reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Ooo wyznaczone daty cc, co oznacza,że zbliżamy się wielkimi krokami!
Ja właśnie się śmieję,że 22.06 zaciskam nogi i nie rodzę,bo to data urodzin mojego ex męża! Za to mój M. ma urodziny 19.06 więc wtedy możemy pomyśleć hahaha

Szyjka 2,7cm to długa szyjka, Tea? Moja w środę 3,6 przy terminie na 03.07.

Dobrze przeczytać,że nie tylko ja mam upławy teraz w ilości okresu :p na wizycie pytałam, wszystko ok oczywiście ;)

Mi się wczoraj brzuch stawiał , zupełnie bezboleśnie, za to plecy jakby mi miało rozerwać,ale wysoko, pod łopatkami.
Kilka lat temu spadłam ze schodów -.- kilka schodków tylko, ale obiłam sobie plecy tak,że 2 tygodnie nie mogłam się w łóżku przekręcić z boku na bok, a tydzień nie mogłam się śmiać. Do lekarza było mi nie po drodze oczywiście. Od tamtej pory mam bardzo wrażliwe żebra. Jak mi ktoś w "żartach" wbije palce w żebra,to nie wiem czy krzyczeć,czy odrazu sikać z bólu ;) I właśnie mam wrażenie,że to te moje żebra mnie tak bolą przez to,że są tak wrażliwe, a jak brzuch się stawia to ciągnie mnie po żebrach aż... :/ sama nie wiem.

Z tą wagą to bym się tak nie martwiła, raz,że to szacowane, a dwa,że może szybciutko nadgonić :) U nas w 5 tygodni +1,2kg. I już były problemy,że przybiera za szybko -.- Noooo nie dogodzi !! Wysłali mnie na badanie cukru, bo niby przy cukrzycy brzuszek dziecka jest większy? A u nas o 3 czy 4 dni różnicy było. Oddałam wczoraj krew, popołudniu dzwonili z wynikami i babeczka do mnie,że nie rozumie po co mnie skierowali na badanie. Już mi ręce opadają ! Cieszę się,że niedługo już koniec.

09.06. mam usg pomiarowe i wizytę. Mam nadzieję,że to będzie nasza ostatnia wizyta :p

reklama
Hej Dziewczyny abed wyszłam ze szpitala ponieważ teraz miała bym ok 3'dni bez leczenia i dopiero by mi pobierali wyniki bo muszą odczekać od antybiotyku

Chcieli mnie trzymać do końca porodu...
Kontrole i badania mam w poniedziałek
Wyspałam się chociaż w domu :)

Pisałam na fb z bulkasia ona jest w domu a dzieciaczki w szpitalu.

Moja koleżanka co leżałam z nią w pokoju urodziła wczoraj bliżniaki 1830g oraz 2300g w 35tygodniu:) chlopiec mniejszy a dziewczynka większą:)

Fajnie że znacie już date cc ja w poniedziałek może się dowiem.

Dziewczyny nie pamiętam czy pytałam ale czy pierzecie rożki czy nie?
Tymuniek piore rożek, tylko przed wyjmuje wkład kokosowy (usztywnienie)

Dzień doberek! Nie żebym dopiero wstała bo wstaje codziennie o 7 :D
Zdążyłam wypucowac sypialnie łącznie z umyciem okien. Ale dachowe i tak będzie do poprawki bo tak dawało słońce na nie ze mnie aż oslepilo. Meble wypucowane, listwy przypodłogowe i lampy. Codziennie jedno pomieszczenie doprowadzam do porządku :D
Szczerze to upocilam się jak mops ale jutro już ma być chłodniej. Ufff całe szczęście :)
Dziewczyny ja ostatnio do auta brałam ręcznik i właśnie ten podkład do łóżeczka a wiozla mnie akurat mama, wiadomo wróciło to do domu do prania i dla bobo było świeże.

Linoone właśnie dlatego chodzę w sukienkach bo legginsy i majciochy... żal patrzeć:p to tylko po domu tak smigam.

Pękłam- kupiłam sobie 2 pary spodenek w lumpie:p przynajmniej nie było mi szkoda kasy :D

Ewella to dobrze że się obudziła [emoji14] ale mamy pogodę piekna!

Chybra też tak mam, jak się z boku na bok obracam to mnie boli brzuch okropnie. Gratulujemy kupy:D

Powiem wam że szacun dla mojej mamy - ja się urodziłam we wrześniu pod koniec. Nie wyobrażam sobie być w ciazy w lipcu i sierpniu :D powiedziałam już mojemu że następne celujemy nawet na czerwiec.:D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Inka1985 to normalne obawy :) ale sobie poradzisz :) jest ciężko na początku bo się chodzi nie wyspanym i zmęczonym ale jeden uśmiech i ci wszystko mija :)

Jenny spokojnie może to nie ospa, poczekaj i zobaczysz, ale jak coś to ty uważaj na siebie bo wirus ospy jest groźny w ciazy jeśli ty nie chorowałaś

Integral zazwyczaj tak jest z pomiarami :) dobrze że się uspokoiłałaś :)

Pola powodzenia na wizycie :)

Patuszka89 :) u mnie na razie nie miałam czasu na lenia ;) dzis dopiero pospałam do 9.30 :) z przerwa ok 7

aim ja miałam więcej czasu w pierwszej ciąży, z drugim zawsze cos wypadnie a no i my jeszcze coś remontujemu żeby sie wyrobić przed porodem

Tymuniek odpoczywaj w domu, za żadną robotę się nie bierz :)

paninka87 pięknie pracowicie dzień rozpoczęłaś :)

ja dziś pospałam :) nie planuje nic robić chciaż wiem jak to się skończy :D miłego dnia :)

Dzień dobry:)

Ostatni raz stringi miałam na sobie 8 lat temu hehe Niestety miałam taką operację na kości ogonowej i ze stringów musiałam zrezygnować. Ale majteczki są też takie ładne i zgrabne, że nie żałuję, nawet bardziej komfortowo się czuję.
Dzięki za pomysł z tym podkładem do samochodu heh wprawdzie myślałam o jakimś ręczniku ale podkład lepszy.
Spanie całą ciążę mam jak nie wiem co, własnie nawet jak wstaję siku to pózniej zasypiam w sekundę. Jedynie różnica jest taka , że przez 7 miesięcy potrafiłam spać 12,13 gdz czyli wstawałam 10.30, 11 a teraz już jak mój mnie całuje na do widzenia o 7.15 to cieżko mi usnąć - już jestem wyspana wtedy ale jeszcze tak doleguje przewracając się z boku na bok.
Ostatnio już non stop myślę o porodzie - nie żebym panikowała bo ja raczej z tych twardo stąpających hehe ale myślę..jak to będzie, czy dam radę to dzieciątko wypchać. Czasem dawniej jak miewałam zaparcia to się mega zle czułam i było to dla mnie męczące jak diabli a przy porodzie mam wytrzymać nie wiadomo ile?? No way sobie myślę czasem :D

Ja pierwsza córkę urodziłam w sierpniu 16. Wygladalam jak bania wielka spuchnieta. Mieszkaliśmy na 2 piętrze na samej górze więc jeździłam do mamy się chodzić. Teraz w domu jest ok. Tzn na górze już nam grzeje strasznie i duszno ale na dole w miarę chłodno jeszcze. Za chwilę zniosę wiatrak jak nie będę mogła spać.
Zazdroszczę Wam ze urodzicie już w czerwcu ja cały miesiąc później :)
Tez chodzę w zwykłych majtkach nie lubię stringow. Leginsy ubieram bardzo rzadko raczej spódniczki/sukienki albo spodenki.
Też będę prala wszystko ale muszę najpierw przywiezc od siostry. I tak będę musiała dokupić typowo letnie ciuszki bo o tej porze nikt się nie rodzil... ehh wszystko po wypłacie i właśnie się boję ze stracę ja w jeden dzień :D ale będzie jeszcze lipcowa :D
Jutro robię stopy u kosmetyczki, muszę iść też do zdjęcia na dowód osobisty.
Ja sobie nie wyobrażam dnia bez samochodu. Starsza ma jeszcze zajęcia dodatkowe, dziś właśnie jedziemy na konie bo są wcześniej ale od następnego razu powiem że na 19 żeby mąż woził. Jutro basen i od wieczora zostajemy same... ehh damy radę te 4 dni :)lecę po frytki i krokiety na obiad :p

Powiem wam że szacun dla mojej mamy - ja się urodziłam we wrześniu pod koniec. Nie wyobrażam sobie być w ciazy w lipcu i sierpniu :D powiedziałam już mojemu że następne celujemy nawet na czerwiec.:D

Moja Maja jest z 29 września ;) Jak teraz o tym myślę to nie wiem jak ja to przeżyłam haha :D
U nas dziś w końcu chłodniej! Ostatnio były upały po 30'C i naprawdę było ciężko ;/ od upałów oczywiście puchą mi stopy :(

Dali mi inne leki na ciśnienie i wróciła moja bezsenność. Niby lek ten sam,ale inny producent :/ a już było tak fajnie ze spaniem :(

Kurczę nigdy nie mogłam się przekonać do stringów :-p

Urodziłam Kacpra w październiku więc było mi na końcu mega gorąco i spuchłam. Póki co tego teraz nie mam, ale jeszcze trochę czasu , zobaczymy.

Wróciliśmy ze spaceru i zauważyłam te białe plamki na rękach. Znalazłyście w końcu przyczynę tego? Kiedyś o tym była mowa. A przy okazji trochę się opaliłam nawet, heh, muszę koszulki bez ramiączek zakładać :-p

Tak zauważyłam, że w 1 ciąży czułam się mega smutna i samotna i co drugi dzień ryczałam. Teraz tego nie ma, chyba dzięki Kacprowi :-) :)

reklama
Do góry