reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aha co do USG linoone jezeli nic Ci sie nie rowzwiera, nie masz problemow z cisnieniem etc, czyli masz zupelnie zdrowa ciaze umow sie 37+5 bo marne sznase na wczesniejszy porod :D. To ostatnie jest bardzo podgladowe, choc to pewnie od lekarza wykonujacego zalezy. Zwykle! Nie ocenia sie narzadow tylko wielkosc dziecka, przeplywy, ulozenie i ocene ilosci wod plodowych

reklama
Ale to że chodzę w stringach, nie znaczy że nie używam wkładek ;) Też sobie upycham, tylko takie wyprofilowane pod stringi. Też mi ciągle coś wylatuje, więc zmieniam ze 2 razy dziennie i tyle. Nie wyobrażam sobie chodzić w leginsach i zwykłych majciochach.. moje samopoczucie by mocno na tym ucierpiało :p

Aim, brawo za wykonanie wszystkiego co planowałaś :)

Kasiulka, dzięki. To celuje w ten późniejszy termin. No właśnie ciąża mi przebiega bezproblemowo, więc też sądzę że wcześniej raczej nie urodzę.. chociaż już zaczynam mieć dosyć i marzę o porodzie tak tydzień-dwa wcześniej ;)

Pumelova tak później popołudniu i cały wieczór juz się ruszała :) dzisiaj od rana tez :)

Tez musze w takim razie włożyć podkład do auta, bo już wcześniej o tym myślałam co dać na siedzenie ;)

Katja, Pola kciuki za wizyty :)

Linoone i ja chodzę w stringach cały czas, dokładnie tak jak piszesz legginsy i majtki zwykle mogło by źle wyglądać ;) ale oczywiście nie u każdego albo majtki bezszwowe :)

Aim no to super, że udało Ci się z listy wszystko wykonać :)

Jaki tu ruch od rana ;) ja też niedawno wstałam, mój poszedł spać po nocnej zmianie, czekam aż zaśnie i włączam pralkę, później apteka i spacer :)

Miłegodnia

Heh też myślę już o wcześniejszym porodzie, ale coś mi przeczucie podpowiada, że pewnie przenoszę tak w tydz jak z Kacprem :-p

Ja na szczęście jakoś śpię, tyle że ze zmianą pozycji jest boląco.

Wszyscy mi mówią, że mam malutki brzuszek i, że na 5 miesiąc wyglądam heh, no ok, w ubraniu faktycznie jak z góry patrzę to malutki się wydaje, ale w lustrze wydaje mi się ogromny.

Leon od rana skacze w brzuchu, a Kacper wczoraj walnął pierwszą qpe, a dziś pierwsze siku do nocnika jeeee :-D

Dziękuję za zaproszenie do zamkniętej:blink:

Duszno na zewnątrz, ale ma nie padać, ciekawe. Ja na spacer pewnie z synem skoczę, do roboty z l4, do rodziców na gołąbki i do domu na drzemkę syna i ja może poćwiczę:blink: Popołudniu może znowu spacer, zobaczymy.
Miłego dnia!

Dziewczyny te podklady do samochodu, o których pisałyście, to takie zwykle poporodowe jak do szpitala bierzecie?
My bedziemy jechac uberem, o ile zgodzi sie mnie zabrać [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny! Widzę ruch od rana[emoji6]Jak przez całą ciąże spać nie mogłam, tak teraz ściągnąć mnie z łóżka graniczy z cudem, a tu ten głupi budzik od rana dzwoni żeby do pracy wstawać[emoji35]czas tak szybko leci, ze aż nie chce sie wierzyć ze już niedługo będziemy tulić nasze Aniołki [emoji5]
Miłego dnia Mamuśki!

Ola, nie wiem jak dziewczyny, ale ja biorę taki podkład jak na łóżko, mam takie 90×60 chyba, to sobie rozłożę na fotelu. I na łóżko też sobie położę. Ale jeszcze trochę poczekam, tak że 3 tygodnie, bo teraz to marne szanse że coś mi odpłynie [emoji6]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Integral nie martw sie. Twoje maleństwo mieści sie w normie. Jak będzie mniejsze to łatwiej będzie Ci urodzić[emoji6]Moja Maja tez jest mniejsza, teraz to nie mam pojęcia ile wazy, bo usg za 3 tyg, ale w 27 tc ważyła 750g, ale Wasze niektóre dzieciaczki znacząco wyprzedzały ją wtedy. Ale każde maleństwo jest inne. Jak robiłam wtedy usg, to ten lekarz mówił ze po usg genetycznym 13tc już daty porodu sie nie zmienia.

Hej Dziewczyny abed wyszłam ze szpitala ponieważ teraz miała bym ok 3'dni bez leczenia i dopiero by mi pobierali wyniki bo muszą odczekać od antybiotyku

Chcieli mnie trzymać do końca porodu...
Kontrole i badania mam w poniedziałek
Wyspałam się chociaż w domu :)

Pisałam na fb z bulkasia ona jest w domu a dzieciaczki w szpitalu.

Moja koleżanka co leżałam z nią w pokoju urodziła wczoraj bliżniaki 1830g oraz 2300g w 35tygodniu:) chlopiec mniejszy a dziewczynka większą:)

Fajnie że znacie już date cc ja w poniedziałek może się dowiem.

Dziewczyny nie pamiętam czy pytałam ale czy pierzecie rożki czy nie?

reklama
Linone lepiej 37+5 bo te usg ma być jak najbardziej aktualne do porodu ;) jak dzidziuś jest ułożony, ile jest wód plodowych. Ja bym wzięła 37+5.
Również mam ochotę urodzić tydzień lub dwa wcześniej. Ja nie będę musiała w tych upalach dziecka nosić. Poza tym teraz to tylko już rosną, wiec lepiej aby te 2 tyg wcześniej wyszedł niż później. ;)
Chybra gratuluję postępów nocnikowych :)

Ola W tak, takie zwykłe. Ja po prostu wzięłam więcej sztuk z Canpol, z myślą o samochodzie. Tylko jak będziesz dzwonić to nie mów ze do porodu bo nikt nie przyjedzie. Dopiero jak wsiadziesz i drzwi zamkniesz powiedz ze do szpitala. Mi na szkole rodzenia mówiła polozna, że jedna pacjentka czekała 40 min na taksówkę i oczywiście się nie doczekała bo nikt takiego kursu nie chce. I zadzwoniła do innej taryfy, przyjechał po 5 min i jak wsiadla powiedziała ze do szpitala do porodu. ;) no i musiał ja wziąć.
Ja również kilka razy w tygodniu jeżdżę autem, wiec od 2 tygodni jeździ ze mna jeden podkład. Taki 90/60 cm. Jak coś to pod pupę i jedziemy do szpitala

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry