reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka ja tez nigdy nie korzystam z ustępowania mi miejsca, mam prace siedzaca, wiec lubie sobie czasem pochodzic czy postac, a jak juz bede w wiekszej ciazy to raczej nie bede pewnie tak duzo chodziła nigdzie, w diagnostyce nigdy nie ma jakis duzych kolejek, zreszta tam co 2 dziewczyna w ciazy lub małe dzieci, wiec wszyscy uprzywilejowani ;)

Pola wydaje mi sie, ze troche wczesnie, tzn mnie w weekend nie chciałoby sie zbierac na 10 rano nigdzie :D nawet lekarza ktorego mam w soboty to mam najwczesniej 11-12, bo rano lubie zjesc na spokojnie sniadanko, wyszykowac sie itp :)

reklama
Aha - powodzenia w wysiedzeniu na stoku pod labo
emoji5.png
. Wszystko w porządku póki co?
Ja w piątek glukozuje. I już się zastanawiam jak sobie poradzę od 6:00 na nogach, i w labo 8:00-10:00.
Można się wspomagać jakimś lykiem wody?
.
@aha83 i jak tam samopoczucie po glukozie, da się wypić i wysiedzieć? Ja też w poniedziałek robię, też mam cytrynową kupioną.
! :)

Aga_k_m kubeczek wody można wypić :) mi jakoś ta glukoza podeszła i czułam się dobrze. Pierwszą godzinkę coś poczytałam na necie , a drugą obejrzałam serial na telefonie :):) i szybko minęło :)
Przyszła_mamusia i da się wypić i wysiedzieć :)

Inka co za beszczelne babki ... współczuję , u mnie bez problemu bez kolejki wchodzę

Ika no pięknie , aż żyć się chce :):)

Tea to czekamy na wyniki :) oby lepsze

Ika , Kasiulka , Nika ja na Madalińskiego i najbardziej prawdopodobny termin to 22 czerwiec CC , ale kto wie , może się jeszcze spotkamy po porodach na szpitalnych łożach :)

Misia, Aha - dzięki za odpowiedź [emoji5]. Ja bez jedzenia wytrzymam.. Ale bez picia byłoby kiepsko.

Pola - urodzinki w sobotę o 10:00 z pozoru wydają się "za szybkie", ale jest to najlepsze rozwiązanie - serio [emoji5]. Nie "rozwalasz" organizacyjnie soboty, a nawet ułatwiasz (choćby wykonanie spokojnych zakupów) [emoji6]

Nika - cieszę się, że dzidzia rośnie w siłę, i wszystko o.k. [emoji5]

Aha mi się mega podoba na Madalińskiego, widziałam zdjęcia na stronie i wygląda na bardzo wygodny i komfortowy szpital :-) w sumie już sie napaliłam na własną salę z kanapą dla męża, ale jednak górę wzięło to że na Solcu pracuje moja ginekolog :-). Może standard nie ten, ale dla mnie bardzo dużo znaczy to że mogę ją mieć blisko :-) i podoba mi się ta kameralność, miałam okazję zapoznać się z Solcem 3 tyg temu jak miałam bóle brzucha i w sumie nie mam żadnych zastrzeżeń :-)

Ja rozważam szpital MSWiA.
Madalińskiego jest piękny, ale mam jakies opory przed nim...
A o Wołoskiej jest mało opinii, ale wszystskie dobre. W tym mama chłopca z mojej grupy przedszkolnej powiedziała, ze bardzo poleca (a jakis rok temu rodziła tam córkę)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny:)
jak czytam o tych waszych setkach badań to głowa mi pęka :D

u nas wiosna się rozchulała, jest cudnie, pięknie, cieplutko i za godzinkę zmykam gdzieś:) Buty chciałabym sobie kupić jakieś balerinki albo jakieś trampki wsuwane. Tylko mam problem z rozmiarem. Zawsze nosiłam 38 ale gdzieś od roku jakby mi stopa urosła i 38 za małe a 39 za duże:/ Tutaj są niby połówki ale zwykle jak już jest 38,5 to mi się nie podoba hehe W Polsce jest taki jeden sklep z tanim obuwiem i tam 38 jest na mnie dobre więc jak tam zachodziłąm to brałam 3,4 pary butów. Wprawdzie na jeden sezon ale przynajmniej dobre:)

pumelova jak mój R pierwszy raz poczuł kopnięcie to był mega podekscytowany, tylko krzyczał Czułem! czułem to! czułem to! :D Jak rano się budzę to mówię do niej po imieniu i wtedy się też budzi i mnie delikatnie tyrpie:) Fajne uczucie:) Ale tak jak Lilith powiedziałaś, niektóre ruchy nie są super przyjemne..ale już teraz nie narzeklam tylko cieszę się, że się znów uaktywniła.

Aha Madalinskiego tez super. Jakos same dobre doswiadczenia z nim mam. Mojego brata dwojeczka pzyszla tam na swiat, 2 poronienia tez tam przezyli. A mama przez trzy tygodnie na chirurgii onko lezala
Nika moj brat wzial taka sale prywatna dwa razy na Madalu. Teraz byla w kosmos wypasiona, az przesadnie
Ja bardzo bym chciala byc na Karowej. To taki "moj" szpital. Na studiach lezalam w nim pare razy bo sprawdzali mi hormony, pozniej dwa porody i przychodnia przyszpitalna...

Uffff nadrobilam :) od piatku do wczoraj bylam odcieta od swiata- mielismy awarie internetu i kablowki... nawalczylam sie z operatorem przez telefon, ze nie pytajcie. W koncu musialam w poniedzialek zagrozic zerwaniem umowy to sie laskawie zajeli tematem. Dramat z tymi firmami. Jak im placic to na juz, ale jak oni cos musza to sobie czekaj czlowieku tydzien...

W sobote moja znajoma urodzila... na 100% mial byc chlopak, wszystko gotowe, a tu sie dziewuszka urodzila. To sie wszyscy zdziwili :)

Tea- trzymam kciuki, ja miesiac temu tez zaczelam batalie z tarczyca. Po miesiacu brania lekow bylam wczoraj na kontroli u endokrynologa i wszystko wrocilo do normy. Z tym, ze ja tsh mialam kontrolowane na biezaco i po 16 tygodniu nagle zaliczylam skok do 4,73.

Zonograja- powodzenia! Czasem takie gruntowne "przemeblowanie" w zyciu jest konieczne. Oby wszystko poszlo po Waszej mysli :)

Ja tymczasem ide gotowac obiad. Mam ochote na fasolke po bretonsku :) ostatnio ciagle mam zachcianki na rzeczy, ktorych przed ciaza nie tykalam. Moj G sie ze mnie nabija ale docenia, ze codziennie cos innego na obiadek mu serwuje :)

Udanego popoludnia!

reklama
Inka szalony poranek ;) i dobrze że walczysz o swoje!

Kurczę ja chodzę do lab przed 7 i nie ma ludzi, oni przychodzą o 7:30 (mohery nie wiedzą że jest 24h:p) jak byłam na glukozie to pierwszy raz widziałam takie kolejki :o ale j już tylko czekałam:D

Ewella gdzie to nasze śląskie slonce:(

Ika cudowny dzień aż zazdroszczę!:))

Tea kciuki za wyniki trzymam:)

Nika gratuluje wizyty udanej :)

Kasia831 mój nie jest taki wylewny.
'Czujesz czujesz????' 'O, teraz coś było' [emoji23]

Ode mnie właśnie wyszła teściowa więc zabieram się za obiad i szafę! Miłego!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry