reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Jutro tzn dziś rano ogarne co pisalyscie.

@Kylesa jak podajesz ten nutrition? Kupiłam i na opakowaniu jest 1 miarka na 25ml wody - tak robisz? Lekarz mi polecił odciągnąć łyżkę mleka i pół miarki i jestem ciekawa jak robisz:D my ulewamy tak okropnie że to jest teraz większy problem niż kupa.
Lekarz powiedział że te krople sab simplex relaksuja układ pokarmowy dlatego ulewa.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak probowalam robic ze do odciagnietego mleka dodawalam do butelki. Albo bezpośrednio do buzi przed karmieniem - łyżeczka. I ten pierwszy sposób byl lepszy.
Potem jak przeszlismy calkiem na butle bylo latwiej. Po prostu mieszalam z mlekiem w calosci.

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka

Misia ale Grzes jest na piersi? Moja ostatnio nie robila kupy 4 dni ale wszystko bylo ok nic ja nie bolalalo nie plakala.Skoro Grzesiowi nic nie ma nie stresuj sie tak moze byc.Mleko nasze jest idealne i moze sie wchlaniac w 100%

Ewella wow juz we wrzesniu na wczasy! A gdzie chcecie leciec?

Pumelova najlepszego dla Agatki:-)

Aniek maskra z tymi pediatrami..piekna waga malej.Ja bez fotela sobie nie wyobrazam karmic.

Alex no chyba smietane 36% masz:D

Kasia kciuki za rozwoj akcji:-)

My tez po spacerku mala jeszcze spi a ja siedze na dworze na BB i czekam az panna wstanie:-)

Wczoraj wyszlam z domu na 4h! Moj maz zostal z mloda i moim mleczkiem ale super bylo.Lumpeks , galeria , Mc Donalds;p

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Doszło do tego że jak młoda śpi to się chowam w drugim pokoju bo czytałam że ona czuje zapach mleka haha. Wykańcza mnie dzis, kąpiąc się pod prysznicem przekrzyczala wodę i taka mokra musiałam lecieć bo aż zachrypla. Niepotrzebnie się mylam bo jak już się ubralam to ulala i na bluzkę i na biustonosz swiezutki. Nie Ma sensu się myć:/

Dziewczyny pytanie nr 1 - Wam też tak wypadają wlosy? Wprawdzie myje teraz co 3 dni a nie codziennie ale lecą mi garściami gdzieś od tygodnia. Czytałam że to później miało nastąpić.

Pytanie nr 2 - do którego tyg budzicie do karmienia? Ja moja budzę w nocy tak co 5h bo się boję że trzeba i wczoraj 2h potem nie umiałam jej uspac. A nie chciała jesc bo spala slodko. Budzić czy nie budzic? Wiadomo że zależy o której ostatnie karmienie, wczoraj było o 21;-)

Chybra mam nadzieję że wszystkie kontrole wyjdą dobrze :-) u nas też już się zaczęło chodzenie po lekarzach - kontrola bioderek, fizjoterapeuta itd;-) ah Ty przynajmniej wiesz co Cię czeka! Czemu mi nikt nie powiedzial?
Powodzenia!

Przyszła mamusia dobra waga co ten lekarz chce :-) 4kg to jest dużo! Już niedlugo:* mnie też bolał brzuch jak na okres pod koniec ciąży

Misia pamiętasz pisalam ci o znajomych którzy robili zabieg usunięcia zylaka tak.jak Twoj.maz - to.oni zaszli i jak się okazało tydzień przed zabiegiem! I będą blizniaki[emoji173]
Udanych odwiedzin:*
Widocznie masz fajne mleczko które się wchlania:-)

Alex moja śpi w nocy od samego początku i też mam problem jak w ciągu dnia jadła co godzinę a w nocy co 4:/ odciagalam laktatorem jak już było bardzo zle.

Bab chociaż jedną która się cieszy że jest jeszcze w ciazy! ;-) i dobrze! I wyśpij się na zapas haha

Aniek ogarnij sobie jakikolwiek fotel! Ja mam niewygodny więc wcislam na niego rogala ciazowego i siedzę jak królowa bona. Nie wyobrażam sobie na lozku!
Też większość czasu chodzę w spodenkach i biustonosz sportowym bo co się ubiorę to na mnie ulewa.
I ten problem z pediatra- wspolczuje. Przydałaby się swieza krew!

Kasia832 szkoda że nie poszło ale już się zaczęło chociaz:-)

Olisiaa żebyś zdążyła w lipcu :D

Aim jutro będzie lepiej! A co się dzieje?

Kylesa w koncu odciagnelam do butli wymieszałam tam ale nie chciała ssać więc podałam jej to lyzeczka. Zobaczymy jak zadziala. Z butli łatwiej ale nie chce mi się odciągnąć pokarmu, te 20ml to odciągne chyba że płacze

Maziajka 4h! Ja bym się kimnela w aucie. Zazdroszcze:D ale za tydzień umówiłam się na zakupy z kumpela! Wyobrażasz sobie?!:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny..

Na początek gratuluję wszystkim nowym mamusiom ( Zuza Chybra i wszytskim o których zapomniałem to również gratuluję i przepraszam ze nie wymieniam z nicku)

Paninka ,Olissiaa Przyszła mamusia. .kciuki zaciśnięte I Wy lada chwila się doczekacie swoich maluszków.

Ja póki co cierpię po nacięciu..mocno mnie pokierwszowali...i mam problem bo rana strasznie ciągnie. ..mam już serdecznie dość i marze o tym żeby usiąść.

Pumelova chyba Ty pisałaś ze odciagalas pokarm? Miałaś taki nawał ? Ja bym chciała trochę na zapas...ale nie mam pojęcia kiedy odciągnąć żeby coś się uzbierlo. Póki co mam raz 20 ml...i raz 40....no ale z takim zapasem to nie mam co marzyć o wyjściu.

A Oliweczka urodziła? Oba chyba miała termin jak Pastuszka? ?

Dziewczyny mogę prosić o instrukcje jak wkleić zdjęcie z telefonu? Chciałam się pochwalić moim skarbem i nic mi.nie wychodzi.

I jeszcze jedna prośba. Czy smarujeci dzieci jakimś balsamem ? Ja zauważyłam że malutka ma troszkę sucha skórę i.nie wiem czym ja nawilzac. Położna tylko nie radziła oliwka. Do kąpieli mam Emolium. Z góry dziękuje Wam za odpowiedź.

Poza tym walczę z kp. Jeszcze nie minął tydzień a ja juz marze o przejściu na mm. Nie wiem czy się zmuszać czy dokarmiać i wtedy karmienie mieszanie sprawi mi większą radość. Taki mam baby blus w tym tygodniu ze nie wiem co robić. Raz płacze raz się śmieje. Morze jak się fizycznie ogarnę to będzie lepiej.

Pozdrawiamy Was Wszystkie serdecznie.

Pumelova, Agatka już miesiąc Wszystkiego dobrego :* niech rośnie grzeczna :D
Z tym suchym powietrzem to masz rację, muszę kupić chyba nawilżacz powietrza chociaż niektórzy mówią, że nic to nie daje...

Chybra super, że już do domu :)

Misia jak pierdzi to chyba dobrze, mi mówili że jak pierdzi to brzuch niby nie boli wtedy .

Aniek ładna waga. My też musieliśmy do przychodni trochę dalej ją zapisać bo w okolicy sami lekarze bez podejścia do dzieci a ten do którego poszliśmy super, młody ale ma 3 dzieci i podejście ekstra :)

U nas dzisiaj rolete zewnętrzną zakładali do Igi do pokoju, od rana wiercili a jej się podobało bo zasypiala jak chodziła wiertarka :D
Wczoraj wieczorem stałam w kuchni i uspokoila się jak chodził okap a ino wyszłam z kuchni to płacz ale zasnęła o 22 i do 1 spała w łóżeczku :)

My Też po spacerze chociaż pogoda jakaś dziwna ale trzeba bylo wyjść bo już była niespokojna a już za drzwiami mieszkania zasnęła :p

Jejku ja już nie wiem co jej jest :( pojedzona przebrana a płacze cały czas nawet na rękach nic nie pomaga ...

Sorki nie przeczytam co napisalyscie bo mamy masakre.
Dzis w nocy liwia od 00:30 do 5 rano walczyla , kolka albo raczej ta dyschazja. Prezy sie kwiczy placze krzyczy na pupke. Gazy i kupa nie chcą isc, musimy pomagac rurkami windi. Dajemy krople sab simplex niemieckie. Dzis byla polozna polecila na wieczor dac 4 krople Delicolu ze moze to nietolerancja laktozy.
Wczoraj zjadlam kurczaczki z mc donalda a tak ogolnie jednak trzymam staroswiecka diete. Mam schize ze to jednak to mimo wszyskich innych teori pogorszylo, moze tam jakas chemia co przeszla do krwi. Dzis mam dzien pizamowy i pogoda do dup wiec mam dol na maksa.
Oczko tez nam nawrocilo z ropieniem :( mam wrazenie ze drugie tez idzie.. szajba :(

Maziajka jeszcze dokładnie nie wiemy gdzie bo zawsze kupujemy parę dni przed lotem ale myślimy o Albanii, Portugali Hiszpani zobaczymy jaka mała będzie grzeczna też żeby lecieć.

Pumelova włosy mi wypadają tak jak przed ciążą Jeszce nie zauważyłam że więcej ale podobno tak jest a kiedy to się zaczyna nie mam pojęcia ;)

Też myślę o dokarmianiu mm na noc bo ona zjadła 40min temu ż jeden piersi teraz je z drugiej... może ma mało?? Sama już nie wiem :(

reklama
Widzę że dziś jakiś dzień kryzysów.
U nas też. Bilirubina spadła że 125 do 95. Pediatra na urlopie. W poniedziałek zobaczymy co dalej. Martwię się tylko że to tak długo trwa. Od 12 Kubuś wisi na piersi ą właściwie to przysypia. Gdyby tylko ładnie przybieral to niech wisi. Nie wiem czy nie mamy czasami pierwszego skoki rozwojowego bo łezki się dziś pojawiły i spojrzenie takie mądrzejsze już:p
Jutro mamy konsultacje z doradcą laktacyjnym może nam pomoże ogarnąć to karmienie.

Edit. Włosy mi jeszcze.mie wypadają ale może to indywidualna sprawa.
Kuba zjadł modyfikowane i spokojnie lezy, nawet usmiechem mnie obdarował ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry