reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Hejka dziewczyny,

Witam się niedzielnie [emoji4] u mnie weekend mega intensywnie, wczoraj jeździliśmy za farbami, za oświetleniem, bo chce wymienić w salonie, potem obiad na mieście. Dobrze, że mam tesciow to od piątku młodym się zajmują, więc tylko z mężem latalam humm sunelam się raczej ..... wiecie moje bolące krocze to jak hamulec ręczny [emoji28] dziś teście juz wyjeżdżają, we wtorek Bezpieczny Maluch i mąż w delegacje leci, więc będę miała zwariowany tydzień.

OlaW nie wkrecaj się, wszystko jest ok, no i zwolnij i daruj sobie te "rowerowe rajdy " [emoji6]

Madziazt, Chybra zdrówka

AaggAa88 oo kochana dziękuję za przypomnienie o euthyroxie [emoji8] udanych łowów na tej zwirowni, ubierz się cieplutko

Pumelova dzięki za namiar na winko [emoji4] odnośnie alko to ja też mam mocną głowę i na nieszczęście innych wszystko pamiętam hehe szczególnie nie na rękę niektórym po wyjazdach integracyjnych hehehe wino kocham i tylko tego mi brakuje w ciąży, no i wszelkie likiery, fajeczki to tylko tak mega okazjonalnie, dla towarzystwa

Pumelova super ten bujaczek. Na food truck często w pracy chodzimy, zresztą 3 -4 rozkładają się na placu pod moim biurowcem [emoji5]

Chybra współczuję bezsenności, ja zmieniłam godziny spania i teraz męczę się do 1 i Wstaję o 6

Aniek42 ale fajnie masz z tymi swoimi pociechami, to może za kilka lat i jeszcze ja zdecyduję się na trzecie dziecko.

Truskawka gratuluję udanej wizyty

Odnośnie wicia gniazda to ja od kiedy na L4 jestem to mam fiola [emoji111]sprzątam wszystko i wyrzucam ile się da, rozpoczęłam kompletowanie wyprawki ... kupiłam pieluszki bambusowe, koszulę do karmienia i całą listę zakupów aptecznych zamówiłam w gemini. W sumie wiem, że niektóre z Was mają już prawie wszystko, ale jak na mnie to i tak dużo [emoji1] no i remont oczywiście ogarniam hihi

Dobra musze kończyć, przyszedł młody z "Kajtkowymi przygodami ", muszę mu poczytać, co za lektura [emoji13]

3jgxhqvkn04csc4c.png

reklama
Dziendobry niedzielnie

My wrocilismy wczoraj wieczorem po Mega intensywnym weekendzie w poznaniu ale bylo super. Akurat otowtrzylam oczy patrze 10.30 a moje dziecko jeszcze spi
Moze nadrobie te 25 stron dzisiaj i sie odezwie
Milej niedzieli

f2w3flw15r2h1ssa.png

Aaggaa rozumiem Twój ból:D

Ola w nie dziwię się że się stresujesz, ale skoro lekarze mówią że mieści się w górnej granicy normy to po coś te normy są:) każdy dzieciaczek inaczej rosnie. Może od rowerka to plamienie, mi lekarz zabronił jeździć na rowerze takim normalnym (w poprzedniej ciąży pytałam bo jeździłam duzo) więc może to tam podrażnia Ci szyjke? Najważniejsze że wszystko z nią dobrze :)

Aha83 no ja nie jeżdżę na integrację bo po mojej pierwszej do teraz mam kaca haha 4 lata temu. Ojeeej zazdroszczę food truckow!

Spacer zaliczony, jedziemy dziś do Brennej do babci i szwagierki na ciacho[emoji16][emoji16]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Aha - nie ma sprawy [emoji4] ciezko z tym z rańca...szczegolnie jak sie juz mysli o kawusi i sniadaniu[emoji1]

Na ryby sie nie wybralam jednak, bo dziady tam siedzą (towarzystwo wedkarzy mnie nie kreci [emoji1]). Zajme sie wiec zapisaniem co juz mam z ciuszkow i calej reszty [emoji4]

Karo bylas w moich rejonach [emoji4] dobrze ze wczoraj, bo dzisiaj polmaraton

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova dzięki za cynk, poszukam. Tylko najpierw zlokslizuje sklep, bo chyba nie mam w okolicy. Fajny brzuszek.
AAggAA ja z euthyroxem robię tak że jak wstaje na siku to biorę :) i teraz jak już się zwloklam w łóżka to idę jeść. Dużej ryby życzę.
Wczoraj wieczorem synuś się słabo ruszał, nawet jak go dźgalam palcem, dopiero ok 1,30 trochę pokopal i mogłam spokojnie jeść spać.
Miłej niedzieli.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam.
Pięknie dzisiaj świeci słoneczko.
Wypełniłam pit i zaraz idę się ogarnąć. Na obiad zrobię naleśniki z serem. Po obiadku jadę do szpitala zobaczyć porodówkę. I poszlajamy się po mieście.
Wczoraj na wieczór zjadłam puszkę groszku konserwowego i popiłam prawie litrem mleka:szok:
W środku nocy obudziłam się z wielkim bólem brzucha. Mam nauczkę. Teraz już jest ok.
Buziaki i miłej niedzieli.

Ola- trzymaj sie i mysl pozytywnie. Moja kolezanka tez sie ostatnio stresowala bo jej ginka na badaniu stwierdzila, ze mlody ma zbyt duze oczodoly i ze zaleca konsultacje z drugim lekarzem. Biedna strasznie sie nastresowala, nigdy jej w takim stanie nie widzialam, ale to zrozumiale. Kilka godzin pozniej trafila do specjalisty od badan prenatalnych, ktory co prawda niezle ja skasowal, ale w rakiej sytuacji pieniadze raczej nie graja roli. Byla u niego ponad godzine. Wszystko pomierzyl, poogladal i ja uspokoil. Powiedzial, ze czesto to kwestia ulozenia dziecka, ze obraz przeklamuje. Ale w tym wypadku jej ginka zalecila druga opinie.

Moze jezeli masz sie stresowac warto pomyslec o jeszcze jednej konsultacji? Ale z drugiej strony skoro lekarz uspokaja, to kwestia na ile mu ufasz.

Jakiej decyzji nie podejmiesz, trzymaj sie cieplutko!

Tak no rowerek odpuszczam. Wiem o tych normach tylko kurczę no dwóch lekarzy zwróciło na to uwage i troche dluzej sie nad tum zatrzymało. Stad moj stres..
strasznie to wszystko niefajne i meczace

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Misia - w sumie tez tak robie...mam juz przygotowane tabsy na parapecie przy lozku...jak wstaje to nie idzie ich nie zauwazyc[emoji38]
Pieknie Ci wyszedl tekst : "...i moglam spokojnie jeść spać."
To lubie! [emoji1]

Inka to zaszalalas z tym grochem hehe! Mialam tak samo po bobie konserwowym[emoji1]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry