reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka ja też nie mam dnia sprzątania. Czasem faktycznie zdarzało się, że w sobotę było duże sprzątanie ale to tylko wtedy kiedy tydzień był wypełniony po brzegi. Staram się codziennie coś sprzątać tak przy okazji, dzięki czemu nie muszę robić takich maratonów później. Dla mnie sobota i niedziela to weekend i czas na odpoczynek, a nie robienie zakupów i sprzątanie [emoji6]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mhm ok czyli się zorientuje w ujastku co i jak. W sumie u nas rodziły dziewczyny 36+ więc może faktycznie trzeba o ujastku myśleć tylko w kategoriach najbliższych 2 tygodni. Dzięki wszystkim :)

Abed no trudno żebyś wodzila za nim wzrokiem całe zajęcia, przecież i tak nie wejdziesz tam bo domyślam się że siedzisz na widowni ubrana? U nas tak wygląda na basenie jak dzieciaczki mają zajecia.
Widzę że Twój synuś po przejściach już:D ale to chyba normalne u dzieci?:D zobaczymy. Ja byłam takim typem dziecka że jak się wywrocilam to płakałam tylko wtedy jak moja mama to widziala. Jak była za firanka to nie plakalam:D

Jenny nie ukrywam że wolę kanapkę z szynką niż same owoce bo ja się owocami nie najem:D
Miłego sprzątania:)

Liluli dawno nie było spagetti, dzieki, mam pomysł na obiad :D aa no to ja mam blisko ta biedronke czyli gdzieś 800m to chodzę na nogach a poza tym zbieram pokemony to muszę nabijać km[emoji16][emoji16]

Ewella Twojego męża to pamiętam z warsztatów bo on jak się do Ciebie odwracal to profil widzialam:D może bym poznała:D udanych zakupów!

Misia haha w kupie razniej:-) jak wszystkie narzekamy:-) ten Twój ma operacje żylaka gdzieś tam między nogami?:p bo mój dobry kumpel będzie miał robiona taka operacje, którego czerwca ma?

Linoone dziękujemy w imieniu pieselka:-) wychodzę z nim na ogród co 2 h ale strasznie smutny jest bidok:(
Od kiedy można używać chusty? Chyba nie ogarnęłam tematu a jednak chciałabym

Aim ja na Twoim miejscu, gdy Twój dzidz ma niską wagę urodzeniowa, pojechalabym do szpitala który ma najlepsza opiekę neonantologiczna.

Ika fajnie że wszystko ok:) powodzenia na weselu, ciekawe ile wytrzymasz :D

Kasiulka w takim razie nie martwię się bo Ty nie miałaś problemów z karmieniem :-)

Postanowione - prasuje wszystko, dzieki!

Ewella Maziajka - wiecie od której jest giełda kwiatowa wasza czynna??

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova ok będę pisać jak juz poznać go nie będę umiała haha :D
Giełda czynna jest od 4-5 rano juz z tego co pamiętam bo pracuje kolo tego, to już tam ludzie byli :) sobota zawsze od wczesnego ranka :)

hejka ja ostatnio lepiej spie...wstaje na lunatyka siku i zasypiam w minute :D
Co do sprzatania ja ostatnio czuje,ze musze cos robic.Choc mam zrobione wlasciwie ale i tak musze :D
chyba jakies wicie gniazda.Jedynie sensu nie widze w pakowaniu torby lezy mi to wszystko w szafie i tyle.A jutro wg Om 36+0 a wg OM 37+0.
Takze spokojnie dziewczyny bo w wiekszosci wszystkie jeszcze macie w ciul czasu w porownaniu ze mna Kasiulka, Lilith, Aha....

Pumelova ja pierdziu tez wczoraj bylam w MC w Oswiecimu ile ludzi .......jeju zapomnialam o tym MC w Myslowicach moglam jechac...tez takie kolejki byly?? my do kasy 30 min a a na jedzenie 40min...
co do gieldy tu masz rozpiske Link do: Godziny otwarcia »

Ewella dobra jestes z tym mezem:D:D udanych łowów :p ja za tydzien jade na konkretne zakupy :D

Aha trzymam kciuki za wyniki!!

Linoone ja jakos 3 dni temu zaliczylam ta przyjemnosc w lydce...mega bol nie mialam pojecia ,ze to tak boli!

Ola W daj znać czy coś fajnego znalazlas!

Alex widze , ze niezla liste sobie stworzylas powodzenia!

Ja czuje ze moja juz weszla nisko w kanal...dzisiaj takie dziwne uczucie w szyjce mialam...no i czkawke nisko mega czulam a wczoraj czulam gdzie indziej.Mam nadzieje ze posiedzi gdziecznie jeszcze te 20dni!

Pumelova mialam super problemy ;) przy poerwszym synu przez rok nie udalo mi sie nakarmic gola piersia. Prawie caly czas jechalam na laktatorze, a noca lapal cyca z nakladka albo do usypiania.
Drugi syn byl fajnym ssakiem, ale tez mleka nic nie bylo. To byla walka :D

Maziajka posiedzi posiedzi!

A to jak donoszę to na bank bym u siebie rodziła.
Misia 38+0 to jest donoszone.
Może przy najbliższej okazji (8.06) wydrukuje badania z systemu, ale karty ciąży w tył nikt mi nie uzupełni, no ale poproszę o jakiś wpis z tych okolic czasowych.

Kraków- neonatologia to Ujastek głównie jak co, nie? I ewentualnie Kopernika?
Aim ja w takiej sytuacji uderzała bym do Ujastka lub Kopernika, dla dziecka zawsze bezpieczniej. Rodziłam wczesniej w Siemiradzkim i tam mówili, że jeżeli poród przed ukończonym 34 tyg ciąży, to żeby do nich nawet nie jechać .

Ostatnia edycja:
Moj szpital jest tak strasznie oblegany i mowie swojej lekarce ze boje sie, ze mnie odesla. Zapewniala ze nie, ale mowi ze aktuanie maja po 15-19 porodow dziennie. Ogolnie 3 tys na rok, a w innym szpitalu (Madalinskiego) po 7 tys na rok!

reklama
Aim z tego co wiem to Ujastek i Kopernik mają nawyszy stopień. Mój kolega miał córkę w Koperniku, o ile neonatologii mówił że cuda tam działają i nie miał zastrzeżeń, o tyle o opiekę nad żoną już nie byl zadowolony, ona w końcu urodziła w 28 tygodniu- ale mówił że nie robili prawie nic żeby to powstrzymać... o wszystko musiła się prosić...
w zeszłym roku jak leżałam w Ujasktu to przywozili kobiety z całej malopolski "bo tu dzieci mają największe szanse" tak usłyszała jedna z którą leżałam na po operacyjnej...myślę ze cię bez problemu przyjmą bez dokumentacji jak by co, tylko później mogą pytać

Ika89 ja też nie mam nic ogarnięte :( i jeszcze remont jednego pokoju nas czeka, nie wiem kiedy my to zrbimy

ja ogranęłam domek i na obiad zjadłam makaron z truskawkami :) moi nie lubią to moge jak jestem sama :) teraz zamierzam nic nie robić :)

Do góry