reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Widzę że więcej ż Was tak jak ja będzie miało możliwość wyboru czy sn czy cc po pierwszym cc. Dobrze wiedzieć, bliżej terminu!

Aga szybko poszło bo przychodnie mam pod blokiem a tam pobieranie tylko do 9 więc przed 7 już musiałam tam byc.

Truskawka trzymam kciuki! Gdzie się wybierasz na to echo?

Ja jutro dla odmiany mam znowu wizytę z poradni nadciśnienia więc pół dnia nie.moje i znowu musimy kombinować co z córcia zrobić.

reklama
Witajcie :)
JA już do was jednego posta po 7 pisałam..ale niestety wcieło go... :/
U nas dziś zapowiadają 20stopni..mmm :)

Wczoraj coś stawiał mi się brzuch, był twardy..na szczęście dziś póki co ok..chociaż jakoś mi niedobrze..Niewiem czy te twardnienie niebylo spowodowane tym że dwa poprzednie dni sporo się z synkiem naspacerowalam..

Karo super foto..mała faktycznie cudne oczeta tam ma.. :)

Aga_k_m ,Patuszka co za historie z tymi kociakami..Patuszka a koty twoich rodziców, foty jak siedzą wymiatają poprostu hehe..

Curran_twins u mnie też niestety niema żadnych badań..Wy macie usg co kilka tyg a u mnie nawet tego niema..Ostatnie jakie miałam było w 20tyg..gdzie nawet nie podawano wymiarów bobasa..a czeka mnie jeszcze tylko jedno usg..Średnio co parę tyg mam wizyty u poloznej ale to mierzy mi ciśnienie..i sprawdza bicie serduszka brzdąca..Wydaje się to dziwne bo tak na prawdę nie wiem czy dzieciątko dobrze przybiera na wadze (choć polozne twierdzą że tak), nie wiem też czy szyjka się nieskraca, a co dopiero czy niemam problemów z tarczycą lub cukrzycą..Trochę mnie to martwi..ale było tak samo przy pierwszej ciąży..Tak tu prowadzą ciąże..

Truskawka 3mam kciuki

Miłego dnia wszystkim zycze :)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ale my za czestsze badania, usg w duzej mierze placimy same. W pl jak w innych krajach sa 3 USG refundowwane. Sa lekarze fakt na nfz, ktorzy podgladaja maluszka na kazdej wizycie, ale tych jest garstka. Wiedze, ze jak ktoras z dziewczyn jest niedopieszczona badaniami ida prywatnie do labu.

Karuzela powodzenia!!

Aga mocy!

Truskawka powodzenia

Abed 100 lat dla synusia

Wg mnie robienie cc bez powodu to mega strzal w kolano. To nie jest tak po prostu. Nie mowie nawet o bolu, dochodzi sie pare dni. Ale po.. o blizne trzeba dbac. Nie mowie o bliznie na zewnatrz tylko na macicy. Powinna byc maksymalnie sprezysta i elastyczna. Zwlaszcza jak planujecie dzieci. Powrot do prawdziwej aktywnosci zamist 6 tyg trwa 6 miesiecy. No i niepokoj w kolejnych ciazach jak blizna bedzie trzymac czy nie pusci czy nie jest za cienka. Kolejna sprawa, ze po cc daja zwykle morfine ktora przenika do mleka! Dla poerwordek karmienie w pozycji lezacej nie jest najlatwiejsze, latwo sie zniechecic....
Moja bratowa urodzila przez cc miesiac temu. Wiem, ze miala gorzej bo dziecko bylo poprzecznie z zamartwica wiec przecieli jej caly brzuch. Od biodra do biodra. Ranka sama sie maslila, musiala brac antybiola. Takze po co na zamowienie takie atrakcje?

Ostatnia edycja:
Pumelova tutaj w Tychach byliśmy w szkole rodzenia :)

Liluli gratuluję udanej wizyty I wagi dzidziusia :) ja wizyta we wtorek zobaczymy ile mała waży :)

Tymuniek zdrówka :) mleko+maslo+czosnek mi to pomogło, 4 razy dziennie piłam po 2 dniach przeszło :)

Truskawka kciuki trzymam mocno :)

Curran_twins super, że dziewczynki tak dają o sobie znać :)

No to dzisiaj moja studniówka :D mojej mamy urodziny :) popołudniu będziemy imprezowac ;)
Mała juz wczoraj tańce odprawiala i dzisiaj od 4 jak mój do pracy wstawał, tez zawsze zamiast spać to patrzę na brzuch :)

Miłego dnia

Patuszka ale dwa lordy haha[emoji1]

Ja nie lubie kotow, jestem uczulona i inne. Ale duza miloscia palam do psow[emoji4]
Wypadki sie zadarzaja, nikt specjalnie by takiej jazdy zwierzeciu nie zrobil (oprocz tych co sie celowo znecaja[emoji21])

Curran zapytaj lekarza czemu tak a nie inaczej z badaniami?![emoji4]

Madziazt eh ta praca[emoji57]

Misia haha, tak jest! Dobre to z mezem [emoji38]
Gap sie na brzuch! Ja tez to robie, pogapimy sie razem[emoji1]

Aga - jak piszesz zes 'zrobiona' do pracy to mysle sobie o Twoim zdjeciu...i od razu mi wesolo! Szczegolnie ze sie z mezem na odleglosc pozarlam[emoji28]
Nie badz dzis do dupy!

Kasiulka tez mysle intensywnie nad chusta...latwiej byloby mi z nosidelkiem niestety...

Tymuniek zdrowka! Duzo herby z imbirem, miodem, cytryna!

Truskawka - bedzie dobrze! Niczym sie nie martw!!! [emoji8]

Aniek dawaj naturalnie!

Liluli gratuluje udanej wizyty. To mierzymy sie z glukoza w przyszlym tygodniu[emoji4]

Zapomnialam dzis euthyroxu, zeszlam od razu na wode z cytryna i kawe...eh
Zaraz sniadanko i musze smigac do sklepu do miasteczka (od 2 dni jestem z mama w jej domu na wiosce) po prezent dla corki mojej bylej szefowej, bo w ndz idziemy swietowac jej 2 urodzinki. [emoji5]

Milego dnia!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Karuzela trzymam kciuki za dobry wynik:))

Truskawka wszystko będzie dobrze!!:*

Abed nieciekawe wspominki.. :*

Ja dalej nie ogarniam o co chodzi z tym spamem :>

Aga km glowa do góry!:) weekend ma być piekny:)

Alex może faktycznie jak nie wiecie to się nie stresujecie:p mi mój lekarz robi usg co wizytę ale nie mierzy małej tylko ogląda łożysko i ilość wód i bada szyjke. Więc też nie wiem jak rosnie. Dopiero na prenatalnych się dowiem

Kasiulka ja się właśnie boję cc chociaż nie mam wskazań bo wszystkie znajome miały mieć sn i z powodu braku postępu porodu miały cesarski i żadna dobrze nie wspomina..

Ewella też mam dziś 100wke [emoji16][emoji16][emoji16][emoji173] musimy się napatrzec na zapas na ten nasz cud w brzuszku :)

U mnie nudno, mąż w delegacji, a wieczorem umówiłam się z ludźmi z pracy to może wcześniej skoczę znów do Ikei:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewella, Pumelova - gratuluję studniówek [emoji323][emoji323] [emoji3]

CC - miałam mieć ze względu na oczy, ale rodziłam sn i teraz też tak chce [emoji3].

Pumelova - jeszcze troszkę i mężowy wróci [emoji6]. Serialiki przerobione?

Ewella, Pumelova - gratuluję studniówek [emoji323][emoji323] [emoji3]

CC - miałam mieć ze względu na oczy, ale rodziłam sn i teraz też tak chce [emoji3].

Pumelova - jeszcze troszkę i mężowy wróci [emoji6]. Serialiki przerobione?
Nadal mecze Zone idealna [emoji16][emoji16] poza tym oglądam sama tylko druga szansę i przyjaciółki więc nie mam za dużego pola do popisu[emoji16] jak byłam u okulisty po wpis do karty to mówił że teraz jest mniej obostrzen z tytułu oczu do sn

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja znajoma z dość duża wadą wzroku minusową po drugim naturalnym porodzie ma mniejszą wadę. Także nie ma reguły dziewczyny [emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry