reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Ja tez od 4 nie spie... kotka sie zsikala poza kuweta, mąż sprzątał i sie obudziłam

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Też się witam [emoji5]

Ja już jestem "zrobiona" do pracy. Zaraz budzę rodzinkę.
Przy robieniu śniadania przypomniało mi się, że młoda nie ma dzisiaj angielskiego, przez co lekcje zaczyna dopiero od 10:45. A mieliśmy w planach o 7:00 zostawić ja w szkole. I dupa! Zaraz spróbuję dodzwonić się do Teściowej - może mi ją przygarnie na te kilka godzin.. Ehhh [emoji58]

Karo piekna wizyt i smieszne foto :). Trzymam kciuki za brak bialka, u nas bys juz pewnie zbierala mocz w szpitalu.

Kot Persil , ale ogolnie straszne historie

Mamusia dlugosc chusty dobiera sie do gabarytowow rodzicow, dokladnie do tegosci. Zwykle starcza 4,2- 4,8 jest jakies wiazanie pozniejsze gdzie idzie wiecej materialu. Z tego co sie orientowalam najlepiej kupic chuste bawelniana, ew z lekka domieszka lnu-konopii. Uzywana! Powinna byc w jezyku chustomaniaczek wykochana/zlamana. Czyli jak najbardziej miekka. Dobrze jak ma dwa rozne konce i zaznaczony srodek. Na poczatek poleca sie tkana splot skosno-krzyzowy nie elastyczna bo gorzej z amortyzacja przy noszeniu. Polecam grupy na fb, tam skarbnica wiedzy.

Dziewczyny zagladajcie na watek zakupowy o wszystko co pytacie sa rozlegle dyskusje tam

Tea doszlas do ladu z cukrami? Extra jak Twoja waga?
Tymuniek, Misia przybieracie cos na diecie?

Lilth wystarcza, te laktacyjne sobie kup, sa okragle. Ooo bedzie mleczarnia. Chcesz karmic?

Curran super z kopniaczkami, ale szkoda badan. Ja bym na Waszym miejscu niektore robila sama, nie ma tam prywanych labo?

Liluli gratuluje!

Kasiulka ja na diecie chudne dzidziuś rośnie choć teraz zwiekszam sobie kaloryczność w posiłkach tego typu że np będę polewac warzywa olejem dobrym jem kabanosy orzechy pestki słonecznika i takie tam różne staram się układać co będę jadła dzień wcze jest mi wtedy łatwiej robić zakupy no i jem 5 posiłków i jakieś przekąski typu kisiel kapusta kiszona lub czekolada gorzka z dużą zawartośćią kako u mnie wygląda to tak że biorę insulinę nocną i cukier nadczo mam 85 a norma jest 70-90' i nie chce dziad zejść niżej.

Dziewczyny jestem przeziębiona katar ból gardła kicham co chwilę wczoraj w aptece pani poleciła mi tantumverde do ssania a tak to brałam tabletki *spam* ratuje się miodem akacjowym herbatą z cytryną macie jeszcze jakieś pomysły na przeziębienie...

Patuszka89 zdjęcia super :)
curran_twins dziewczyny o miejsce się już rozpychają ;) powodzenia na wizycie :) ja miałam tak w Anglii :) i myślę że tak lepiej jeśli nic się nie dzieje, bo ja teraz więcej się martwię ;) a tam nie wiedziałam nie myślałam :)
Kylesa mój też takie piórko ;) w zeszłym roku na bilansie 4 latka był dużo poniżej 25 centyla, a pani doktor powiedziała że lepiej niż miał by być otyły... a je wszystko żeby nie było :) owoce warzywa to nie problem :) teraz też waży mniej niż nie jeden 3 latek ;) tak że nie ma reguły ;) ja też mam dylemat - próbować naturalnie czy cesarka ... moja lekarka twierdzi że lepiej cesarka ... sama nie wiem... dziś o 15 mija 5 lat jak zaczęłam rodzić mojego syna :) skończyłam 1 wieczorem ... eh wspomnienia... co roku aż łzy w oczach stają ....
Liluli duży dzidziuś :)
Tymuniek zdrówka :) imbir na ból gardła herbata lub syrop

ja też dziś od 4 nie śpię :( wstałam przed 6 zrobiłam śniadanko :) i teraz w pracy

Tymuniek najlepsze mleko z miodem maslem i czosnkiem no i plucz sobie woda z sola (na szklanke wody max 1/4 lyzeczki soli). Duzo zdrowia!

Kylesa to ja znajac siebie pewnie bym poszla, ale poszukalabym, moze jest jakas szkola rodzenia dla mam po cc?

Pisze drugiego posta, bo cos tablet mi kisi i nie moge dokonczyc tego wyzej.

Truskawka trzumam mocno mocno kciuki, bedzie dobrze i nie denerwuj sie, bo dzidziolek to odczuwa. Koniecznie daj znac po!

Karuzela ale Ci fajnie, ja ide jutro, strasznie mi sie nie chce..

Aniek jak dwa razy rodzilas sn, to mysle ze jak nie ma wskazan do cc, to bez sensu sie ciac (po cc brzuch na serio boli:)

A teraz trzeciego;) obiecuje ze to juz ostatni;)

Misia super kawal;) usmialam sie hihihi:)

Curran twins fajnie ze jestes i ze z dzidziolkami wszystko dobrze:)

Bulkaasia daj znac jak po wczorajszym usg, przesylam Tobie i dziewczynkom mnostwo pozytywnej energii!:)

Mamusia muminka ja kupilam chuste 4,6 i chyba bede skracac hehehe:) mam 162, nosze 38 ubrania, jak zwiazalam kangurka (cwiczacna lalce coreczki;) to chusta dyndala mi do ziemi. Ja pewnie dzidziolka bede nosic w chuscie do pol roku gdzies (pozniej nosidlo), pewnie same podstawowe wiazania, nie potrzebuje tak dlugiej jednak. Kolezanka tez mi mowila, ze 3,6 wystarczy na zwiazanie kangurka, kieszonki czy plecaczka. Patrz tez na gramature (moze zeby nie byla zbyt gruba), bo rodzimy w lecie;). Firmy polskie to little frog, lenny lamb, natibaby

reklama
Truskawka - trzymam kciuki za serduszko Malutkiej [emoji110][emoji110].
Trzymaj się Kochana - będzie dobrze [emoji8]

Karuzela - szybciutko Ci poszło w labo. Trzymam kciuki za dobre wyniki [emoji110][emoji110]

Tymuniek - szybkiego powrotu do zdrówka [emoji5]. I ja polecam *spam* (syrop, tabletki do ssania i psikadlo do nosa).

A ja znowu spadek formy - od rana do d..py jestem. Dodatkowo od 2 dni jestem w okularach (a normalnie w soczewkach śmigam) i mam takie wrażenie "przyciemnienia". Dobrze, że od jutra znowu upały będą, no i... Weekendzik, także licze na podladowanie aku.

Do góry