reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

A co do ceny. Temu taka bo to prawie plaski dach. I trzeba dobudówke robic specjalna. A w scianach nie może byc okien bo inne budynki sa zbyt blisko.

Napisane na LG-P760 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
67092
A co do ceny. Temu taka bo to prawie plaski dach. I trzeba dobudówke robic specjalna. A w scianach nie może byc okien bo inne budynki sa zbyt blisko.

Aaah to nie takie zwykle okno poddaszowe, tylko trzeba to okno wysunac, dobudowac... stad taka cena... No ja bym gadała z właścicielem,żeby nikt nie był stratny.

Ewella tak ale z takiego 375g xxl- no i na zdjęciu już 4 albo 5 nie ma bo zjadłam:p

Mumusia przykra sytuacja:// nie przejmuj się..

Inka muszę koniecznie spróbować!:))

Ika haha trzeba odparowac:D super że mała zdrowo rosnie:)))

Emol fajny wozek:))

Kasia831 spoko moja mama się mnie spytała czy takie jednorazowe pampersy są bezpieczne, czy nie lepiej tetry:D ale z dużym zainteresowaniem słucha tego co wiem że szkoły rodzenia - np tłumaczyłam jej co to jest nawal przy kp. Ale ona jest cudowna bo się nie wtraca:) pytała czy ma sobie zaplanować jakiś urlop czy chcemy sami i luzik:)

Paalinaa cudne wszystko:)

Maziajka twój nick pochodzi od pasty do zębów dla dzieci? Widziałam dzisiaj taka z ziaja maziajki:D

Też się wyzale a co. Mój mąż został wyprowadzony z równowagi a to już coś - zamowilismy łóżeczko na allegro i dostaliśmy maila że łóżeczko zostało wysłane jakieś 3 dni temu. Oczywiście kasę przelalismy już w niedziele. No i mój mąż pisze do nich dziś że prosi o numer listu przewozowego a ten kolo nam pisze maila że przesyła maila którego pisał do nas wcześniej ale okazało się że nie ma tego łóżeczka i może nam wysłać białe za dopłatą. Czaicie? Tak się wkurzył że masakra. I napisał że się nie mógł dodzwonic:/ to ciekawe że dostaliśmy info że wyslal.. a my kurde szukamy w całym necie łóżka w kolorze teak bo nam białe nie pasuje.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Paalinaa jak coś dzwoń pod ten spoed nummer i niedaja się bez badania sprawić..albo właśnie na IP..skoro masz silne bóle które cie niepokoją, muszą to sprawdzić..niedaj się zbyć..
Powodzenia

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova, ale akcja z ty łóżeczkiem :o już kolejna dziewczyna, która ma problem z łóżeczkiem...

Moja mama powiedziała tylko, że aż jej się głupio zrobiło, że nie wpadła na taki pomysł jak teściowa:-) :)
Odpowiedziałam jej, że największą pomocą będzie, jak mi obiad przyniesie :) Albo zabierze małą na spacer, żebym mogła się wyspać :D Mieszka blisko, więc wpadnie na chwile, a nie będzie siedzieć 24h

Pumelova witaj w moim świecie !! We wtorek zamówiłam karuzelę i dwa smoczki retro boy , zrobiłam szyki przelew od razu bezpośrednio ze strony allegro , podałam adres i numer tel. taty bo do rodziców mi paczki idą, oni zaraz mieli telefon,że nie mają ani karuzeli ani smoczków. Karuzela była 1 z 2 , a smoczki UWAGA 1 za 102 ! Kasa poszła, ostatnia z polskiego konta i mi to wstrzymało czas, a chciałam,żeby mi rodzice paczkę podali na początku przyszłego tygodnia,więc zależało mi na czasie :/ zwrot kasy przyszedł dopiero dziś !
Dziś przyszła druga paczka a w niej list,że nie mieli wybranych pieluch tetrowych i wysłali losowo :mad::mad: po to się daje wzory do wyboru,żeby człowiek mógł sobie wybrać ! Wybrałam i nie dostałam tego,co chciałam !! czekam na foto co dokładnie wysłali i wtedy poleci odpowiedni komentarz.
Jeszcze jedna przeszyłka wisi, zobaczymy co przyjdzie, a ma być kocyk minky z poduszeczka płaską do wózka.

Alex, ja dzwonię na Triage jak coś się dzieje. Ale ten cały ich proces też dziki jest. Asystentka, która ***** wie, wyjaśniam jej wszystko, a za chwilę przełącza mnie do lekarza albo położnej i muszę RAZ JESZCZE mówić to samo. I czasem było tak,że musiałam czekać do godziny aż oddzwonią i powiedzą czy przyjechać czy nie.
Teraz mniej się martwię,bo mój M. ma weekend to nie będę sama jakby się coś działo i jak będzie trzeba to mój wrzaśnie :p wkurzonego holendra potraktują poważniej niż polkę w ciąży , niestety.

Kiedyś mieliśmy sytuację,że córka włożyła nogę w szprychy roweru. Oj krwawiła ta nóżka bardzo, a ona krzyczała,że nie da już rady. Nie mówiła wtedy jeszcze za dobrze po hol. Jedno co jej się udało,to do lekarza,że prosi o plaster haha No i siedzimy z nią i tą krwawiącą stopą w poczekali. Nie dość,że to było na campingu, daleko od domu, szpital 30 minut drogi od campingu, więc od wypadku do przyjechania do szpitala minęło sporo czasu, to jeszcze w poczekalni siedzieliśmy ! A czemu,bo polskie nazwisko! Jak mój w końcu podszedł do pielęgniarki i wydarł mordę,że dziecko tyle czasu cierpi i że ileż można czekać to wtedy dopiero ruszyła dupę, wzięła nas do sali, gdzie mała mogła leżeć i podała jej coś przeciwbólowego. Wiatraki wrrrrr

Pumelova. Można na allegro zgłosić sprzedającego. Wystawców negatywna opinie. Też miałam problem z lozeczkiem, miałam czekać 3 tyg a czekałam 5. Piszcie ze było ogłoszenie wiec i powinni mieć lożeczko i je chcecie. Nie odpuszczajcie.

Ika89 i inne dziewczyny. Moja mama mieszka blisko wiec jak napiszę sms i nie będzie pracowała to przyjdzie z obiadem czy na spacer. Nie będzie mieszkała z nami. Sama ma własne życie ;)

Paalinaa tak to jest z tymi polskimi nazwiskami. Niby wszyscy na równi ale są równi i równiejsi. Ja jak byłam w szpitalu z młodszą siostra (rozwalila sobie nogę) to była późno wezwana, ale był chłopczyk (widać że z rodziny romskiej) coś w głowę zrobił sobie, to długo nie czekali. Ale Nie wiem czy każdy szpital w Polsce tak ma w zwyczaju.

Napisane na HTC Desire 820G PLUS dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam tutaj ginekologa, żeby się dostać do specjalisty to cudów trzeba. Jak ciąża przebiega prawidłowo to kobieta nawet nie widuje się z lekarzem, a tylko z położną. Ja na każdej wizycie mam kogoś innego. W zależności od celu wizyty albo położna albo lekarz,ale to tylko dlatego,że położna oddała mnie pod opiekę szpitalną ze względu na poprzedni poród i wysokie ciśnienie na początku ciąży. Z tego co wiem nie praktykuje się tu czegoś takiego jak wizyty prywatne, ewentualnie jakieś polskie przychodnie, ale to nie ma sensu, jeździć i szukać. Najchętniej to bym pojechała do Polski do mojego lekarza,ale to na tym etapie odpada. Byle minąć ten 36tc i już nie będę się martwiła, czas na szczęście leci szybko. We wtorek mam usg pomiarowe , a w środę wizytę u ginekologa, wtedy ich przycisnę. Chyba,że wrócą regularne skurcze dziś wieczorem,to pojadę na IP i niech coś poradzą. Najgorsze,że nie mam w domu nospy nawet, bo bym brała i tyle.

To naprawdę kiepsko wypada ta opieka kobiety w ciąży niż w Polsce... Jednak u nas nie jest tak źle jeśli chodzi o opiekę ciężarną. Odnośnie NO-SPY może znajdziesz coś w aptece gdzie substancją czynną jest drotaweryna W dawce 40 mg?? Na to samo wyjdzie tylko będzie pod inną nazwą.

Dziękuję za miłe słowa odnośnie tej całej sytuacji. Już na całe szczęście ochłonęłam i mam nadzieję, że rzadko będę tego człowieka spotykać na swej drodze.

O matko nie straszcie z tymi łóżeczkami. Ja mam zamiar zamawiać po 20 maja.... właśnie z allegro.

reklama
Ja zamawiałam meble z allegro (łóżeczko + komoda ) i przyszło szybko i takie jak miało być, w dwóch miejscach lekko obite niestety -.- Ja to już przywykłam,że u nas wiecznie coś nie tak.
W ogóle powiem wam,że dobrze,że ja tą pościel sobie sprawdziłam,bo nim doszłam do tego jak się zakłada baldachim to zeszły mi dwa dni haha

Do góry