reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Hej. Obudziłam się bo oczywiście sikanie...
poszłam spać o 12 no to długiego spania nie było. Nastawilam pranie dzidziowe i denerwuje mnie buczenie pralki. ☺
w planach mam dzisiaj zakupy bo w lodówce pustki i muszę podjechać do nc+ bo dekoder zepsuł się. Mąż po pracy wyspi się i jedziemy.
U mnie brak rozumu to strach samej jeździć autem. Wczoraj poszłam do sklepu na wiosce i myślałam że umrę przez upał. Weszłam do mieszkania i okazało się że nie mam okularów. Zostawiłam w sklepie i znowu do sklepu.
Myślałam o tym że odejdą mi wody w aucie no i jak zawsze życie mi ratujcie i będzie podkład
Buziaki i miłego dnia.

Hej, ja tez nie spie, wstalam o 5 na siku, a ze dzisiaj mam wizyte i ide na badania+mocz, to oczywiscie podmywanie przed i takie tam, przez co juz nie moge zasnac.

Dziewczyny mi wciazy z Karolinka saczyly sie wody. Od razu wiedzialam ze to wody, ale to nie byl jakis strumien tylko tak powolutku, ze pojechalam do szpitala z wkladka (czy podpaska) normalnie.

Tez musze juz do auta dac podklad na wszelki wypadek.

Halo, halo[emoji5]

Lilith, owocnych masaży, niech się szyjka skraca jak najszybciej!

Abed, myślałam, że na l4 będę miała na wszystko czas, wszystko załatwię i ogarnę. Taaa, jasne... Czasu mam mniej niż jak pracowałam i niewiele z zaplanowanych rzeczy zrobiłam. Ciągle wypada coś innego albo mam lenia i akurat nie chce mi się czegoś robić[emoji6]

Inka, do mnie zaczyna docierać, że zostało tak malutko czasu... A jeszcze tyle rzeczy do ogarnięcia[emoji33] lekko mnie to przeraża, ale dam radę[emoji123]

Integral, troszkę zazdroszczę Ci, że dostaniesz coś od kogoś[emoji4] Wczoraj podczas prasowania dzidziutkowych rzeczy uświadomiłam sobie, że wszystko kupiłam sama...

Inka, nie dogodzisz kobiecie w ciąży - chce mieć wybrane rzeczy a pralka ją denerwuje[emoji23][emoji23]

Dziś mam trzecie zajęcia ze szkoły rodzenia. Babka prowadząca była na l4 ponad 2 tygodnie, więc nie mam pojęcia jak się wyrobimy w czasie ze wszystkimi tematami...
Mała się sporo rusza i niektóre ruchy są takie bolesne jakbym miała za mały brzuch w stosunku do dziecka. Ciężko mi sobie wyobrazić, że ma jeszcze sporo urosnąć, bo brzuch nie zmienia drastycznie wielkości w stosunku do jej wzrostu...
U mnie chwilowy spokój od upałów, wczoraj było 22st, dziś pewnie 19-20, także odpoczywam i widzę swoje kości na dłoniach i stopach[emoji16]

Miłego dnia i powodzenia dla wizytujących [emoji108]

Gratuluję wizyty Lilith, powodzenia z masażami szyjki, oby spełniły twoje oczekiwania :)

Oczywiście przeczytałam wszystko, ale większość zapomniałam więc nie będę nawet próbować odpisywać. :p

Aha, współczuję tego nie spania.. to musi być strasznie frustrujące. Ja na razie śpię jak kamień, nawet jak wstaję w nocy na siku, to od razu padam.

Ja codziennie jeżdżę autem, więc też chyba sobie wrzucę podkład, tak na wszelki wypadek ;) choć nie sądzę żeby mi nagle chlusnęło. Za to chyba zacznę w torebce nosić podpaski. Mogę mieć tylko problem bo cały czas chodzę w stringach.. ale może wrzucę też zwykłe majtasy w takim razie. Ahh, ile tu się można dowiedzieć :D

Dziewczyny, macie jeszcze zaplanowane jakieś usg? Bo mi gin kazał się zapisać ok 37 tyg jeszcze, i nie wiem który termin lepszy 36+5 czy 37+5. Nie wiem czy to ma znaczenie

Cześć [emoji3],

I ja się witam na szybciutko z rana (później czasu mam malutko, i nawet nie wiadomo jak się wstrzelic w posty [emoji14]).

Aha - bidulko, kiepsko z tym Twoim spaniem . Nie masz w domu jakiejś mega nudnej lektury, która już przy próbie przeczytania 1-2 stron Cię nuzy? Każdy coś takiego chyba ma [emoji6]?
Obyś w dzień nadrobila to spanie.
Jak tam Wasze warszawskie spotkanko?

Patuszka - tak to z tym L4 właśnie jest [emoji1]. A jeszcze My (Ty, ja, Aniek) jako jedne z niewielu remontujemy/wykanczamy mieszkaniowo z terminem finalnym na godzinę "0", to dodatkowo powoduje brak hamulców w działaniu [emoji6].

Inka - Kochana, będziesz w Bolesławcu? Ja na 8:50 muszę zawieźć Jage do szkoły, i na chwilkę wpadam na firmę (kawka z ludzikami z hurtowni, bo szefostwo wyjechało [emoji1]), ale później do 13:00 mam czas w miarę wolny.
Nc+ też musiałabym zareklamować - kolejny pilot szwankuje (nie mogę zgłosnic) [emoji19].
Wiem, że będziesz z mężem, ale... Może gdzieś go wyślemy [emoji6]?

Pola - z tymi wodami jakbym czytała o sobie [emoji3]. Tez mi się saczyly, i również pojechałam z wkładką do szpitala [emoji1].
Przez te saczenie sie wód musiałam zostać 4 doby po porodzie, bo Jadze profilaktycznie zapodano antybiotyk, stąd teraz wyposażyłam się w te papierki pH.

Integral - tydzień różnicy wzrostowej to żadna tragedia. Może Twoje kruszynka będzie z tych szczypiorkowatych [emoji6][emoji3]. Gratuluję długasnej szyjki - bo i nie jej czas, aby się skracala [emoji4].
Super z tymi znajomymi [emoji106][emoji3][emoji3][emoji3].
Ja podobnie jak Patuszka - na chwilę obecną wszystko mam że swoich zasobów finansowych.
Wiem, że przyjaciółka chce kupić przewijak, kocyki, prześcieradelka, ale... Dostane to przed finałem, a przecież trzeba to wszystko wyprać, więc po 1 sztuce prześcieradelek i tak kupię.

Integral nie ma co się łamać, mój młody w 32+0 miał 1560 :) to jest norma-bardzo niska, ale cały czas norma :) ja w niego wierzyłam i na 33+2 już mi szacują wagę na coś blisko 1900 ;) także bez negatywnych myśli po prostu czekaj i wierz w swoje dziecko :) btw-moje nawet proporcjonalne nie jest a ja jednak nie mam negatywnych myśli :D

A jeszcze się pochwalę-ja na swoim L4 zrobiłam listę co muszę zrobić i zrobiłam wszystko już. Została mi jedna rzecz ale w obecnej sytuacji po prostu muszę zamiast pójść to pojechać tam no i tyle. Także co chciałam to zrobiłam, i ja akurat widzę że mam dużo więcej czasu niż jak pracowałam.

Jenny odchodzi sie teraz od wszystkich pudrow. Raczej obstawia sie na psikanie octaniseptem, neosine (ale to zalezy od lek) i zbijanie temp nie mozna ibuprofenu! A i jescze fenistil
Niektórzy lekarze daja heviran

Integral mi lekarze mowia ze do 2 tyg we wzroscie dziecka to jeszcze opitmum :)

Ostatnia edycja:
reklama
Co to za niespanie! Nikt wam nie powiedzial że macie się w ciazy na zapas wyspać?! ;-))
Poza madrymi radami, mam wrażenie że wszystkie kobiety dookoła mnie przytyly min 20kg w każdej ciąży bo tylko takie historie słyszę:D 30 też luzik

Inka upał trochę męczy faktycznie i można być rozkojarzonym;) też dziś idę na zakupy bo mój mąż w końcu poszedł do pracy :D

Pola kciuki za wizyte:)

Patuszka zacisniesz nogi i się wyrobicie na szkole rodzenia :D

Linoone szacun, ja chodzę od samego początku ciąży we składkach higienicznych bo mi te uplawy przeszkadzaja i co chwilę zmieniam. Wiec chodzę w pełnych majciochach jak przy okresie.
Nie wiem o usg, wizytę mam za tydzień więc się dowiem:) mam nadzieję że on mi zrobi i nic dodatkowego już nie będzie trzeba

Patuszka ja też wszysyko sama kupuje, tata mi kupił bujaczek no ale nie jest niezbędny noworodkowi:D przyjaciółka wybiera mi pościel ale nie będę używać na poczatku więc nawet nie mam wkładu do kolderki i poduszki..

Aim to jesteś dobrym przykładem kobiety na zwolnieniu:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry