reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Nie miałam cc, więc osobiście nie wiem jak to jest (jedynie ze slyszenia), ale polecam poród sn. Zdecydowanie bardziej wygodny (pomimo całego okresu połogu i ew.naciecia krocza) [emoji6].
Mi się wada wzroku trzyma od 9 lat. Nie zmienialam mocy szkieł. Siatkówka na miejscu (a jej odklejeniem straszyła mnie okulistka).

reklama
Pumelova ty wstałaś a ja szłam spać. Też dziś idę na spotkanie że znajomymi z pracy :)
Mój kot też dziś oszalał o 6 zaczął przeraźliwie miauczec , zerwałam się lecą zobaczyć co się dzieje, a ona skarpetki dorwała i moja bluzkę i ciągła sobie po pokoju.
Kasiulka ja mam 2,8-3 na plusie od początku. Ostatnie 7 tygodni 1,3. Jest całkiem ok. Mama moja że 30 kilo przytyła tyle że ona była bardzo szczupła. Ja od takiej wagi jak ona miała pod koniec zaczęłam :)
Tymuniek ja też nam ostatnio wysoki cukier na czczo. Chyba bez insuliny na noc się nie obędzie :/
Truskawka kciuki mocno zaciśnięte.
Też dostałam skierowanie do okulisty żeby wydał opinię. Wadę mam spora ale chyba nie aż tak, zobaczymy jak dno oka i ciśnienie w galce. Chyba wolałabym sn choć wcześniej skłanialam się do cc. Boję się tylko jak dzidź będzie duży i nie będzie mógł się wydostać.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Misia to udanego wyjścia:D dowiedziałam się że jest więcej osób więc muszę lepiej wyglądać[emoji16][emoji16][emoji16]
Moja mama przytyla w ciąży 12kg a zarla jak mały koń - ale rzygala do 9mca :D

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka trzymam kciuki z badanie. Też byliśmy końcem lutego. I to badanie ostatecznie nas uspokoiło co do naszego dzidziusia. Mała nawet nam pomachała rączką. U was też będzie dobrze.
Mój młody jest strasznym niejadkiem, i w wieku 8,5 roku waży ok20kg. Ale lekarka mówi, że jak wyniki ma dobre, to jest ok.

Pumelowa ja poprzednio rodziłam w klinice w Bielsku- Wapienicy. Po traumie po pierwszym porodzie który trwał 31 godz.nie zastanawiałam się ani sekundę. Tym razem mimo zdecydowanie większych kosztów niż 9 lat temu, i tak widzę siebie tylko tam. Wiadomo nikt za mnie nie urodzi, ale mam pewne znieczulenie, w razie braku postępu nie zwlekają z cc. I właśnie można sobie wybrać cc jeśli nie chcesz sn. Wspaniałe miejsce.

Curran_twins fajne uczucie jak bobasy walczą o miejsce w brzusiu. Ja kiedyś bardzo chciałam mieć bliźniaki, ale od kiedy przez 4 lata opiekowałam się dodatkowo bliźniakami moich pracodawców, wiem że to nie małe wyzwanie. Fajnie tak patrzeć jak dwa bobaski razem rosną i się rozwijają, a są zupełnie inne.

Dziewczyny ja dziś poleżałam prawie do 11.00 uwielbiam. Głód mnie wygonił z łóżka.
Obiad się kończy zapiekać, dziś mam ryż z jabłkami i barszczyk uraiński. Zawiozę mężowi obiadek do pracy i muszę jakieś porządki ogarnąć.
Miłego dnia dla pracujących i odpoczywających.

Pumelova, misia udanych spotkań :)
Pumelova jak przystalo ma studniówkę musisz się dzisiaj wystroic ;)

Ja wracając z apteki spotkałam sąsiadke, która urodziła w październiku i sama zaproponowała pozyczenie wyparzacza i monitora oddechu(używali miesiac) i jeszcze coś by miała mówi, ale spieszyla się do lekarza z małym ma przyjść w jakiś dzień na kawę :) miło tak ze sama zaproponowała bo ja nawet nie pomyślała bym :)

Co do tycia w ciąży, to w pierwszej przytyłam ponad 20kg.w drugiej 8kg. a teraz od początku tylko nie całe 3 kg.ale nie wiadomo jak do końca będzie. Mam tendencję do tycia, a jestem niska, muszę się bardzo pilnować.

hej kochane :)

kurcze ostatnio trudno mi zasnąć. Jeszcze o północy wstawałam bo stwierdziłam , że muszę coś zjeść - nigdy mi się to nie zdarza. Mam taką dziwną dolegliwość, hmm to nie jest chyba zgaga tak mi się zdaje ale jak leżę to cofa mi się spożyte jedzonko do przełyku no i mi drażni przełyk tymi sokami żołądkowymi, jakby to był jakiś refluks. Ale zjadłam bułkę i minęło - to zalezy co zjem.

Jak byłam mała i byłam chora to wciskali mi mleko z czosnkiem i masłem. Fuuuj, zawsze byłam w jakiś sposób uczulona na mleko bo sam zapach powodował u mnie odruchy wymiotne a tu jeszcze czosnek i masło, bleeeee

Też mam wadę wzroku, jestem krótkowidzem jakieś -4 i -4,20 na obu oczach plus astygmatyzm.. Jak będę 25 u położnej to zapytam czy jest tutaj wogóle możliwość zbadania wzroku u jakiegoś okulisty. Na 28 mam wyznaczoną wizytę z lekarzem w sprawie mojej skoliozy bo to też może być przeciwwskazanie do cc aczkolwiek wolę sn pomimo tego, że nie wiem co mnie czeka:) Powoli zaczynam myśleć o porodzie. Nie stresuję się jeszcze ale myslę.

pumelova przepraszam, że poruszę ten temat ale...w zeszłym roku jak miałaś wywoływane poronienie ( ja też miałam) to czy miałaś takie bóle porodowe, że się nie dało wytrzymać?

Misia moja bratowa ma -9. Przed porodem (najlepiej jakby juz teraz) podejsc do okulisty dla warszawianek moge skolowac namiar. On oceni siatkowke. Moja bratowa miala poodklejana w paru miejscach. Ale od czego jest laser? Trzy wizyty i po krzyku. Brak przeciwskazan do Sn

reklama
Aniek cieszę sie że masz sprawdzone miejsce, przynajmniej masz mniejszy stres związany ze szpitalem

Ewella super sąsiadka!

Kasia831 ja od 2 dni jak zjem coś idąc spać to mam takie uczucie i sobie dalam więcej poduszek. Co do poronienia to była bardzo wczesna ciąża, 9 tc - dostałam tabletki na wywołanie ale bolało mnie tylko jak przy okresie. Nie wiem czy mam tak wysoki próg bolu czy spodziewałam sieczegos więcej - mam trudne miesiaczki. Przy drugim poronieniu miałam od razu lyzeczkowanie też 9tc bo nie chciałam znów krwawic miesiac. A w którym Ty tyg..?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry