reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga co do wózka to chyba kupię gondole używaną a spacerówke zdecydowanie później szczerze nie wiem jaki model wózka Roan zawsze będę moim faworytem:) dziś byłam u kumpeli ona ma wózek Jane Muum dziewczyny no poprostu rewelacyjny lekki super się prowadziło akurat usypialam jej małą na ogrodzie po trawie także rewelacyjny nawet mi się podoba:)

Tymuniek botwinkę dostałam od znajomej w słoiku☺A no to kroczę to nie biorę nospy. Biorę akart wbijam clexane i eutyrox. Więc jest tego sporo i nie chce dodatkowo dorzucac leków.

Inka rozumiem

Gratuluję karo ekstra fotka waga ładna:)

Dziewczyny dostałam dziś od kumpelki wyprawkę taką od 62 raczej super ciuszki :)

reklama
Aniek wspolczuje, oby szybko przezzlo.

Kylesa a bedziesz rodzic sn? Bo jak cesarka to pewnie faktycznie szkola rodzenia ma mniejszy sens. Jedyne co, to te zajecia praktyczne/cwiczenia oddychania do sn pewnie by sie przydaly.

Jenny ja jutro albo w piatek ide na glukoze. W poprzedniej ciazy bez problemow wypilam i przeczekalam, nie bylo to dla mnie straszne. Teraz zobaczymy:)

Morela cudownie, ze Lenka ma taki kontakt z dziadkami:) no i dla Was tez super;)

Aha mnie sie tez bardzo podobal bezpieczny maluch, wlasnie tam byly takie informacje, jakich jeszcze szukalam (pierwsza pomoc itp), dlatego wydalo mi sie to fajniejsze niz szkola rodzenia dla mam, ktore juz maja dzieciaczki;)
Pola- teoretycznie sprobuje naturalnie [emoji3] . Po cesarce mam wybór i nie wspominam cc najlepiej, wiec może uda sie naturalnie... aczkolwiek boje sie niedotlenienia bo przy cc idzie szybko a naturalny porod ma swój czas. Ech...
Wiec moze ta szkola rodzenia ma częściowo sens...

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

Liluli a jakis szybki kryminał 'pogrzebany' Petera Jamesa. Szybko się czyta, w 2 dni przeczytałam. Mecze Stephena Kinga bo wszyscy to tak zachwalaja a ja nigdy nic nie czytałam i już miesiąc czytam Rose Madder masakra jakaś. Jestem fanką kryminałów ale Kinga chyba nigdy nie zostanę.
Łazanki mmmm[emoji173]

Kylesa jejku jaka historia.. :* nie dziwię się że się bałaś drugiej ciąży. A wiadomo czemu urodziłas przedwcześnie?
Ja muszę iść do szkoły rodzenia bo nigdy nawet nie miałam dziecka na rękach i jestem zielona w temacie:D a program jest taki fajny że się doczekać nie moge[emoji16]

Aniek nie daj się!

Jenny fajnie że przetrwałas glukoze;)

Aha no bezpieczny maluch był dla mnie super, nie miałam pojęcia o pierwszej pomocy i bardzo się cieszę że tam poszłam.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Niestety nie wiadomo dlaczego Maja przestala rosnac i groziła zamartwica. Ale są podejrzenia co do zespolu antyfosfolipidowego. Tyle ze komplet badań zrobią dopiero po porodzie. A na wszelki wypadek teraz sie faszeruje przeciwzakrzepowymi...

Inka macie też działeczke fajnie skąd botwinkę macie:) ja szczawiową robiłam
Bierzesz nospe na ból krocza?

Kylesa współczuję przedwczesnego porodu u nas 34 tydzień mały jako hipotrfik waga 1860 bez wylewów ale skutki przedwczesnego porodu są i widać i słychać.

Jadę po wyprawke dla małej:)
Tymuniek, to miałaś też podobną sytuację. .. wspolczuje ogromnie! Teraz miejmy nadzieję, że ciąża będzie trwała do oporu!

Wiecie co... Ja sobie tutaj tak czytam, nadrabiam te wasze posty...i tak myślę sobie, że ja tak na prawdę żadnych badań nie mam. Chodzę na usg co dwa tygodnie, dziewczyny mierzone, ważone, serduszka sprawdzane...płyny owodniowe itepe itede... ale jak mam wizyty z moim lekarzem to on też tylko mierzy maluchy, moje cisnienie i tyle. wysyla do domu, bez badan zadnych, ani poziomu cukru, ani tarczycy, ani kompletnie nic. Na pierwszej wizycie pobrali krew, wysłali wyniki i tyle.
Nie zebym się skarżyła na jakieś dolegliwości czy coś, ale czy to nie dziwne?

Czytam,czytam i nie wiem co komu napisac..

Karo super duzy dzidziol [emoji6]

Morela zaglosowane [emoji5]

Patuszka haha jaki siad [emoji23]

My po wizycie.Maly wazy 880g. Dostalam skierowanie na glukoze. Pewno pojde w przyszlym tygodniu,zeby jak najszybciej miec to za soba

Babolki mam takie pytanie z serii głupich ale...mam posciel po synku do łożeczka (on juz ma normalna duza do lozka) i zastanawiam sie czy moge ja normalnie wyprac w pralce, chodzi mi o wkład a nie o poszewki. Raczej nie opłaca mi sie jej oddawac do pralni, juz pewnie takiej wyjdzie kupic nowa, no ale ta mam dobra, tylko chciałam ja miec czysta i swiezutka dla malenstwa, czy prała któras? jesli tak to na jakich ustawieniach temp i wirowania?

AAggaa camemberta takiego z turka czy president mozna jesc ;p raczej bym nie ryzykowała z prawdziwimi plesniakami typu błekitny lazur czy cos takiego.
Ja co jakis czas piore koldry i poduszki . Zwłaszcza takie male bez problemu sie zmieszczą [emoji4]

Boze poczytalam o tych kotach i az Kamilowi opowiedzialam [emoji23] smialismy sie z 10 min haha w szoku jestesmy ze z kotkiem wszystko okej :D bo wirowanie itp :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
No u nas nie skończyło się szczęśliwie. O tym, że kot jednak pozostał w pralce dowiedzialysmy się z Sis wyjmujac pranie (rodzice byli na imprezie). Także finał był dość przykry.
Dla wszystkich smutnych Mamusiek [emoji16][emoji16][emoji16] To jest Lolek, kot rodzicow, tak siedzi na co dzień[emoji23][emoji23]
1490814388-aaaaaa.jpeg

A oto Bolek, brat Lolka[emoji16]
1490814552-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Patuszka - zajeb..ste rudzielce [emoji38][emoji38][emoji38]

Curran_twins - cudowne te Twoje Dziolchy [emoji3]. Ciekawa jestem czy po wypakowaniu jedna będzie aniolkiem a druga diablatkiem.

Tymuniek - popatrzę jeszcze na Jane . Ja mimo wszystko myślę o wózku 2w1. Podejrzewam, że w gondoli przejedziemy na maxa do stycznia. A nie widzę nigdzie ofert sprzedaży samej gondoli... Zresztą nawet się nie opłaca brać osobno.

Lilith - Kochana, wiem, że ciężko Ci było czytac o tych kotkach - tule mocno [emoji8].
Niestety kociaki lubią igrac z życiem Po tamtej akcji każdy z domowników miał większe wyczulenie na każde kolejne zwierzę, ale i tak zawsze to z kotami były problemy (tydzień po dramacie z pralka, drugi kot wszedł do popielnika w piecu - udało się go wcześniej wyczaic [emoji6]. Oczywiście to mama miała rozpalac, więc jak ujrzała kota śpiącego w popielniku to się rozplakala, że kolejne kocie chciało pograć na jej sumieniu. Te historie wydarzyły się w pięknych czasach, gdy moja mama jeszcze była zdrowa. Odkąd jest na wózku kilka kotów próbowało szczęścia ze szprychami w kołach :-(. Stad.. Poza starą kotka znająca zasady w domu, Mama już więcej kociakow nie chce widzieć. Zbyt mocno później cierpi).

Ostatnia edycja:
Dla wszystkich smutnych Mamusiek [emoji16][emoji16][emoji16] To jest Lolek, kot rodzicow, tak siedzi na co dzień[emoji23][emoji23]
1490814388-aaaaaa.jpeg

A oto Bolek, drugi kot, brat Lolka[emoji16]
1490814552-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Padłam super koty!!!
Czytam,czytam i nie wiem co komu napisac..

Karo super duzy dzidziol [emoji6]

Morela zaglosowane [emoji5]

Patuszka haha jaki siad [emoji23]

My po wizycie.Maly wazy 880g. Dostalam skierowanie na glukoze. Pewno pojde w przyszlym tygodniu,zeby jak najszybciej miec to za soba

Dziękujemy :*

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Do góry