reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hej mamuśki! Za mną intensywny tydzień a przede mną wyczerpujący weekend. Organizuje urodziny... 30 stka na karku... wczoraj miałam urlop i mała imprezkę dla dziewczyn z pracy. Dziś wpadają znajomi jutro rodzinka. Naszykowalam się wczoraj i nasprzatalam więc dziś już luzniej. Siostra mi poszykowala dużo. Tylko torcik muszę jakiś upiec bo wczoraj poszedł cały :D
Co do świąt marzy mi się żeby nic nie szykować :D tylko jechać gdzieś na gotowe. Mamuska moja zawsze naszykuje ja też ale w tym roku mam ochotę poleżeć :)
Ehh jak teściowa wyjechała jestem zalatana wracam godzinkę później bo muszę odebrać dziewczyny od mamy ale odchodzą mi całe szczęście obiady bo jemy tam. Jakoś ogarniam ale ciężko ciągle w biegu, praca dom, zajęcia dodatkowe, wszędzie muszę targac mlodsza bo mąż późno wraca.
Myślałam że dziś pospie ale od godziny leżę i zasnąć nie mogę...

reklama
Dziewczyny lubiące meksykańskie, ostre jedzenie - uwaga na zgagę !

Misia - zdrowia dla Twojej teściowej.

Anita7891 - ale Wy macie sporą rodzinkę... super ! Tym bardziej, że Wy od razu dwójeczkę dodacie :D

pumelova - powiem Ci, że tez miałam problem z wczesnym wstawaniem do dzisiaj, gdzie męża nie było, dziwne... ale się naprawdę wyspałam.

Tymczasem zawijam kiecę i lecę do roboty. Trzymajcie się!

Witam witam, euthyroxem z rana[emoji23]

Mamusia muminka - przyjemnosci w robocie!

Misia - no to tesciowa twarda babka[emoji4]

Anita ciociu gratuluje!
Nasz mala bedzie pierwsza wnusia moich rodzicow a trzecia tesciow[emoji4]

Pogoda taka syfna, ze tylko umrzeć...no nic tylko kawa powoduje, ze chce wstac z wyra [emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

hejka dziewczyny!

Lilith biedaku, ale Ciebie się coraz coś czepia, trzymam kciuki żeby najgorsze scenariusze to do książek sobie ktoś wykorzystał

Misia w poniedziałek przychodzi do mnie laska z PBKM, ja się decyduje, sporo to kasy, ale to akurat z ubezpieczenia za urodzenie dziecka dostanę :) , ale tutaj to oczywiście to indywidualne podejście :)
Oj to kiepsko z ta Twoją teściową , oby się szybko i ładnie zgoiło

Madziazt wiem o czym mówisz w kwestii podróżowania przez Polskę ... jak mieszkałam w Holandii to też ten polski odcinek trasy lubiłam pod kątem krajobrazu ... hummm tylko oczywiście nie pod kątem jakości dróg hihi , udanych zakupów w happymum :)

Truskawka ja też będę szczepiła drugiego synka, pierwszy bardzo mało mi choruje, oczywiście boję się , że coś może się stać, cała ta nagonka na szczepienie mnie trochę odstrasza, ale tak jak piszesz każda z nas może mieć inne zdanie i każda może mieć rację

My na swięta jedziemy do rodziców , pewnie coś pomogę mamie w kuchni, ale nas będzie mało , więc i szykowania niewiele .. :(

U nas obowiązki też dzielimy na pół, ja sprzątam i prasuje blleee :) , mąż często odkurza i wynosi śmieci plus odwala całą robotę , jeśli chodzi o wożenie syna 4 x w tyg na treningi uffffff , gotujemy na zmianę i do szkoły też na zmianę, jak ja prowadzę , to on odbiera :) , nie wyobrażam sobie innego modelu małżeństwa, gdzie dwie osoby pracują na full time :0

Alex powodzenia w malowaniu , u mnie ciągle kocioł ... ludzie ile ja mam rzeczy i gdzie ja to mieszczę ...:) no i te kilogamy ahhh szkoda gadać, oby jak najmniej, chociaż mi zostało już 10 tygodni i liczę , że wagi słonia to nie zdąż osiągnąć choćbym bardzo chciała :):)

Tymuniek i niestety nie pocieszę Ciebie z tym kroczem, lepiej nie będzie ... mnie boli non stop , tylko że czasem bardziej, ale raczej nie przejdzie :( a teraz ta przyjemniejsza kwestia LODY .... KOCHAM :):)

Aaggaa zdrówka

Jenny gratuluję udanej wizyty

Anita ale super rodzinka, zazdroszczę :) u moich teściów tylko jeden mój synek i zawsze jakoś tak smutno to wygląda, dobrze, że dojdzie drugi, bo siostra męża mimo, że starsza to jakoś się nie wyrywa :) a u moich będzie teraz 4 , więc już weselej i jeszcze mam młodszego brata i liczę , że coś kiedyś spłodzi :):)

idę się ogarniać aaa i dziś wizytę mam na 13:40 , więc liczę na kilka kciuków :) a wieczorem idziemy na urodziny niespodziankę do kolegi :)

miłego :)

Witajcie :)
U nas szaro-buro a było już tak pięknie..
Wczoraj trochę się napracowałam i na wieczór rywało mnie krocze..trochę mnie to przeraza że nie potrafię dużo zrobić i szybko się męczę..

Paninka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.. :)
Ja kończę 30 lat za 2 tygodnie..Trochę mnie to przeraza że już 30..nie wiem kiedy to tak zleciało..
Udanych imprez życzę.. :)

Lilith mam nadzieję że okaże się mimo wszystko że z macicą wszystko ok..A tak w ogóle to co ma na to wpływ? W sensie , dlaczego się tak u ciebie dzieje?

Misia całe szczęście że teściowej nic poważnego nie jest..Zdrowia dla niej..

Anita to niezła u was gromadka..fajnie.. :)
Mam jedną znajomą która aktualnie jest w ciąży z 10 dzieckiem.. Osobiście niewyobrazam sobie mieć aż tyle dzieci ale uważam że jak ktoś tego chce to fajnie..Mają wesoło..No ale ta kobieta to pełne ręce roboty..no bo samo pranie czy obiad dla takiej gromady to nielada wyzwanie ;)

Gratuluję wizyt i studniówek.. :)

Właśnie Pumelova ciekawe co u Megan, coś tak ucichła..mam nadzieję że wszystko ok..

Jenny może tej pani na recepcji trzeba zwrócić uwagę albo złożyć na nią skargę..Osobiście uważam że praca z ludźmi nie koniecznie musi należeć do przyjemnej czy łatwej..ale trzeba się do tego nadawać..Każdy może mieć gorszy dzień ale jeśli z tą panią jest tak notorycznie to może niepowinna pracować na recepcji..Jest poniekąd wizytowką tego ośrodka..A ty jako pacjentka chcesz czuć się dobrze..

Wracam do sprzątania..później urodzinki nas czekają..a już jutro będą moi rodzice..Takze miły weekend się szykuje..
Miłego weekendu życzę również wam

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie [emoji5]

Misia - skontrolujcie T, bo może specjalnie co by Ciebie nie martwić i denerwować wylajtowala swoją sytuację.
Zdrówka dla niej! Co by szybko wszystko się wewnątrz pogoilo i aby latem mogła sie w pelni sprawnie "zabawić" z wnukiem [emoji5]

Pumelova - gratuluję udanej randki [emoji4].
Gdyby nie ta zgaga, to pewnie chilli zrobiłabym na obiad, a tak dzisiaj będzie leczo (bo naczytalam się tutaj o nim u jezor od kilku dni mlaska w myślach za nim).

Lilith - trzymam kciuki oby scenariusz był zupełnie inny. Musi pójść wszystko pozytywnie - MUSI!!! [emoji110][emoji110]

Jenny - gratuluję pięknej wagi córeczki i udanej wizyty w gabinecie [emoji3]. Co do tej baby, to może rzeczywiście warto coś ba nią skrobnac. Do gabinetu przychodzą nie tylko szczęśliwe mamusie w ciąży, przychodzą też kobiety z mega problemami, a taki witająco - zegnajacy "wrzod" na drodze dobija do reszty.

Anita - ale u Was musi być wesoło (świąt to już w ogóle zazdroszczę w takim mega dużym i radosnym gronie) [emoji3].

Mamusia Muminka - przyjemnej pracy i szybko lecącej dzisiejszej tyry [emoji6]. Osobiście współczuję takich pracujących sobot.

Za 20 minut wstaje z łóżka. Młoda ściągam z wyra za godzinkę. O 11:00 idziemy na warsztaty wielkanocne [emoji3]. Po powrocie planuje tylko machnac obiad i... Odpocząć. Ciężki miałam ten tydzień :-(

hej dziewczyny :)

AaggAA88 - u mnie też euthyrox na dzien dobry :)

Wpadłam tylko z rana życzyć Wam miłej soboty i zabieram się za sprzątanie.
tzn czekam jeszcze az maż wróci z bułkami ze sklepu , sniadanko i dopiero zabierzemy sie za ogrananie przedswiateczne....
Na weekend nic nie planujemy ...może tylko uda nam sie wyskoczyc do kawiarni na jakis dobry deser ..(oczywscie z lodami)...ale jak wyjdzie to zobaczmymy.

Wszytkim dziś imprezującym zyczymy udanych przyjęć :)

Aha 83- kciuki za wizytę zaciśniete...

:):):)

A właśnie - Paninka - wszystkiego najnajnajlepszego!!! Spełnienia wszelkich marzeń i planów, duuuuuzo zdrówka, szczęścia i miłości [emoji8][emoji8][emoji8].
A biorąc pod uwagę nasz teraźniejszy stan - życzę Ci terminowe i bezproblemowego rozwiązania ciąży [emoji8]

Aha - kciukasy zacisniete [emoji110] [emoji110] [emoji8]

Hej :) Wszystko przeczytałam, ale nie dam rady każdej odpisać..
Lilith, biedaku, u ciebie zawsze coś..
Trzymam kciuki za wizytujące!
Wszystkim imprezującym dziś życzę dobrej zabawy! My wieczorem też idziemy na imprezkę do kolegi. Ja nie za bardzo się cieszę, bo znów jestem kierowcą, no ale cóż. Kupię sobie radlerki cytrynowe 0% i jakoś przeżyję ;)

Ja na święta nic nie robię, idziemy do teściów + będą tam też moi rodzice, także oni wszystkim się zajmują a my przychodzimy na gotowe ;)
Mnie na szczęście nie męczy zgaga, całe życie zajadam się ostrym jedzeniem, teraz też i jak na razie nic. Znoszę to normalnie. Ale kto wie, może niedługo to się zmieni.. na gorsze.
Wczoraj poćwiczyłam trochę i dziś mam takie zakwasy że szok! Ale lubię to, czuję wtedy że żyję :p

U nas dziś piękny, bezchmurny dzień, ale chyba zimny.. No trudno, nie można mieć wszystkiego ;) Zaraz lecimy na spacerek z psami, a potem idziemy oglądać wózki! Może coś w końcu postanowimy.

Miłego dnia!

reklama
Hej :* daje znac ze zyje :D Pumelova - hahaha dobre [emoji23] takiego klocusia nie łatwo byloby Kamilowi uwięzić:D na ślubie wszystko ok , wczoraj bylam zalatwiac zmiane dowodu i znowu zaczęłam sie podpisywac swoim rodowym nazwiskiem :D musze sie w koncu przyzwyczaic [emoji41]
Pogoda była piękna , ja zero stresu :D moja mama i świadkowa wzruszone , nawet Pani urzędnik a ja NIC. :D najwieksza beksa i zero :D zdjęcia bede miec 13 kwietnia od fotografa takze wtedy sie pochwale bo z sercem na ręku nie mam ani jednego :D
Poza tym jak ktoś pyta , jak sie czuje w małżenstwie to odpowiadam że chop wkurza mnie tak samo jak przed [emoji23]

Od razu chwale sie ze w czwartek zaczęłam siódmy miesiac i 3 trymestr [emoji123][emoji106] w środe mialam wizyte i mały wazyl 1056 g :D siedzi sobie dupką do dołu i masakruje mój pęcherz[emoji14]

A tak poza tym mialam ciezki tydzien bo złapał mnie taki ostry ból plecow ze mialam problemy z poruszaniem sie .. Na szczescie juz troche odpuszcza :):)

Miłego dnia Wam zycze :*

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry