reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka ja tez nigdy nie korzystam z ustępowania mi miejsca, mam prace siedzaca, wiec lubie sobie czasem pochodzic czy postac, a jak juz bede w wiekszej ciazy to raczej nie bede pewnie tak duzo chodziła nigdzie, w diagnostyce nigdy nie ma jakis duzych kolejek, zreszta tam co 2 dziewczyna w ciazy lub małe dzieci, wiec wszyscy uprzywilejowani ;)

Pola wydaje mi sie, ze troche wczesnie, tzn mnie w weekend nie chciałoby sie zbierac na 10 rano nigdzie :D nawet lekarza ktorego mam w soboty to mam najwczesniej 11-12, bo rano lubie zjesc na spokojnie sniadanko, wyszykowac sie itp :)

reklama
Aha - powodzenia w wysiedzeniu na stoku pod labo
emoji5.png
. Wszystko w porządku póki co?
Ja w piątek glukozuje. I już się zastanawiam jak sobie poradzę od 6:00 na nogach, i w labo 8:00-10:00.
Można się wspomagać jakimś lykiem wody?
.
@aha83 i jak tam samopoczucie po glukozie, da się wypić i wysiedzieć? Ja też w poniedziałek robię, też mam cytrynową kupioną.
! :)

Aga_k_m kubeczek wody można wypić :) mi jakoś ta glukoza podeszła i czułam się dobrze. Pierwszą godzinkę coś poczytałam na necie , a drugą obejrzałam serial na telefonie :):) i szybko minęło :)
Przyszła_mamusia i da się wypić i wysiedzieć :)

Inka co za beszczelne babki ... współczuję , u mnie bez problemu bez kolejki wchodzę

Ika no pięknie , aż żyć się chce :):)

Tea to czekamy na wyniki :) oby lepsze

Ika , Kasiulka , Nika ja na Madalińskiego i najbardziej prawdopodobny termin to 22 czerwiec CC , ale kto wie , może się jeszcze spotkamy po porodach na szpitalnych łożach :)

Misia, Aha - dzięki za odpowiedź [emoji5]. Ja bez jedzenia wytrzymam.. Ale bez picia byłoby kiepsko.

Pola - urodzinki w sobotę o 10:00 z pozoru wydają się "za szybkie", ale jest to najlepsze rozwiązanie - serio [emoji5]. Nie "rozwalasz" organizacyjnie soboty, a nawet ułatwiasz (choćby wykonanie spokojnych zakupów) [emoji6]

Nika - cieszę się, że dzidzia rośnie w siłę, i wszystko o.k. [emoji5]

Aha mi się mega podoba na Madalińskiego, widziałam zdjęcia na stronie i wygląda na bardzo wygodny i komfortowy szpital :-) w sumie już sie napaliłam na własną salę z kanapą dla męża, ale jednak górę wzięło to że na Solcu pracuje moja ginekolog :-). Może standard nie ten, ale dla mnie bardzo dużo znaczy to że mogę ją mieć blisko :-) i podoba mi się ta kameralność, miałam okazję zapoznać się z Solcem 3 tyg temu jak miałam bóle brzucha i w sumie nie mam żadnych zastrzeżeń :-)

Ja rozważam szpital MSWiA.
Madalińskiego jest piękny, ale mam jakies opory przed nim...
A o Wołoskiej jest mało opinii, ale wszystskie dobre. W tym mama chłopca z mojej grupy przedszkolnej powiedziała, ze bardzo poleca (a jakis rok temu rodziła tam córkę)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

hej dziewczyny:)
jak czytam o tych waszych setkach badań to głowa mi pęka :D

u nas wiosna się rozchulała, jest cudnie, pięknie, cieplutko i za godzinkę zmykam gdzieś:) Buty chciałabym sobie kupić jakieś balerinki albo jakieś trampki wsuwane. Tylko mam problem z rozmiarem. Zawsze nosiłam 38 ale gdzieś od roku jakby mi stopa urosła i 38 za małe a 39 za duże:/ Tutaj są niby połówki ale zwykle jak już jest 38,5 to mi się nie podoba hehe W Polsce jest taki jeden sklep z tanim obuwiem i tam 38 jest na mnie dobre więc jak tam zachodziłąm to brałam 3,4 pary butów. Wprawdzie na jeden sezon ale przynajmniej dobre:)

pumelova jak mój R pierwszy raz poczuł kopnięcie to był mega podekscytowany, tylko krzyczał Czułem! czułem to! czułem to! :D Jak rano się budzę to mówię do niej po imieniu i wtedy się też budzi i mnie delikatnie tyrpie:) Fajne uczucie:) Ale tak jak Lilith powiedziałaś, niektóre ruchy nie są super przyjemne..ale już teraz nie narzeklam tylko cieszę się, że się znów uaktywniła.

Aha Madalinskiego tez super. Jakos same dobre doswiadczenia z nim mam. Mojego brata dwojeczka pzyszla tam na swiat, 2 poronienia tez tam przezyli. A mama przez trzy tygodnie na chirurgii onko lezala
Nika moj brat wzial taka sale prywatna dwa razy na Madalu. Teraz byla w kosmos wypasiona, az przesadnie
Ja bardzo bym chciala byc na Karowej. To taki "moj" szpital. Na studiach lezalam w nim pare razy bo sprawdzali mi hormony, pozniej dwa porody i przychodnia przyszpitalna...

Uffff nadrobilam :) od piatku do wczoraj bylam odcieta od swiata- mielismy awarie internetu i kablowki... nawalczylam sie z operatorem przez telefon, ze nie pytajcie. W koncu musialam w poniedzialek zagrozic zerwaniem umowy to sie laskawie zajeli tematem. Dramat z tymi firmami. Jak im placic to na juz, ale jak oni cos musza to sobie czekaj czlowieku tydzien...

W sobote moja znajoma urodzila... na 100% mial byc chlopak, wszystko gotowe, a tu sie dziewuszka urodzila. To sie wszyscy zdziwili :)

Tea- trzymam kciuki, ja miesiac temu tez zaczelam batalie z tarczyca. Po miesiacu brania lekow bylam wczoraj na kontroli u endokrynologa i wszystko wrocilo do normy. Z tym, ze ja tsh mialam kontrolowane na biezaco i po 16 tygodniu nagle zaliczylam skok do 4,73.

Zonograja- powodzenia! Czasem takie gruntowne "przemeblowanie" w zyciu jest konieczne. Oby wszystko poszlo po Waszej mysli :)

Ja tymczasem ide gotowac obiad. Mam ochote na fasolke po bretonsku :) ostatnio ciagle mam zachcianki na rzeczy, ktorych przed ciaza nie tykalam. Moj G sie ze mnie nabija ale docenia, ze codziennie cos innego na obiadek mu serwuje :)

Udanego popoludnia!

reklama
Inka szalony poranek ;) i dobrze że walczysz o swoje!

Kurczę ja chodzę do lab przed 7 i nie ma ludzi, oni przychodzą o 7:30 (mohery nie wiedzą że jest 24h:p) jak byłam na glukozie to pierwszy raz widziałam takie kolejki :o ale j już tylko czekałam:D

Ewella gdzie to nasze śląskie slonce:(

Ika cudowny dzień aż zazdroszczę!:))

Tea kciuki za wyniki trzymam:)

Nika gratuluje wizyty udanej :)

Kasia831 mój nie jest taki wylewny.
'Czujesz czujesz????' 'O, teraz coś było' [emoji23]

Ode mnie właśnie wyszła teściowa więc zabieram się za obiad i szafę! Miłego!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry