reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Emol ja też mam z moim batalie co jakiś czas ;) ostatnio w niedzielę to aż się darłam,że będę miała dziecko z idiotą ! Ale poskutkowało :p chyba jednak nie chce być tatą idiotą, bo się ogarną trochę. Bo nic mi w domu nie pomagał , a w niedzielę mi powiedział,że ja siedzę w domu, a on pracuje ;) też ma wytłumaczenie, ja skarpetek założyć nie mogę,żeby się nie zasapać i nie jęknąć z bólu żołądka. Chyba już zrozumiał,że siedzenie w domu w ciąży to nie taka znów przyjemność jakby się mogło wydawać.

Nasza Maja dzisiaj po 21:00 się zebrała i poszła spać do dziadków, a my poszliśmy o 22:00 na spacer i niedawno wróciliśmy. Po drodze patrzymy, a jakieś zamieszanie koło jednego domu, droga zamknięta i tak to wyglądało jakby studzienka gó.wno wyrzuciła :p dom ochlapany, auto , ulica zalana... Przyszliśmy do domu, sprawdzam FB a tam info,że to się czekolada wylała na ulicę. Przewrócił się komuś kocioł mieszczący 400kg. czekolady :D:D:D a ja jeszcze mojemu mówiłam,żebyśmy szli środkiem ulicy bo co jak druga studzienka wyrzuci ;p a on do mnie,że jak to kupa to dziwne bo nie śmierdzi hahaha

reklama
Kasia oby tylko te skurcze były efektywne :p różnych rzeczy już się naczytalam.

Dziękuję za życzenia :)

Paalina trochę przesrane z taką opieka. Może wróć i powiedz, że masz regularne skurcze i tyle?
Co Ty bierzesz?? Magnez masz? Lutke??

Tymuniek dasz rade, ważne że u Was wszystko dobrze.

Co do opieki, zgadzam się z Kasiulka. Pierwsza core urodziłam mając 20 lat, zero doświadczenia, nigdy nikt mi nie pomógł.. Mąż też się nie kwapil w tamtych latach bywać przy nas. Świetnie ogarnialam wszystko sama, nawet jak córa mocno się rozchorowala.
Na początku można mieć pewne wątpliwości ale wszystko same przychodzi.
Ważna jest rutyna dla takiego malca.

Pumelova, syna kapie tylko mąż. Mi zdarzyło się max 4 razy a ma prawie 3 lata :)

Kasia, u nastez kiepskawo, choć dziś pod wieczór było już cudnie.
Jutro mamy mega wyprawę a kiepsko się zapowiada..

Integral nieciekawie u Ciebie. Życzę by sytuacja jak najszybciej się poprawiła no i lepszego samopoczucia.

Moje wizyty zupełnie inne niż u Kasi są. I scan robi mi lekarka na zawołanie, wizytę mam gdy potrzebuje dodatków. Położna widziałam dwa razy dodatkowo, mam stała z czasów Dextera i Leili. Poprzednia lekarka tez cud. To jednak jest sprawa indywidualna, nigdy nie podchodzą tu do każdego jednakowo.

Kasia powodzenia z domkiem, żeby się spodobał i udało się wynająć.

Mamusia nie zwracaj uwagi, szkoda nerwów.

Ika gratki :)

Chwałę się, że dostaliśmy ten dom o którym pisałam. Przeszliśmy dziś pozytywnie rozmowę kwalifikacyjna. Oglądanie za jakiś miesiąc jak wykoncza. Potem poznamy sąsiadów, jeszcze 5 rodzin dostało a reszta na sprzedaż. Może za dwa miesiące będziemy mogli się przeprowadzić :)
Jeszcze nie wierzymy..

Dziś czytałam krótki artykuł o facetach, że oni też mają okres hehe
Lilith super ze się udało z domkiem:)

Napisane na ASUS_Z00VD w aplikacji Forum BabyBoom

Liluli ja też nerwus ale mój jest opanowany zawsze dlatego jestem w szoku że go to poruszylo:D

Emol ja właśnie wróciłam ze spaceru bo pojedlismy na urodzinach i trzeba się było przejsc;) nie przejmuj się, każdy czasem ma dosyć i powie o słowo za duzo. :**

Lilith no i fajnie, niech mąż ma swoje zadania;)) też tak zrobimy. Gratki że się udało z tym domem! Ale extra! 2 miesiące i będziecie wic gniazdko:))

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith super ze sie powiodlo z domkiem [emoji5]

Emol ja tez sie wczoraj posprzeczalam z moim,w zasadzie o glupote ale zrozumial.
Paalina tez to niedawno uslyszalam ze ja siedze w domu a on pracuje,a ja bym sie chetnie zamienila.
Czasami sprzeczamy sie o bzdury zwlaszcza teraz w ciazy ale tak naprawde nie wyobrazam sobie zeby go nie bylo.

Pumelova bo Was oklamali,kazdy by sie wkurzyl.
A nigdzie nie ma tego koloru juz?

Taka wczesna godzina a ja juz od dawna wyspana. Czas wstac,zjesc sniadanie. Przynajmniej bede miala dlugi dzien [emoji6]

Milego dnia [emoji28]

I ja przed 5 się obudziłam i napawam się ciszą:blink: Synuś przybył do nas w nocy i śpimy w niezłej konstelacji hehe, ale każdemu wygodnie, bo śpimy na wielkim narożniku rozkładanym. A i Leon podejrzewam, że się zmieści;-) ;)

Dziś też ma być gorąco, wykorzystamy to i wypierzemy narożnik ( może nawet i do wieczora wyschnie) i unalujemy sobie ścianę, której fachmany niedomalowali. A i może lilie zasadzimy w końcu.

Co do kłótni to szczerze powiem, że my rzadko to robimy już po 11 latach, nauczyłam męża rozmawiać, bo był ze swojego domu taki zamknięty, tam zawsze problemy się przemilcza, a ja nienawidzę tego. Chociaż wiadomo, że przewrażliwiona jestem teraz, ale On i tak to rozumie ;-) ;)

Jak nie mogłam spać to obmyślałam jak to wszystko tu ustawię gdy Leon się pojawi heh, mam masę pomysłów.
No nic. Miłego dnia!

Lilith super, że udało się z tym mieszkaniem gratuluję :)

Emol nie ma co się przejmować dzisiaj będzie dobrze, faceci czasem tam mają, że muszą pomarudzuc ;)

U nas wczoraj były targi piwne ale to było głównie sprzedaz starych puszek, kapsli, podkładek, kufli i głównie Niemcy, Czesi, ruscy byli, taki zlot. przeszliśmy tylko i później na mówiłam mojego na lody w maku :D
Kataru dostałam i mnie męczył całą noc, myślę, że szybko przejdzie :)
Zrobiłam właśnie zamówienie w rossmanie bo od dzisiaj 2+2 na kosmetyki do twarzy :)

Miłego dnia :)

Ehhh rossmannn... zawsze robi te super promocje jak ja juz wszystkie pieniadze wydam i czekam do kolejnej wypłaty... :/

Z grubsza spakowałam juz walizkę (dla świetego spokoju psychicznego całego swiata ;) )

Dzis mam wizytę u lekarza i troche sie martwie wynikami z moczu. Z 2 str wydaje mi sie, ze powinnam je powtórzyć, bo chyba dostał sie tam po prostu sluz i stad leukocyty. No sle zobaczymy co mi lekarz powie.
Mam nadzieje, ze jK mi zrobi usg (a robi zawsze :/) to w koncu raczy dac mi jego opis, a nie tylko powiedziec i Ew dac pojedyncze zdjecia bez opisu, jak odtatnio.... bede sie klocic. Jak nie, to zmieniam lekarza, bo cierpliwość mi sie kończy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

na szczescie baaardzo rzadko kiedy się klócimy, od kiedy jesteśmy ze sobą to 2 razy byłam na spacerze po kłótni. Wróciłam a on ' martwilem się, długo nie wracalas, żadne dresy cię nie zaczepialy?' I przytulas.

PaaulinaaKupa na ulicy ;) wystarczy ten zapach przy wydobywaniu. Ja bym podeszła bliżej dopóki nie zaczeloby mi smierdziec :)

Pumelova mój też opanowany ale każdy ma swoje granice. On nie wie na ile ja rzeczy oko przymykam, a ja nie wiem na ile on

Liluli my również o głupotę, o zamek w drzwiach a potem zeszlismy na temat wody, grzyba i czynszu. Znałam mieszkanie na olx za 1500 zł miesięcznie a większe i też 2 pokoje i łazienka i do tego kryty garaż i ogródek i niech mi nie mówi że my tutaj mało dajemy, i to po znajomości :/ mam nadzieję że przemysli i zrozumie że to co płacimy to zdzierstwo. Ale teraz nic nie mówię bo egzamin ma za 30 min wiec niech się nie stresuje.

Ola W też nie zawsze dostaje informacje czy zdjęcie. Ostatnio jak byłam to nie powiedział mi o wadze małego a wiem bo robił pomiary i mówił że młody ma długą kość udowa. Będzie dobrze z tym moczem. Raczej powinni brać na to poprawkę :)

Lilith gratuluję :)

Dziś wizyta u lekarza na 14.30 zobaczymy czy mogę rodzić sn. :) lecę zjeść śniadanie.
Mam wrażenie że wcześniej czułam czkawką na dole po lewej stroniebrzucha A dzisiaj czkal mi po przekątnej. Na górze po prawej. Mam nadzieję że nie wrócił do swojej ulubionej pozycji posladkowej.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam.
Igor tak szaleje od 6 rano w brzuchu że już nie mogłam spać. Dalej coś tworzy.
dziewczyny nie wiem czy to woda zbiera się bo wczoraj wazyłam 2 kg więcej... zrobiłam dzbanek rumianku wypilam i jakby zeszło.
Dzisiaj pogoda jakaś dziwna. Pochmurnie...

Emol wynajmowalam kawalerkę z mężem i szybko zdecydowałam że wolę kredyt niż pakować komuś kasę do kieszeni.

Miłego dnia :*

Do góry