reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2017

Paalinaa współczuję przejść:no2:Z tego co piszesz to nieciekawie to wyglądało. Ja jak miałam białko w moczu to ryczałam jak głupia gdy miałam leżeć w szpitalu. Na szczęście nic poważnego z posiewu nie wyszło, oby i u Ciebie też tak było. A pomiary i pokoik super :laugh2:
Nie wiem co dzisiaj się działo, ale cały dzień z mężem byliśmy do niczego, normalne kapcie:-p Kawę piliśmy, spaliśmy, a i tak dupa. Od rodziców wróciliśmy niedawno, mąż popił z ojcem i moim bratem, synuś się wylatał z babcią, a Leosia chyba zgniotłam jedzeniem:-p Teraz prysznic, zielona i jakiś film .
Buziaki :*

reklama
Paalinaa współczuję przejść, oby się szybko wyłączyła ta infekcja.
Chybra ja młodego też chyba zagniotłam jedzeniem bo buntuje się cały dzień :) a w samochodzie jak wracaliśmy to tłukł mnie skubaniec aż oddychać było ciężko.
Jutro pierdziele nie jem nic :/

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Paalinaa mam nadzieję że teraz już wszystko będzie w porządku:*

Mi się skończyła nieśmiertelność, od wczoraj rana boli mnie gardło :( I zatrzymała mi się woda bo pierścionki mi się wbijaja.. przeszukam forum co tam polecacie na gardło ale skoczę do apteki dziś. Jeszcze w tej ciąży chora nie byłam:( przez ta wodę nawet nie pojadlam bo jak zobaczyłam ile mi przybyło w ciągu kilku godzin to nie jadłam nic pół dnia:/ wesołego... :/

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Paalinaa, ojejku, współczuję.. ale przeżycia. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej. Super że macie prawie skończony pokoik! Powodzenia na wizycie :)

Ja też się wczoraj obżarłam. Zjadłam w sumie niewiele, ale teraz mam jakoś skurczony żołądek i ogólnie mało mogę w siebie wcisnąć. Bo od razu źle się czuję. Mój mały coraz więcej miejsca w brzuchu zajmuje i się rozpycha we wszystkie strony. Za to dziś rozpoczęłam dzień koktajlem owocowym, mam nadzieję że mnie przefiltruje z wczorajszego, niekoniecznie zdrowego jedzonka.. Dziś idziemy jeszcze na obiad do mojego chrzestnego, ale zamierzam jeść baardzo mało i raczej lekko. Haha, jeśli to w ogóle w święta możliwe..

Pumelova, współczuję tego gardła.. co do leków to raczej nie pomogę, bo jeszcze nie miałam z tym problemów w ciąży. Ale wiem, że można na pewno Tantum verde.
Ja dziś nawet nie wchodziłam na wagę żeby się nie dołować.. po obżarstwie na bank woda mi się zatrzymała i zobaczyłabym +2-3kg.. A nie działa to zbyt motywująco, i potem jestem zła przez cały dzień. Także bardzo dobrze cię rozumiem.. Zrób sobie raczej lżejszy dzień jeśli chodzi o jedzonko, dużo warzyw, błonnika, pij na prawdę dużo wody, tak min. 3l i herbatki z pokrzywy. Przejdź się na spacer i może trochę odpuści ta woda i poczujesz się lepiej.
Najgorsze, że teraz, na końcówce ciąży to chyba będziemy puchnąć z niczego i pewnie niewiele będzie się dało z tym zrobić.. :/

Paalinaa, współczuję i mam nadzieje ze teraz będzie tylko dobrze :)

Pumelova zdrówka, I tak jak Linoone pisze, dużo wody staraj się pić.

My wczoraj byliśmy u moich rodziców na śniadaniu, kawa, ciasto, a na obiad szliśmy do teściów dużo było jedzenia ale nie objadlam się aż tak za to chyba z 3l wody wypiłam u rodziców bo siostra mnie cały czas pilnuje ;) dzisiaj jeszcze lezymy w łóżku po śniadaniu i później do moich rodziców idziemy na obiad :)

Dzięki dziewczynki :) narazie mam tabletki *spam* i zrobiłam syrop z cebuli, wyplukalam taka mieszanka która już wcześniej miałam z okazji problemów z zębem i trochę lepiej jest. Pije dużo, o tej pokrzywie zapomniałam ale to już jutro pójdę do apteki kupić bo jedziemy do Brennej do babci na obiad.

Miłego wcinania pyszności dziewczyny!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova zdrówka, trzeba uważać bo pizga złem na dworze, słońce zdradliwie świeci. Nawet mój kot się nabrał :)
Ja musiałam zrobić paznokcie bo niestety mi się jeden odklejac zaczął na brzegu. A myślałam że jeszcze z tydzień przetrzymam i zrobię na wesele. Trudno będę robić dwa razy.
1492430502-aaaaaa.jpeg

Mąż tymczasem na siłowni, o dziwo dzisiejsze ważenie pokazało 137 czyli -10 przez miesiąc, robi się chudziutki :)

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Uuu co do gardła to nie pomogę,bo mnie dorwał tylko mega katar jakiś czas temu,ale uratowała mnie woda morska ;) bo tyle mi było można :p Ja to na ból gardła lody jem, ale wiem,że nie każdy to robi. U mnie pomagały zawsze, opuchlizna z gardła schodziła, uśmierzało ból , nic lepszego niż lód nie istnieje :p w cieple bakteria lubi się rozwijać,więc ja ją mrożę ;) po prostu lubię lody :D

My dzisiaj byliśmy w zoo i czuję się jak połamana teraz. Fajnie było, bardzo,ale nogi mnie bolą w kostkach, łydkach i kolanach tak,że wysiedzieć nie mogę. Podbrzusze też, wyraźnie czuję też ból pęcherza.

reklama
Paalinaa współczuję przeżyć, oby już wszystko było w porządku.

Pumelova ja kaszel miałam od połowy października do połowy lutego , ale tylko duszący kaszel bez innych objawów chyroby. Lekarka poradziła robić kilka razy dziennie inhalacje z soli fizjologicznej i syrop z porostu islandzkiego. W razie bólu gardła płukać wodą z solą.

Misia piękne pazurki, też muszę jutro zrobić, bo przytrzasnęłam palec drzwiczkami.

W święta jadłam nie zbyt dietetycznie, ale małe ilości. No nie dam rady zjeść więcej, bo zaraz mi nie dobrze i czuję się jak słoń. Codziennie robiliśmy długie spacery, tak że nie jest źle.

Do góry