reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej, hej...

Wczoraj postanowiłam coś niecos porobić w domu (na spokojnie rzecz jasna), i czasu mi brakło [emoji1]

Saba17 - witaj wśród Nas [emoji3].
Coś wiecej napiszesz o sobie? W jakim wieku masz dzieci.

Misia, Madziazt - moja też czka pośladkami [emoji1]. Mój M uważa, że to pierdki nie czkawka [emoji1]

Paninka - mój chłop też czasami zapomni o jakimś rachunku... Na ogół jest to angielski Jagody lub "n" [emoji6].

Liluli - gratuluję udanej wizyty [emoji3]

Aniek - mam nadzieję, że wyniki są już o.k.
A co do imprezowania, i goszczenia imprezowiczow u siebie w trakcie ciąży w domu mam to samo zdanie [emoji4]. Zresztą ja lubię harmonię.. Jeżeli jest przegięcie tylko w 1 stronę to się w tym kisze.

Kasia - rodzic łokciem? [emoji1][emoji1][emoji1].
Co do narzekania... Taki naród niestety

Pumelova - my nie nadajemy drugich imion. Sami też tylko 1 mamy. Wystarczy, że mam długie imię, nazwisko panieńskie też do krótkich nie należało, po mezu to samo [emoji6]

Tymuniek - współczuję sytuacji z tą lekarską - zgłosiłabym to.

No dobra... Później odpisze dalej [emoji3]

reklama
Mój mąż też czasem zapomina coś zapłacić, ale jeszcze nic nam nie odłączyli na szczęście. [emoji6]

Co do imion, to nasz synek będzie miał drugie imię po tacie, bo to moje ulubione imię męskie. Ale za to dalej nie mamy pierwszego i nie zanosi się na to żebyśmy mieli coś zdecydować. Nic mi się nie podoba, a jak już mi się podoba, to średnio pasuje do nazwiska.. oj ciężko będzie [emoji6]

Tak jak w zeszłym tygodniu czułam się średnio, bo ciągle było mi niedobrze, byłam słaba itp, tak teraz jakoś dziwnie mi się poprawiło i wróciłam do normalnego stanu. Tzn. mdłości brak, mam kupę energii. Znowu czuje się dobrze! Nie wiem czy to zasługa tego żelaza co zaczęłam brać, czy po prostu dzidź zmienił pozycje, ale jest dobrze. :D mam nadzieję że taki stan utrzyma mi się aż do końca!

Miłego dnia!

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Pola@ ja dzis mam 35+0.
I przeciwnie moj T.ostatnio jak zaczelam pakowac torbe to sie dziwil ze juz sie pakuje [emoji23] chyba zaczyna do niego docierac ze to juz [emoji4]

Patuszka piekne zdjecie [emoji6]

Pumelova mierzylam tez s ale jakos lepiej sie uklada xs i mam jeszcze troche miejsca na brzuch [emoji4]
Ale licze ze juz duzo nie urosnie [emoji3]
Gratuluje udanej wizyty.

... dobra odpisuje ...

ostatni raz się Wam pochwaliłam spaniem , dziś nocka masakra, że jak wstałam i zdałam sobie sprawę , że przez najbliższy rok nie dostopię zaszczytu przespanej nocy to się poryczałam ......

Pola@ uuu to kiepsko z tymi bólami masz, współczuję
Wynik posiewu to chyba za kilka dni dopiero będzie

Patuszka89 no mi właśnie też zawiesiła się aplikacja na telefonie i dup..... skasowane wszystko
Ale cudna fotka :):):)

pumelova kolejna wizyta za Tobą , najważniejsze , że z dzidzią oki, a co do tego porodu to ciekawe jakie ten GIn ma plany wobec Ciebie , ja już po wszyskich wymazach itp itd - wszystko już w teczce spakowane do szpitala

Linoone oby taki dobry stan pozostał do końca :) ja też miałam problem z imieniem dla drugiego chłopca, dla dziewczynek to tyle jest pieknych imion , a te chłopięce to jak zdrobnienie ładne to całe brzmienie kiepskie ahhh, no u mnie pierwszy Filip , drugi finalnie będzie Mikołaj

A u mnie dziś zaczyna się 38 ( 37 + 0 )
Jesli chodzi o pomoc rodziców, to po pierwsze mieszkają na Mazurach, więc kawałek od nas jest, a po drugie moi to jeszcze aktywnie pracują, ale w wakacje zawsze zabierają do siebie starszaka, szczególnie tata dużo czasu poświęca wnukom. Teście są od tego roku na emeryturze więc gotowi i chętni do pomocy zawsze, tymbardziej , że starszak to jedyny ich wnuk. NO ale ja nie narzekam, bo ja raczej taka Zosia Samosia jestem i mi wystarczy , że pomogą mi w wakacje i ferie zimowe z opieką ... no i kocham moje Mazury , więc nie zamieniłabym tego nigdy w życiu za zminejzenie odległości :):):)

nie mam na nic siły .... chyba się położę

Patuszka ja mam szare ale wpadają właśnie odrobinę w niebieski, wiec nie spełniam wymagań :) piękne zdjecir

Aha no to przykro z tym spaniem

Ola W ja też jako takich dolegliwości nie mam. I mam nadzieję że i poród tak przebiegnie :)

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Tymuniek gonitwa myśli skutecznie potrafi udaremnic sen. Ja wtedy staram się przerzucić głowę na jakieś spokojne tematy, czasem pomaga :)
Aha biedna ty ja od 24 do 9 i czuję że mało, bo były 4 wstawania. Też puchnę i waga też do góry poszła :/
Pola mnie budzi właśnie ból i jak już się przebudze żeby się poprzekrecac to idę też do toalety ale to tak na zapas, żeby zaraz nie wstawać znowu.
Patuszka piękne zdjęcie, czekam na resztę.
Pumelova ty mnie kobieto przesladujesz :) też miałam być Tomaszem a jestem Agatka. Jak ci wyrośnie taka super córcia jak ja to pozazdrościć ;P Hehe mała super rośnie.
Alex u mnie pokrzywa tylko z rana z tego powodu :)
Aha a próbowałaś tych wszystkich domowych sposobów na sen? Tzn mleko, lawenda, wietrzenie , melisa itp. Nie spanie przez dłuższy czas jest szkodliwe, a nawet śmiertelne- tu mówimy o całkowitym braku snu. Może pora poprosić lekarza o jakaś farmakologie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Leje i leje u mnie. Zapierdziel mam mega, wczoraj od rana do nocy na nogach z przerwą na obiad i dupa, macica tylko się spina. Na bierznie chyba wejdę po inaczej dupa ze spaceru..
Mam listę rzeczy, które chce dorobić typu prezenty dla synka etc.
Zauważyłam, że zmaga mnie do spania popołudniu no ale nie ma czasu na pierdoly.

Kciuki za dziś proszę, idę na masaż szyjki i gbs.
Myślę, że nic z tego nie wyjdzie i umówimy się od razu na wywoływanie.. Może się miło rozczaruje..

reklama
Patuszka89 współczuję remontu, ale jak już skończysz to to będzie pieknie, współczuje sytuacji teśców. Powodzenia na wizycie :) piękne zdjęcie :)

Aha idź spać kiedy potrzebujesz, mam nadzieje że w końcu się wyśpisz

pumelova gratuluje udanej wizyty :) nie martw się cc, myslę że tak powiedziała, bo gdyby poważnie to by trezebabyło juz ustalać termin, co za lekarz że lubi cię postraszyć ;)

Alex_87 ja czy piję herbatę z pokrzywy czy nie to i tak co 2h wstaję w nocy, ale na szczęście później usypiam póki co

ja dziś pospałam, tyle że wstaję srednio co 2h, dziś u mnie też wizyta :) zobaczymy co mały tam robi :) bo ostatnio tak się wypycha że aż mnie boli, i nie jest to jeden czy dwa szturchańce tylko godzina aktywnośći

Do góry