reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Jutro tzn dziś rano ogarne co pisalyscie.

@Kylesa jak podajesz ten nutrition? Kupiłam i na opakowaniu jest 1 miarka na 25ml wody - tak robisz? Lekarz mi polecił odciągnąć łyżkę mleka i pół miarki i jestem ciekawa jak robisz:D my ulewamy tak okropnie że to jest teraz większy problem niż kupa.
Lekarz powiedział że te krople sab simplex relaksuja układ pokarmowy dlatego ulewa.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak probowalam robic ze do odciagnietego mleka dodawalam do butelki. Albo bezpośrednio do buzi przed karmieniem - łyżeczka. I ten pierwszy sposób byl lepszy.
Potem jak przeszlismy calkiem na butle bylo latwiej. Po prostu mieszalam z mlekiem w calosci.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka

Misia ale Grzes jest na piersi? Moja ostatnio nie robila kupy 4 dni ale wszystko bylo ok nic ja nie bolalalo nie plakala.Skoro Grzesiowi nic nie ma nie stresuj sie tak moze byc.Mleko nasze jest idealne i moze sie wchlaniac w 100%

Ewella wow juz we wrzesniu na wczasy! A gdzie chcecie leciec?

Pumelova najlepszego dla Agatki:-)

Aniek maskra z tymi pediatrami..piekna waga malej.Ja bez fotela sobie nie wyobrazam karmic.

Alex no chyba smietane 36% masz:D

Kasia kciuki za rozwoj akcji:-)

My tez po spacerku mala jeszcze spi a ja siedze na dworze na BB i czekam az panna wstanie:-)

Wczoraj wyszlam z domu na 4h! Moj maz zostal z mloda i moim mleczkiem ale super bylo.Lumpeks , galeria , Mc Donalds;p

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Doszło do tego że jak młoda śpi to się chowam w drugim pokoju bo czytałam że ona czuje zapach mleka haha. Wykańcza mnie dzis, kąpiąc się pod prysznicem przekrzyczala wodę i taka mokra musiałam lecieć bo aż zachrypla. Niepotrzebnie się mylam bo jak już się ubralam to ulala i na bluzkę i na biustonosz swiezutki. Nie Ma sensu się myć:/

Dziewczyny pytanie nr 1 - Wam też tak wypadają wlosy? Wprawdzie myje teraz co 3 dni a nie codziennie ale lecą mi garściami gdzieś od tygodnia. Czytałam że to później miało nastąpić.

Pytanie nr 2 - do którego tyg budzicie do karmienia? Ja moja budzę w nocy tak co 5h bo się boję że trzeba i wczoraj 2h potem nie umiałam jej uspac. A nie chciała jesc bo spala slodko. Budzić czy nie budzic? Wiadomo że zależy o której ostatnie karmienie, wczoraj było o 21;-)

Chybra mam nadzieję że wszystkie kontrole wyjdą dobrze :-) u nas też już się zaczęło chodzenie po lekarzach - kontrola bioderek, fizjoterapeuta itd;-) ah Ty przynajmniej wiesz co Cię czeka! Czemu mi nikt nie powiedzial?
Powodzenia!

Przyszła mamusia dobra waga co ten lekarz chce :-) 4kg to jest dużo! Już niedlugo:* mnie też bolał brzuch jak na okres pod koniec ciąży

Misia pamiętasz pisalam ci o znajomych którzy robili zabieg usunięcia zylaka tak.jak Twoj.maz - to.oni zaszli i jak się okazało tydzień przed zabiegiem! I będą blizniaki[emoji173]
Udanych odwiedzin:*
Widocznie masz fajne mleczko które się wchlania:-)

Alex moja śpi w nocy od samego początku i też mam problem jak w ciągu dnia jadła co godzinę a w nocy co 4:/ odciagalam laktatorem jak już było bardzo zle.

Bab chociaż jedną która się cieszy że jest jeszcze w ciazy! ;-) i dobrze! I wyśpij się na zapas haha

Aniek ogarnij sobie jakikolwiek fotel! Ja mam niewygodny więc wcislam na niego rogala ciazowego i siedzę jak królowa bona. Nie wyobrażam sobie na lozku!
Też większość czasu chodzę w spodenkach i biustonosz sportowym bo co się ubiorę to na mnie ulewa.
I ten problem z pediatra- wspolczuje. Przydałaby się swieza krew!

Kasia832 szkoda że nie poszło ale już się zaczęło chociaz:-)

Olisiaa żebyś zdążyła w lipcu :D

Aim jutro będzie lepiej! A co się dzieje?

Kylesa w koncu odciagnelam do butli wymieszałam tam ale nie chciała ssać więc podałam jej to lyzeczka. Zobaczymy jak zadziala. Z butli łatwiej ale nie chce mi się odciągnąć pokarmu, te 20ml to odciągne chyba że płacze

Maziajka 4h! Ja bym się kimnela w aucie. Zazdroszcze:D ale za tydzień umówiłam się na zakupy z kumpela! Wyobrażasz sobie?!:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny..

Na początek gratuluję wszystkim nowym mamusiom ( Zuza Chybra i wszytskim o których zapomniałem to również gratuluję i przepraszam ze nie wymieniam z nicku)

Paninka ,Olissiaa Przyszła mamusia. .kciuki zaciśnięte I Wy lada chwila się doczekacie swoich maluszków.

Ja póki co cierpię po nacięciu..mocno mnie pokierwszowali...i mam problem bo rana strasznie ciągnie. ..mam już serdecznie dość i marze o tym żeby usiąść.

Pumelova chyba Ty pisałaś ze odciagalas pokarm? Miałaś taki nawał ? Ja bym chciała trochę na zapas...ale nie mam pojęcia kiedy odciągnąć żeby coś się uzbierlo. Póki co mam raz 20 ml...i raz 40....no ale z takim zapasem to nie mam co marzyć o wyjściu.

A Oliweczka urodziła? Oba chyba miała termin jak Pastuszka? ?

Dziewczyny mogę prosić o instrukcje jak wkleić zdjęcie z telefonu? Chciałam się pochwalić moim skarbem i nic mi.nie wychodzi.

I jeszcze jedna prośba. Czy smarujeci dzieci jakimś balsamem ? Ja zauważyłam że malutka ma troszkę sucha skórę i.nie wiem czym ja nawilzac. Położna tylko nie radziła oliwka. Do kąpieli mam Emolium. Z góry dziękuje Wam za odpowiedź.

Poza tym walczę z kp. Jeszcze nie minął tydzień a ja juz marze o przejściu na mm. Nie wiem czy się zmuszać czy dokarmiać i wtedy karmienie mieszanie sprawi mi większą radość. Taki mam baby blus w tym tygodniu ze nie wiem co robić. Raz płacze raz się śmieje. Morze jak się fizycznie ogarnę to będzie lepiej.

Pozdrawiamy Was Wszystkie serdecznie.

Pumelova, Agatka już miesiąc Wszystkiego dobrego :* niech rośnie grzeczna :D
Z tym suchym powietrzem to masz rację, muszę kupić chyba nawilżacz powietrza chociaż niektórzy mówią, że nic to nie daje...

Chybra super, że już do domu :)

Misia jak pierdzi to chyba dobrze, mi mówili że jak pierdzi to brzuch niby nie boli wtedy .

Aniek ładna waga. My też musieliśmy do przychodni trochę dalej ją zapisać bo w okolicy sami lekarze bez podejścia do dzieci a ten do którego poszliśmy super, młody ale ma 3 dzieci i podejście ekstra :)

U nas dzisiaj rolete zewnętrzną zakładali do Igi do pokoju, od rana wiercili a jej się podobało bo zasypiala jak chodziła wiertarka :D
Wczoraj wieczorem stałam w kuchni i uspokoila się jak chodził okap a ino wyszłam z kuchni to płacz ale zasnęła o 22 i do 1 spała w łóżeczku :)

My Też po spacerze chociaż pogoda jakaś dziwna ale trzeba bylo wyjść bo już była niespokojna a już za drzwiami mieszkania zasnęła :p

Jejku ja już nie wiem co jej jest :( pojedzona przebrana a płacze cały czas nawet na rękach nic nie pomaga ...

Sorki nie przeczytam co napisalyscie bo mamy masakre.
Dzis w nocy liwia od 00:30 do 5 rano walczyla , kolka albo raczej ta dyschazja. Prezy sie kwiczy placze krzyczy na pupke. Gazy i kupa nie chcą isc, musimy pomagac rurkami windi. Dajemy krople sab simplex niemieckie. Dzis byla polozna polecila na wieczor dac 4 krople Delicolu ze moze to nietolerancja laktozy.
Wczoraj zjadlam kurczaczki z mc donalda a tak ogolnie jednak trzymam staroswiecka diete. Mam schize ze to jednak to mimo wszyskich innych teori pogorszylo, moze tam jakas chemia co przeszla do krwi. Dzis mam dzien pizamowy i pogoda do dup wiec mam dol na maksa.
Oczko tez nam nawrocilo z ropieniem :( mam wrazenie ze drugie tez idzie.. szajba :(

Maziajka jeszcze dokładnie nie wiemy gdzie bo zawsze kupujemy parę dni przed lotem ale myślimy o Albanii, Portugali Hiszpani zobaczymy jaka mała będzie grzeczna też żeby lecieć.

Pumelova włosy mi wypadają tak jak przed ciążą Jeszce nie zauważyłam że więcej ale podobno tak jest a kiedy to się zaczyna nie mam pojęcia ;)

Też myślę o dokarmianiu mm na noc bo ona zjadła 40min temu ż jeden piersi teraz je z drugiej... może ma mało?? Sama już nie wiem :(

reklama
Widzę że dziś jakiś dzień kryzysów.
U nas też. Bilirubina spadła że 125 do 95. Pediatra na urlopie. W poniedziałek zobaczymy co dalej. Martwię się tylko że to tak długo trwa. Od 12 Kubuś wisi na piersi ą właściwie to przysypia. Gdyby tylko ładnie przybieral to niech wisi. Nie wiem czy nie mamy czasami pierwszego skoki rozwojowego bo łezki się dziś pojawiły i spojrzenie takie mądrzejsze już:p
Jutro mamy konsultacje z doradcą laktacyjnym może nam pomoże ogarnąć to karmienie.

Edit. Włosy mi jeszcze.mie wypadają ale może to indywidualna sprawa.
Kuba zjadł modyfikowane i spokojnie lezy, nawet usmiechem mnie obdarował ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry