reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Truskawka nie tyle co mocne bo samo napięcie trwa 30s max 1 minute. Ale wczoraj pod wieczór pomimo leżenia co godzinę było takie spiecie. Dziś ledwo wstałam to samo. Narazie jest ok zobaczymy jak dalej.
Zastanawiam się jeszcze czy to nie od zmiany magnezu. Bo od tyg biorę Lactomag bez wit. B (zalecenie gin- że niby za dużo wit. B obniża prolaktyne a ta ż kolei ma wpływ na laktacje)

Pola wiem tylko to co jest na stronie czyli tematy które mają być poruszane. Na początku myślałam że to te warsztaty gdzie będzie więcej od zawitkowskiego- czyli więcej porad fizjo. Ale to chyba nie te. Ciekawe może być o szczepieniach. Nie wiem czy się wybiorę bo wieczorem jestem już dętka s to dopiero od 17 a poza tym muszę opiekę do córki zorganizować;-)

reklama
Tea ja po wynikach jakie mialam nie jem wcale ryzu nawet brązowego. Po makaronie tak strasznie mi nie skacze i po ziemniakach. Ale też bardzo rzadko jem i jedno i drugie. No i porcję malusie. Jedna kromka max. Jak ziemniak to góra dwa. Z nabialem poza mlekiem nie jest zle. Jem pudding czekoladowy jak chce mi się słodkiego. Nie skacze bardzo. Poza tym warzywa, o dziwo owoce np. Jabłko i banan po godzinie mam dobry cukier. Musisz sama popróbować. Dziś rano miałam wysoki cukier 98, bo o 2 jadłam serek a powinnam coś bezmlecznego, a po śniadaniu 140 niestety, tzn za duże śniadanie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Paninka chyba też zasadzę cebulki, tak lubię <3 ale na parapecie. na ogródku nie mamy warzyw, mamy przede wszystkim świerki :D trawę i jakieś krzaczory. jedyne kwiatki to moja jedna hortensja. pochodzę z bloków, nie ogarniam ogródków :D:D

Linoone też planuję spacer z psem, chyba że zacznie padać. Wczorajsza pogoda była straszna, dziś przynajmniej nie pada :D trzymam kciuki za Twoją wizytę :)

Pola udanych zakupów!

Anita bo po tychdniach to ZUS płaci ale przy takiej liczbie pracowników przelew dostaniesz ze swojej firmy, ja tak mam. Dostaję wypłatę tak jak wcześniej.

tea nie jestem ekspertem w temacie ale myślę że pomiary wyglądają dobrze :D masz tyle kasz do wyboru :) ja jem głównie kasze ale dlatego że bardziej je lubię

Karuzela mi nie twardnieje, chyba raz mi się zdarzyło, ale godzinę odkurzałam

misia udanego malowania!! moja dzisiaj za to nadrabia i ciągle kopie. na szczęście :)

ewella ja też siedziałam po prawej stronie, w 4 rzędzie... ;> którą parą od środka licząc? albo inaczej, po lewej czy po prawej od słupa? ja siedziałam na miejscu drugiej pary :D byłam w okularach :D

Karo udanego wyjazdu :)

Dzień dobry wszystkim :)
Noc u mnie taka sobie bo śniłam, że mąż mnie zdradził, ehhh :( Od tego zakazu seksu w głowie siedzą różne głupie myśli a potem się śnią.

Miłego dnia Kochane ;)

Hejka no u nas pogoda tez nie nastraja choc cieplo nawet i nie leje!! tyle dobrze bo wczoraj tragedia była..

Bulkasia mnie sie ostatnio snilo , ze mąż mnie zdradza ze swoim kolega z pracy gejem...Boze widzialam to wszystko we snie jak robili to w naszej lazience,,,maskra koszmar:D

Ewella, Pumellowa trzeba by bylo jakies spotkanie zoorganizowac w naszym gronie i jeszcze Megan bo my wszystkie sasiadki:p

Karuzela tez mi twardnieje ale jesli nie boli i nie powtarza sie cyklicznie to norma to skurcze przepowiadajace! Macica trenuje do porodu.

A moja panna sie przewrocila , wyraznie to czulam teraz lezy glowka do dolu! to bardzo dobrze bo poprzeczne jest nie dobre dla bioderek i w ogole blizna wieksza,,,ciecie wyzej.Niech juz tak siedzi Jasiu od 20 tc glowka w dół byl.

pumelova ja też sadziłam na razie w doniczce... w ogrodzie jeszcze nic nie rośnie ale mieszkamy dopiero od roku i teraz czas najwyższy zagospodarować teren ;) nie chce ogrodu warzywnego raczej posadzimy z 2 drzewka owocowe i tyle, bardziej zależy mi aby zrobić placyk dzieciom posiać trawkę i latem ustawić basen ;) tez jestem antytalenciem ogródkowym :D ale czytam i się dokształcam :p

Maziajka jestem za spotkaniem :) ale po 16 jak już bo ja czekam na kontrolę z ZUSu :D:D

paninka super :) mamy drzewka owocowe, fajna sprawa ale i tak nie mamy czasu zbierać owoców. ja bym wszystko wycięła ale jestem w mniejszości bo sąsiadom obojętne a mój mąż chce je zostawić. większość ogródka stanowią świerki wyższe niż dom, jesteśmy jak krasnoludki chodząc pod nimi :D co roku sadzę surfinie w doniczkach ale jedna burza i po kwiatkach i potem zdychają do jesieni bo jak są brzydkie to mi się już nie chce podlewać :D

Maziajka tez jestem za spotkaniem :)

Pumelova hmm od lewej od słupka, druga para od przejścia gdzie rzutnik stał :) hmm czyżbyś siedziała za mną ?i lalkę Ci podaliśmy
A powiedz mi dobrze Ci się układa pas w tym adapterze do pasów? Bo chyba jednak kupie tak wczoraj popatrzylam i myślę teraz nad kupnem

hej dziewczyny,

dziś moja pierwsza nieprzespana noc...w sumie to nawet nie wiem dlaczego, po prostu nie mogłam usnąć.

Troszkę się pokłóciłam z moim. Do 2 lat chcemy wrócić do Polski i on chce kupić działkę. OK, nie mam nic przeciwko tylko on jest bardzo emocjonalny i upatrzył sobie jakąś rolną i on ją chce! Już teraz! Że już pytał kolegi czy taką działkę można uzbroić a kolega mówi, że tak oczywiście, że wszystko takie mega proste jest. A ja próbuję mu tłumaczyć rozsądnie, żeby się nie nastawiać na łatwe załatwianie różnych rzeczy z urzędnikami bo polska to polska, w Polsce są same utrudnienia. On myśli, że wystarczy wypełnić formularz on-line jak w UK i załatwione. Nie zna realiów. Oczywiście też bym chciała domek, marzy mi się już teraz ogródek, kawka na tarasiku w ciszy no ale on od 15 lat w Polsce nie mieszka i nie wie jak jest, ale on już chce!!! I że on w takim razie nie będzie już ze mną o t5ym rozmawiał bo go zniechęcam :crazy: No ale jak można kupić coś co się widzi tylko na zdjęciu????? i nic się o tym miejscu nie wie??

reklama
Cześć Kobietki [emoji3]

Kasia - działka rolna, to nie działka budowlana. Aby coś na niej wybudować, należałoby ja przekwalifikowac (inaczej nie dostaniecie pozwolenia na budowę) - i tu jest haczyk. Nie zrobisz tego na zawołanie. Jeżeli jest świeże studium zagospodarowania przestrzennego, to trzeba będzie czekać aż kolejne będą robili (a to trwa latami) - także jeżeli ma już coś na oku należałoby zadzwonić do urzędu miasta/gminy/starostwa i wybadac możliwości tej działki, łącznie z ew.typem budynku, który będziecie mogli tam postawić (bo to też nie jest tak, że możesz sobie wybudować co chcesz, tylko musi odpowiadać standardom budynków postawionych wokół niego) [emoji6]

Bułkaasia - współczuję takiego snu :-(. Niby tylko sen, a siedzi to później gdzieś tam w podświadomości..

Maziajka - o matko! Ty to masz sny [emoji1][emoji1][emoji1]. Aż się boję zapytać czy coś oglądałas /czytałaś? Bo raczej do fantazji sexualnej to to nie należało [emoji23]

Do góry