtym tyg byl u nas syn mojego partnera z poprzedniego malzenstwa I u niego zaczely sie wymioty..Caly dywan I kanapa w salonie byly czyszczone..(tak to czasem sie zdaza jak sa dzieci z innego malzenstwa ktore niedokonca akceptuja zaistniale sytuacje..ale to odrebny temat) wracajac do senda najwidoczniej to wirusowka..dzis trafilo na synka..boje sie jak i mnie zlapie(bo jak tu karmic malą) a najbardziej boje sie o Sare..by jej niewzielo..ehh..zawsze cos..
Musialam sie troche wygadac.. :/

Milego dnia dziewczyny..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ewella my bioderka i słuch mamy w Bielsku w centrum na Cyniarskiej. termin połowa października.

Pumelova my też mamy całą buzię w krostkach, położna mówiła że to normalne i tylko przegotowaną wodą przemywać. w innych wiejscach nie mamy.
Zakupy udane pochłaniacz, zmywarka, płyta już jest. Czekamy na piekarnik , mikrofalówkę i automat. Jutro może skończą tą kuchnię?
Ja nie wiedziałam że dziecko trzeba nosić pleckami do siebie.

Katarzyna.anastazja strasznie mi przykro że tyle przeżyłaś. Ta nasza służba zdrowia w większości jest beznadziejna! Najważniejsze że oboje jesteście zdrowi.

Paninka 10 urodziny to ważna impreza!
Mój mąż ma 14.08 urodziny i właśnie w poniedziałek mamy gości .zastanawiam się jak dam radę z jak płaczącą Mają?

Misia jak Grzesiowi minęła noc?

Chybra u nas non stop czkawki. Mega wkurzające.

Alex oby was ominęła ta jelitówka, u takiego maluszka to by było straszne.

Moja dama nie lubi na brzuszku w ogóle, może źle ją układam?

U nas wczoraj w dzień tylko 3 drzemki po ok 0.5 godz. I płacz z cycem na zmianę. Po kąpieli zasnęła o 22.00 do 7.00 , co 2 godz.cycowanie i ciągle stęka i jęczy przez sen. Od 7.00 znów popłakuje i na cycu. Padam na pysk.
Cdn

Pumelova tak z Gry o Tron:blink: Chciałam wrzucić zdj, ale kuźwa nie mogę.
Link do: Gra o Tron Herb Starków Winter is Coming kufel
Ten kremowy jest mój, a dla męża czarny z czerwonym herbem. Nie ma co, są porządne.

Krostki my też mamy w sumie na całym ciele, ale jest to trądzik .

L ma jakąś fazę dziś, je, nie je, śpi, nie śpi, jakiś rozwalony jest.

My badanie słuchu mieliśmy w szpitalu, na 27.09 jesteśmy umówieni na usg bioderek, jutro do chirurga się umówimy w zw z brodawką, no i na październik mamy umówioną wizytę w poradni neonatologicznej w zw z napięciem mięśniowym. Do tego dojdą szczepienia i wizyty tych bab patronażowych. Na początku jest tego masa.

Teraz gdy L już nie robi co chwilę qpy to nie zmieniam mu przy każdym karmieniu, a jeśli już to robię to przed jedzeniem , wszystko przy zapalonej takiej słabej lampce i w ciszy.

Boże, megaaaa duszno!

Ostatnia edycja:
Pumelova mam bezdotykowy.
Wlasnie jemu zawsze pokazuje 37,1. Kilka razy pokazało 37,4, ale po krótkim czasie wróciło do 37,1. I kilka razy 36,8 i wzrosło znowu do 37,1

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Przy wirusówce u matki karmi się normalnie-ten temat często się u mnie na oddziale przewijał bo mieliśmy rota i tam matki jak się zaraziły to zawsze pytały co teraz-nic teraz, karmisz normalnie.
Dziekuje ,dobrze wiedziec, choc bardziej obawialam sie jak to pogodzic, kiedy bede miala rewolucje..ehh mam nadzieje ze ominie nas to..

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę że skoro matki na oddziale dały radę to pogodzić to ty też choć mam nadzieję i życzę żeby to były tylko teoretyczne rozmowy :)

Pumelova, robiłam wcześniej dokładnie tak samo jak Ty[emoji6] Muszę spróbować Twojego sposobu noszenia i podnoszenia[emoji106] przy karmieniu też macie inaczej trzymać?
U nas krostki są od jego skóry i potu, niczym się nie smaruje. Od mojego nic się nie dzieje, od jego zawsze coś wyskoczy.

Aniek, gratuluję postępów w remoncie! Pochwalisz się kuchnią[emoji16][emoji16]??

Alex, trzymam kciuki żeby Ciebie i Sarę ominęło[emoji110]

Właśnie sobie uzmysłowiłam, że nie mam termometru dla Małej, mam tylko taki zwykły bezrtęciowy... Może być czy lepszy bezdotykowy?

reklama
Pumelova mi mojemu też przed wczoraj wyszły na połowie buzi krostki (na policzkach i brodzie) takie bladorozowe i na pleckach trochę ma, ale myślałam, że to potowki, nie przeszło mi przez myśl ze to może być uczulenie.

My dzisiaj skończyliśmy miesiąc. Awans z noworodka na niemowlaka ;)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry