reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Hej. Obudziłam się bo oczywiście sikanie...
poszłam spać o 12 no to długiego spania nie było. Nastawilam pranie dzidziowe i denerwuje mnie buczenie pralki. ☺
w planach mam dzisiaj zakupy bo w lodówce pustki i muszę podjechać do nc+ bo dekoder zepsuł się. Mąż po pracy wyspi się i jedziemy.
U mnie brak rozumu to strach samej jeździć autem. Wczoraj poszłam do sklepu na wiosce i myślałam że umrę przez upał. Weszłam do mieszkania i okazało się że nie mam okularów. Zostawiłam w sklepie i znowu do sklepu.
Myślałam o tym że odejdą mi wody w aucie no i jak zawsze życie mi ratujcie i będzie podkład
Buziaki i miłego dnia.

Hej, ja tez nie spie, wstalam o 5 na siku, a ze dzisiaj mam wizyte i ide na badania+mocz, to oczywiscie podmywanie przed i takie tam, przez co juz nie moge zasnac.

Dziewczyny mi wciazy z Karolinka saczyly sie wody. Od razu wiedzialam ze to wody, ale to nie byl jakis strumien tylko tak powolutku, ze pojechalam do szpitala z wkladka (czy podpaska) normalnie.

Tez musze juz do auta dac podklad na wszelki wypadek.

Halo, halo[emoji5]

Lilith, owocnych masaży, niech się szyjka skraca jak najszybciej!

Abed, myślałam, że na l4 będę miała na wszystko czas, wszystko załatwię i ogarnę. Taaa, jasne... Czasu mam mniej niż jak pracowałam i niewiele z zaplanowanych rzeczy zrobiłam. Ciągle wypada coś innego albo mam lenia i akurat nie chce mi się czegoś robić[emoji6]

Inka, do mnie zaczyna docierać, że zostało tak malutko czasu... A jeszcze tyle rzeczy do ogarnięcia[emoji33] lekko mnie to przeraża, ale dam radę[emoji123]

Integral, troszkę zazdroszczę Ci, że dostaniesz coś od kogoś[emoji4] Wczoraj podczas prasowania dzidziutkowych rzeczy uświadomiłam sobie, że wszystko kupiłam sama...

Inka, nie dogodzisz kobiecie w ciąży - chce mieć wybrane rzeczy a pralka ją denerwuje[emoji23][emoji23]

Dziś mam trzecie zajęcia ze szkoły rodzenia. Babka prowadząca była na l4 ponad 2 tygodnie, więc nie mam pojęcia jak się wyrobimy w czasie ze wszystkimi tematami...
Mała się sporo rusza i niektóre ruchy są takie bolesne jakbym miała za mały brzuch w stosunku do dziecka. Ciężko mi sobie wyobrazić, że ma jeszcze sporo urosnąć, bo brzuch nie zmienia drastycznie wielkości w stosunku do jej wzrostu...
U mnie chwilowy spokój od upałów, wczoraj było 22st, dziś pewnie 19-20, także odpoczywam i widzę swoje kości na dłoniach i stopach[emoji16]

Miłego dnia i powodzenia dla wizytujących [emoji108]

Gratuluję wizyty Lilith, powodzenia z masażami szyjki, oby spełniły twoje oczekiwania :)

Oczywiście przeczytałam wszystko, ale większość zapomniałam więc nie będę nawet próbować odpisywać. :p

Aha, współczuję tego nie spania.. to musi być strasznie frustrujące. Ja na razie śpię jak kamień, nawet jak wstaję w nocy na siku, to od razu padam.

Ja codziennie jeżdżę autem, więc też chyba sobie wrzucę podkład, tak na wszelki wypadek ;) choć nie sądzę żeby mi nagle chlusnęło. Za to chyba zacznę w torebce nosić podpaski. Mogę mieć tylko problem bo cały czas chodzę w stringach.. ale może wrzucę też zwykłe majtasy w takim razie. Ahh, ile tu się można dowiedzieć :D

Dziewczyny, macie jeszcze zaplanowane jakieś usg? Bo mi gin kazał się zapisać ok 37 tyg jeszcze, i nie wiem który termin lepszy 36+5 czy 37+5. Nie wiem czy to ma znaczenie

Cześć [emoji3],

I ja się witam na szybciutko z rana (później czasu mam malutko, i nawet nie wiadomo jak się wstrzelic w posty [emoji14]).

Aha - bidulko, kiepsko z tym Twoim spaniem . Nie masz w domu jakiejś mega nudnej lektury, która już przy próbie przeczytania 1-2 stron Cię nuzy? Każdy coś takiego chyba ma [emoji6]?
Obyś w dzień nadrobila to spanie.
Jak tam Wasze warszawskie spotkanko?

Patuszka - tak to z tym L4 właśnie jest [emoji1]. A jeszcze My (Ty, ja, Aniek) jako jedne z niewielu remontujemy/wykanczamy mieszkaniowo z terminem finalnym na godzinę "0", to dodatkowo powoduje brak hamulców w działaniu [emoji6].

Inka - Kochana, będziesz w Bolesławcu? Ja na 8:50 muszę zawieźć Jage do szkoły, i na chwilkę wpadam na firmę (kawka z ludzikami z hurtowni, bo szefostwo wyjechało [emoji1]), ale później do 13:00 mam czas w miarę wolny.
Nc+ też musiałabym zareklamować - kolejny pilot szwankuje (nie mogę zgłosnic) [emoji19].
Wiem, że będziesz z mężem, ale... Może gdzieś go wyślemy [emoji6]?

Pola - z tymi wodami jakbym czytała o sobie [emoji3]. Tez mi się saczyly, i również pojechałam z wkładką do szpitala [emoji1].
Przez te saczenie sie wód musiałam zostać 4 doby po porodzie, bo Jadze profilaktycznie zapodano antybiotyk, stąd teraz wyposażyłam się w te papierki pH.

Integral - tydzień różnicy wzrostowej to żadna tragedia. Może Twoje kruszynka będzie z tych szczypiorkowatych [emoji6][emoji3]. Gratuluję długasnej szyjki - bo i nie jej czas, aby się skracala [emoji4].
Super z tymi znajomymi [emoji106][emoji3][emoji3][emoji3].
Ja podobnie jak Patuszka - na chwilę obecną wszystko mam że swoich zasobów finansowych.
Wiem, że przyjaciółka chce kupić przewijak, kocyki, prześcieradelka, ale... Dostane to przed finałem, a przecież trzeba to wszystko wyprać, więc po 1 sztuce prześcieradelek i tak kupię.

Integral nie ma co się łamać, mój młody w 32+0 miał 1560 :) to jest norma-bardzo niska, ale cały czas norma :) ja w niego wierzyłam i na 33+2 już mi szacują wagę na coś blisko 1900 ;) także bez negatywnych myśli po prostu czekaj i wierz w swoje dziecko :) btw-moje nawet proporcjonalne nie jest a ja jednak nie mam negatywnych myśli :D

A jeszcze się pochwalę-ja na swoim L4 zrobiłam listę co muszę zrobić i zrobiłam wszystko już. Została mi jedna rzecz ale w obecnej sytuacji po prostu muszę zamiast pójść to pojechać tam no i tyle. Także co chciałam to zrobiłam, i ja akurat widzę że mam dużo więcej czasu niż jak pracowałam.

Jenny odchodzi sie teraz od wszystkich pudrow. Raczej obstawia sie na psikanie octaniseptem, neosine (ale to zalezy od lek) i zbijanie temp nie mozna ibuprofenu! A i jescze fenistil
Niektórzy lekarze daja heviran

Integral mi lekarze mowia ze do 2 tyg we wzroscie dziecka to jeszcze opitmum :)

Ostatnia edycja:
reklama
Co to za niespanie! Nikt wam nie powiedzial że macie się w ciazy na zapas wyspać?! ;-))
Poza madrymi radami, mam wrażenie że wszystkie kobiety dookoła mnie przytyly min 20kg w każdej ciąży bo tylko takie historie słyszę:D 30 też luzik

Inka upał trochę męczy faktycznie i można być rozkojarzonym;) też dziś idę na zakupy bo mój mąż w końcu poszedł do pracy :D

Pola kciuki za wizyte:)

Patuszka zacisniesz nogi i się wyrobicie na szkole rodzenia :D

Linoone szacun, ja chodzę od samego początku ciąży we składkach higienicznych bo mi te uplawy przeszkadzaja i co chwilę zmieniam. Wiec chodzę w pełnych majciochach jak przy okresie.
Nie wiem o usg, wizytę mam za tydzień więc się dowiem:) mam nadzieję że on mi zrobi i nic dodatkowego już nie będzie trzeba

Patuszka ja też wszysyko sama kupuje, tata mi kupił bujaczek no ale nie jest niezbędny noworodkowi:D przyjaciółka wybiera mi pościel ale nie będę używać na poczatku więc nawet nie mam wkładu do kolderki i poduszki..

Aim to jesteś dobrym przykładem kobiety na zwolnieniu:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry