reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Nina też bardzo ładne!
Ja teraz też muszę coś pomyśleć o imieniu :)
Ale powiem Ci, że dla dwójki naszej to ja wybrałam imiona i K nie miał wiele do gadania:p i teraz też pewno tak będzie bo coś marudził, że on by chciał Nadia jak będzie dziewczynka ale mi się to imię średnio podoba.

reklama
Tez tak macie, ze byscie jadly i jadly? Ja dopiero co obiad i maly deserek zdrowy (budyn jaglany) zaliczylam i juz bym cos jadla znowu....echhhh

Anet- gratulacje :)

Maniek ja wlaśnie od tygodnia mam jakiś wilczy apetyt .... masakra , ale to może przez to L4 i siedzenie w domu . Nie wspomnę , że najchętniej to słodkie ... oj odbije mi się to czkawką coś czuję :(

maxresdefault (1).jpg
Patuszka śliczna waga :) ten lek to jaka dawka? Tez się zmagam z anemia.

Truskawka to w tej ciąży dowiedziałam się, że z synem miałam zdrowo pinad 4 prawie 5 tsh w 34 tc. I wedle lekarza to było Oki.. W sumie, nie czułam wtedy by było podniesione.. Teraz sama wiesz..

Misia przenioslam w wieku chyba 7m do dużej wanny syna. Córka szybciej przeszła, do wysokiej kabiny.

Aga wczoraj było dużo lepiej, dziś tez ale uczucie opisywane nadal pozostaje.

Inka nie pozowolilabym na takie gadanie. Tzn.nic zrobić się nie da ale wlazlabym i miała jemw dupie :) od ciśnienia tak krew poszła.
W UK to zupełnie jnaczej wygląda, jeszcze nie zdarzyło mi się tez dłużej z krwią czekać bo z wizytą to różnie.. I starsi są bardzo sympatyczni.

Tęczowa fajno, że jesteś znowu. Odzywaj się częściej :)

Kasia mam podobnie z butami. Do tego co firma to inny rozmiar musze mieć. Jeszcze mam jeden palec w nodze większy to i gorzej dobry rozmiar mi kupic, to irytujące. W rezultacie mam buty o 2 różnych rozmiarach nie licząc osobno polowek, które też kupuje..
O rany, współczuję z zakupami.. Zależało Ci bardzo na czymś?

Anet gratuluję! Dobrze, że zechciala w końcu dobrze się ułożyć :)

Dziś czułam się fatalnie.. Ale na późne popołudnie przeszło na szczęście.
Pogoda piękna!! Syn z córką na konie nawet pojechał.
Zakupy w Ikei udane, kupiłam sobie jeszcze materiał na poduche. I nieplanowanie dla małej wysoki trofast.. Teraz chyba przemebluje cała sypialnie bo mi się koncepcja zmieniła..

No i kupiliśmy motor elektryczny dla syna 12V w prezencie od cory.. Teraz trzeba go ukryć :p

Mam wyznaczona datę scanu na 3.4 ale oszaleli z godzina, na 7.20 wieczorem.. Wtedy to syn się kapie i spac idzie..

Taki :)
s-l1000.jpg

Załączniki

• s-l1000.jpg
    s-l1000.jpg
    65,6 KB · Wyświetleń: 352
  • maxresdefault (1).jpg
    maxresdefault (1).jpg
    214,2 KB · Wyświetleń: 330
Mam wyniki glukozy i chyba dobre :) w nagrodę mogę zjeść lody ??? :)

Glukoza na czczo we krwi żylnej
Glukoza (jedn. tradyc.)
73,9 mg/dl
Glukoza (jedn. SI)
4,1 mmol/l
Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h
Glukoza (jedn. tradyc.)
96,7 mg/dl
Glukoza (jedn. SI)
5,37 mmol/l
Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h
Glukoza (jedn. tradyc.)
82,2 mg/dl
Glukoza (jedn. SI)
4,56 mmol/l

Patuszka ja kupuje za wysokie szpilki, nie że za duże:p urzeka mnie w sklepie obcas a potem w tym chodzić nie umiem [emoji14]

Maniek ja bym jadła i jadła, jutro mam wizytę, coś czuje że lekarz nie będzie zadowolony z mojego przyrostu [emoji23]

Przyszła mamusia z tych 2 wybralabym Anete:)

Lilith super zakupy:D!!!

Aha super wynik:) gratuluje:) możesz jeść lody [emoji16]

Ja mam +5 na plusie, 23+3 dziś:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith super zakupy mały na pewno się ucieszy :)

Maniek ja mam różnie jeden dzień jem cały czas a drugi mało.

Pumelova to ja mam tak samo +5kg 23+3 :)
Powodzenia na wizycie jutro :)
I wszystkie co jutro też wizytuja trzymam kciuki :)
Kurcze ja jeszcze trzy tyg do wizyty a mała ma dni kiedy mało się rusza..

Dzisiaj Megan miała wizytę z tego co widziałam ciekawe jak tam :)

Dobranoc idę książkę kończyć ;)

Aha- witaj w klubie :) potrzeba duzo silnej woli by siedzac w domu nie myslec ciagle o jedzeniu... a slodycze tez mnie kusza najbardziej. Dlatego zaczelam czytac o fit deserach i jezeli juz cos robie to wlasnie takie zdrowsze wersje. Moze to cos da ;)

Lilith, 1 tabletka to 80mg jonów żelaza (II) + 0,35mg o przedłużonym działaniu, biorę podwójną dawkę na dobę i dodatkowo 28mg żelaza w witaminach. Super ten motocykl[emoji108]

Za wysokie też mam, pięknie wyglądają na nodze, chodzić się nie da[emoji23] Kupuję za duże, mam małe 35 i zawsze sobie tłumaczę, że wkładka zrobi różnicę (w sandałach się nie da, a te też mam zwykle z 1-2 rozmiary za duże[emoji23][emoji23]). Za to w dziale dziecięcym radzę[emoji123][emoji123][emoji123]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja w 21 tyg i miałam niedawno takiego packmana, ale się hamowałam i teraz widzę, że mam mniejszy apetyt niż wtedy.
Gdy widzę, że jakie kolwiek promienie słoneczne się przebijają to od razu mi lepiej, tak jak dzisiaj, rano była mżawka, ale ok 12 się rozpogodziło, z synusiem do rodziców skoczyłam , tam polatał po podwórku i później jeszcze na spacer wyszliśmy:-) :) Natomiast gdy jest obesrana pogoda i cały dzień w domu siedzimy to coś mi się dzieję. Niech się już ustabilizuje ta pogoda to będziemy się wietrzyć ile wlezie.
A waga 2,5 kg na plusie, bardzo się pilnuję i po 18 już nie jem, ale pozwalam sobie na wszystko raz w tyg :-p
Boże usypiam , paaa;-) ;)

Do góry