reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Ja najwięcej jem samych truskawek lub koktaili z nich :) ale raz w roku muszę zjeść z makaronem :) no i jakieś ciasto :) moim ulubionym jest sernik na zimno z truskawkami i galarektą :) pewnie zrobię za tydzień :)

Dziewczyny mam (może głupie) pytanie - chciałabym karmić piersią ale nasłuchałam się od koleżanek przeróżnych cudów co to dzieją się w szpitalach i tak np. Jedna miała problem, żeby jej dziecko chwyciło cyca (później okazał się problem z wędzidełkiem) ale położne niewzruszone osądziły, że kp nie będzie i jadą z butlą. Dały jakąś beznadziejną szpitalną butlę z mega przepływem, że później młoda nie chciała cyca widzieć w ogóle ( całe szczęście doradca laktacyjny wkroczył i się udało). Tak sobie myślę, że jakby mi się coś takiego przytrafiło to wolałabym na wszelki wypadek mieć swoją porządną anatomiczną butle - i w końcu pytanie - jak ją zabrać do szpitala? Wysterylizować i zostawić w worku od sterylizacji? Ona mogłaby sobie tak leżeć w torbie czy to na bieżąco ktoś musiałby mi taką butlę wysterylizowaną przywieźć do szpitala, zabrać i przywieźć na kolejne karmienie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U nas około 25 porodów na dzień jest :)

Maziajka faktycznie, choć czas leci to i reszcie niedługo zrobi się tyle co nam

Linoone wiesiolek różnie się przyjmuje, czasem i od 34. Choć zdanie lekarza i tak decydujące.
Teraz wybrałam kapsułki zamiast herbaty.

Pumelova z 1 córa nie działało nic, dosłownie nic do 42 zero skurcza.

U nas się mówi, że 37 skończony to donoszona ciąża. Ale jak rodzisz w 36 i jest Oki to tak też to traktują, nie jako wczesniaka.

Witam kajmakowe123 ja jeden rzut narazie robiłam, ale pralam tak jak na metce napisane. Bawełna najczęściej 30 stopni. Bakterie zabijasz zelazkiem na Max rozgrzanym. Tak samo smoczki. Powinno być napisane ile, albo wkładasz do wrzatku na 5 min. Albo dla leniwcow takich jak ja, czyli polewasz wrzątkiem

Ola W. Życzę powodzenia na lowach w decatlonie

Pumelova biedny piesel. Mam nadzieję że mu szybko przejdzie

Aim sprawdź referencyjnosc szpitala. Jeśli będzie 1 to nawet tam nie jedź przed 37 tyg bo po prostu nie przyjmą, gdyż nie posiadają odpowiedniego sprzetu neonatologicznego.

Misia skończony 36. Wystarczy 37+0 i przyjmują w każdym, nawet w 1 referencyjnosci. Tak mówili na szkole rodzenia. ;)

Kasiulka tak z tymi szpitalami jest, które są 2 i 3 referencyjnosci. Tak się cieszę ze praski wybrałam. Ale jak mi mój Artur zamierza wyjść szybciej to chyba będę musiała rodzić w miedzylesiu :/

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to tam wiem niestety jak to bywa "na papierze" :p referencyjność swoją drogą, a obiegowa opinia swoją. Są rzeczy którymi się kompletnie nie przejmuję co jest mówione obiegowo ale są też takie którymi przejmuje się bardziej niż tym co jest napisane oficjalnie. Dlatego fajnie że dziewczyny mi potwierdziły ten Ujastek i Kopernik choć pewnie w razie W będzie Ujastek. Kliniki rządzą się swoimi wewnętrznymi prawami. Choć brzmi to dziecinnie to to jest Kraków a ja jestem po Śląskim wykształceniu i na serio to bywa problem -.- więc ja tam wolę z daleka od kliniki :p a Ujastek nie jest kliniką z tego co wiem. Także plan na najbliższe 2 tygodnie opracowany, dziękuję :)))

Hej, bylismy dzis na usg. Zośka jest mała jak na swój wiek. Tzn dalej wielkościowo o tydzień mniejsza ale nie ma tragedii bo mieści się w tych orientacyjnych miarach tyle że bliżej 10 centyla pomijając nogi które są w 50. Waży tylko 1552g (32+0) ale powiedział że on by się nie dopatrywal jeszcze chipotrofii aczkolwiek zaleca częstsze kontrole z uwagi na graniczne ciśnienie bo z tym różnie bywa i przez to może być mała i moga być problemy z łożyskiem. Generalnie rośnie symetrycznie tylko w dolnych granicach normy. Leży głową w dół. Lekarz stwierdził, że raczej się juz nie przekręci ale z tym też różnie bywa.

Załączniki

• 18870433_1585479331464946_1115781330_o.jpg
    18870433_1585479331464946_1115781330_o.jpg
    163 KB · Wyświetleń: 112
  • 18926257_1585479364798276_1784933005_o.jpg
    18926257_1585479364798276_1784933005_o.jpg
    162,4 KB · Wyświetleń: 117
bab super wieści :) piekne zdjęcia :) ale wielkością się nie przejmuj, to jest tylko orientacyjne, może później została poczęta niż myślisz :)

reklama
Wróciłam z zakupów i chyba były udane :) szybko poszło i nawet udało mi się ubrać w normalnym sklepie :) wrzucę zdjęcia na zakupowy, to ocenicie, bo mam wątpliwości czy nadaje się na wesele.

Pumelova, na warsztatach mówili, że w sumie to można chustować od samego początku, ale zależy to też od sposobu motania

Kasiulka, wow! Czyli nie ma co liczyć na intymność i ciszę podczas porodu.

U mnie też nie ma siary, ale jestem pewna, że będę walczyć w razie problemów. Wiem jakie to ważne dla dzieciaczka.

abed, u mnie niekończący się remont :) Przeprowadziliśmy się w lutym, żeby oszczędzić na wynajmie. Na razie koczujemy na dole, a mąż po pracy wykańcza górę. Liczyłam, że do porodu uda nam się ogarnąć chociaż sypialnie i łazienkę. Ale pewnie z łazienką trochę się zejdzie, sypialnia i pokój małej gotowe :) (Na razie bez mebli). Ale wcale mnie to nie stresuje :)

bab, ale cudna :*

Do góry