reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Tea jak sobie radzisz z utrzymaniem poziomu cukru?
Dziewczyny u nas też zimno
Truskawka u ciebie śnieg:errr:
Byłam dziś na działce pomimo złej pogody i mam tam sporo do zrobienia:dry:
Wracając myślałam że z bólu krocza nie wytrzymam boli jak diabli do tej pory:frown:

Dziewczyny jecie wątróbkę ???
Ja czasami zrobię z indyka ale nie często.
Macie ochotę na lody bo ja cały czas bym je jadła:laugh2:

reklama
Tea jak sobie radzisz z utrzymaniem poziomu cukru?
Dziewczyny u nas też zimno
Truskawka u ciebie śnieg:errr:
Byłam dziś na działce pomimo złej pogody i mam tam sporo do zrobienia:dry:
Wracając myślałam że z bólu krocza nie wytrzymam boli jak diabli do tej pory:frown:

Dziewczyny jecie wątróbkę ???
Ja czasami zrobię z indyka ale nie często.
Macie ochotę na lody bo ja cały czas bym je jadła:laugh2:

No właśnie. Jak ja nigdy lodów nie lubiłam, tak nie ma dnia zeby nie miała ochoty[emoji16]

Współczuje tego bolu[emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka a gdzie jeśli mogę spytać?:)) albo jakie góry mi wystarczy:D

Tymuniek ja wątróbki nie lubię w ogóle:D a lody jem w ciąży a poza ciąża prawie nigdy :D[emoji173] łudze się że są mniej kaloryczne :D uważaj na swoje krocze:D u nas był dzisiaj drwal Stanisław i wyciął nam 6 tuji. Nie poznaje domu :o

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiu nie ma tu obowiązkowych szczepień I wymuszonego czasu na podjecie decyzji. Możesz też iść z dzieckiem w swój własny plan szczepień i tyle.

Dziewczyny to zależy ile w domu i poza ma się do ogarnięcia i ile pracując poza domem ma się do ogarnięcia w domu po powrocie :) tak mi sir wydaje, jak na to patrzę..

Jestem po wizycie na scanie z moja lekarka.
Nie dość, że łożysko nadal na dole i techniczka źle mi wpisała!
To lekarka nie może znakezc połączenia łożyska z macica, co oznacza, że się wroslo..
Zapisała mnie do kliniki i lekarza po cc. Z synem tez tam chodziłam bo również łożysko było nisko z ryzykiem wrosniecia choć nie aż takimi.. Zwalala to na sprzęt ale widziałam, że szukała i wcale nie była zachwycona..
Scan mam 3.5 i kolejny jakieś dwa tygodnie później.. Bo jak łączenie się nie pokaże to w 36tc szpital..

Za to szyjka cudna, dokładnie jak z synkiem 3,6cm :)

Jeszcze mam pytanie, odnośnie pepowiny do mam już rodzących SN. Było tak, że przez to, że dziecko miało pepowine nad głową taka jakby w formie czapy, nie było zalecane SN?? Mała tak ma i właśnie koleżanka mi powiedziała, że odradzają przy tym..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja też lodziara straszna w tej ciąży
Tymuniek nie lubię wątróbki nawet męzowi nie robię chociaż on lubi ale mnie cholernie brzydzi normalnie mam odruch wymiotny jak mam to oporządzac.
Misia narobilas mi smaka tymi kotletami wieki ich nie jadłam muszę kiedyś usmażyć nam

No to miałam produktywny piątek, bez ćwiczeń tym razem ale udało mi się zmobilizować do uprzątnięcia dwóch szafek, dumna z siebie jestem :D

Hej moje Piekne!

Pumelova, abed - ciesze sie z Waszych udanch wizyt!

Linone najlepsze żarelko wychodzi wtedy kiedy sie nie staramy[emoji1] alez bym wypila Twoj koktajl ze wszystkiego! Mmm[emoji4]

Madziazt ale bedziecie mieli mega przeprawe!

Pumelova marzy mi sie zeby maz po mnie poprawial[emoji28] ja raczej poprawiam po nim[emoji38]

Ja na razie temperuje mezusia. Nie jest z nim zle, a jak sie rozleniwi to dostanie zjebe i znowu chodzi jak w zegarku[emoji4]
Ostatnuo wygral w konkursie na fb kamerke sportowa[emoji4] urosl 3 metry...[emoji1]

Moja mala Igła roluje mi sie w brzuchu[emoji4] mega to jest uczucie!

Ja sie laski w ogole na szczepieniach nie znam! Wiec nowy watek bedzie zbawieniem jak juz mloda sie wykluje!

Do roboty na pelny wracam po macierzynskim. Wczesniej po pare godzinek bede chodzic. Starczy mi bycia w domu. Trzeba bedzie isc do ludu robic piniondz [emoji1]

Misia no to tesciowa pechowo poleciala! Masakra
Kotlety z gotowanych ziemniakow Mama moja zawsze smazy na wigilie, do tego podaje sos grzybowy...kocham!

Na swieta jade do rodzicow meza...czyli wylaczam mozg...i czekam az ten czas sie zakonczy...[emoji21] ale na swieta bozego narodzenia znow u moich, juz z Igłą[emoji7]

Tymuniek - lody? Zawsze! Rozek truskawkowy czeka w zamrazarce!

Ale teraz wypije kakao! zatoki mnie mecza max i troche gardlo...

[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Słowo tolerancja straciło na wartości. A tam gdzie jest jej najwięcej jest najgorzej. Pod tym względem cieszę się, że w nietolerancyjnej Polsce mieszkam :-p
Na Święta pewnie się z mamą podzielimy gotowaniem chociaż nie będzie go dużo. Tak jak i sprzątania. Tym bardziej, że po Świętach zaczynamy remont.
Ja tylko powiem, że jestem za szczepieniami.
A krwi pępowinowej nie pobieraliśmy i nie będziemy pobierać.
Może pogoda będzie lepsza jutro, bo już nie mogę. Pojedziemy bez syna się jakoś wyluzować na zakupach ;-) ;)
Zbieram się spać:blink:

reklama
czesc dziewczyny :)

na poczatek napisze, ze jestem dziś po wizycie ..z malutką wszytko ok, wazy ok 790 g - tazke z tego co czytałam to chyba nie za duza i nie za mała :)
Szyjka też ok..wszytko pozamykane :) i kolejna wizyta za 4 tygodnie .
Teraz pozostaje kwestia imienia ...bo nadal nic nie wybrane...ja chciałabym Kaję ...ale mąż stanowczo mówi nie ...moze Julianna ...(no i nadal gdzies w tle przejawia sie Alicja)...mam nadzije ze w koncu cos wybierzymy.

Lilith - czy jeżeli łożysko sie wrosło..to wówczas koniezne bedzie cc już w 36 tygodniu ?

misia - zdrowia dla teściowej ...oby skonczyło sie na kilku szwach

Co do świąt - to u nas z racji że mamy tylko moich rodziców ..to świata szykujemy wspólnie - nie wiem jeszcze czy tylko u nas...czy u nich ...
Podobno w tym roku z mamą nie szlaejemy :) ( sałatka zieminaczna, jakas galat i żurek...wiadomo coś słodkiego - ale jak znam moją mamę to pewnie jeszcze dojdzie kilka rzeczy)
ale pewnie i tak ten czas szybko minie ...a jedzenia zostanie na 2 tygodnie ...

Do góry