reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Kasiulka dużo zdrówka dla bratowej i maluszka, okropny poród i jeszcze ten strach czy bedzie wszystko dobrze...

Linoone wiekszosc dziewczyn chce najczesciej dziewczynke, chyba ze juz ma jedna to wtedy chca parke :D u mnie teraz bedzie parka, bo spodziewam sie córeczki, na poczatku sie nie nastawiałam na nic, ale jak dowiedzialam sie ze na 100% corka to taka radosc niesamowita,troche dalej nie moge uwierzyc w swoje szczescie i tym bardziej sie teraz boje.

reklama
Witam się z Wami Pączusie :* Ja wpadłam tylko na chcwilę i może mało kulturalnie się zachowam, ale nie dam rady odnieść się do tego co napisałyście. Imprezowy czas trwa :) Wczoraj byłam z koleżankami z pracy w kinie na Greyu. Nie mogłyśmy się nagadać i wróciłam do domu grubo po północy :) Dziś do kina z chrześnicą. Jutro przyjeżdżaja znajoma para i zostają na noc, a w sobotę parapetówka, więc multum ludzi się zwali :) Trochę sprzątania i gotowania mnie czeka, ale już nie mogę sie doczekać, bo wielu osób dawno nie widziałam.
Maleństwo coraz częściej daje o sobie znać. Takie malutkie bulgotki :)

Widzę, że wiele z Was ma różne bóle i napięcia. Odpoczywajcie dziewczyny i nie żałujcie sobie dobroci :)

Kciuki za wizytujące &&&

A z okazji tłustego czwartku kupiłam sobie rybkę wędzoną :)

A można jeść w ciąży ryby wędzone? Bo ja się właśnie nasłuchałam że nie, a to jedyna forma jaką jestem w stanie zjeść... bo ogólnie ryb nie lubię

Witam czwartkowo

Bulkaasiu, super podejście!
Pamiętam jak w pierwszej ciąży lekarze powiedzieli mi w 17 tygodniu, że w ciągu tygodnia poronię... Chcieli mi nawet podać tabletki poronne... Strasznie się zalamalam, przez kilka dni nic nie jadłam tylko ryczałam, aż do momentu kiedy stwierdziłam, że takim zachowaniem, to napewno poronię i zaczęłam pozytywnie myśleć, zmuszać się do jedzenia...
Wytrwalismy 8 tygodni...
Wiem, że w moim przypadku Synek zmarł, ale to naprawdę długa historia... Gdyby wcześniej zrobili mi cesarke, gdy zgłaszalam, że jest coś nie tak, kto wie co by było...
W Waszym przypadku będzie wszystko dobrze, wiem, że początki ciąży w Anglii są straszne pod kątem prowadzenia ciąży, ale już później, to moim zdaniem jest najlepsza opieka jaka może być i dobrze, że tam jesteś. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. Jesteście pod najlepszą opieką!

Pumelova ale się uśmiałam z tego kremu. Biedny ten Twój mąż, tylko mu smaku robisz ;)
Ika89 dobra rybka nie jest zła, nie wiem tylko jak z wedzona, mi już całkiem przeszła ochota na ryby, teraz mam chęć na płatki z mlekiem.
Kasiulka żeby tylko wszystko dobrze się skończyło &&&
Nika zdrowia dla pieska.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Dziewuszki.

Wczoraj nie odzywałam się bo miałam jakiś kiepski dzień. Martwiłam się dzisiejszą wizytą u ginka. Teraz jestem po wizycie. Wszystko dobrze. Dzidziol rozwija się prawidłowo. Prężył się i sobie żuł. Jaka ja szczęśliwa. Aż się rozpłakałam po wyjściu z gabinetu. Co do płci to nadal nie wiadomo... nóżki zaciśnięte i nie chce pokazać. Trochę szkoda że nie wiem... no ale najważniejsze że mam bobaska. Waga dzidziusia to 220 gramów. Lekarz pochwalił moją wagę bo od 9 stycznia zwiększyła się tylko 0,5 kg co w moim przypadku jest wyczyn bo należę do xxl ...
Wszędzie o tych pączkach. Wczoraj wieczorem miałam taką chęć na pączka że myślałam że oszaleję. Mąż nabijał się i kazał wytrzymać do dzisiaj. Kupiłam różne 8 sztuk. Zjadłam jednego i zrobiło mi się niedobrze już nie chcę...
Zrobię później bigos taki dietetyczny na piersi kurczaka i pekinki z pieczarkami. Mąż chce no to niech ma.
Odebrałam następny cyckonosz i też jestem z niego zadowolona. Na razie mi wystarczą. Później pomyślę o takich do karmienia.
Znowu jestem zmęczona chyba walnę zaraz godzinną drzemkę.

Aga to jak masz L4 to kiedy spotykamy się na jakąś herbatkę ?:-D

Przyszła_Mamusiaa witaj ja też mam termin na 27 lipiec.

Misia haha nie zostawiam go samego sobie potem (if you know what i mean ;-) ) :D

Inka super ze wszystko dobrze :))

Ja zrobiłam dziś drugi raz wasze pączki, doszłam do wprawy ;)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
1487855698-aaaaaa.jpeg

Na sto procent nie wiem ale z rybami wędzonymi było coś że wędzone w wysokiej temperaturze są ok a w niskiej nie. Ja przyznam nawet nie wiedziałam że są różne temperatury wędzenia. Ale i tak kupiłem dziś makrele wędzoną i będę jutro jeść :D

A można jeść w ciąży ryby wędzone? Bo ja się właśnie nasłuchałam że nie, a to jedyna forma jaką jestem w stanie zjeść... bo ogólnie ryb nie lubię
Kurcze powiem Ci szczerze, że nie słyszałam o tym, żeby nie można było jeść ryb wędzonyc. Ja przez pierwsze 3 miesiące wcinałam wędzone łososie, teraz też mi się zdarza. Hmmm za to czytałam, że pewne ryby należy ograniczyć np tuńczyka bo zawiera za duzo rtęci. Jeszcze były wymienione inne ale nie pamiętam bo po prostu ich nie jadam. Ale łososia uwielbiam:)

Opieka w Angli, zgadzam się z Ewą, jestem bardzo zadwolona. Nawet u mnie w tym wczesnym stadium (8tc) nie było problemu. Tydzień po przewidywanej miesiączce zrobiłam test ale stwierdziłam,że z wizytą u lekarza poczekam ( jeszcze wtedy rozważałam pójście do polskiego ginekologa) ze dwa tyg. W 8tc poszłam do lokalnego GP, powiedziałam mu, że kilka miesięcy wczesniej poroniłam i że teraz z tego powodu troszkę się zamartwiam. Bez problemu wysłał mnie na skan, godzinę po wizycie zadzwonili do mnie ze szpitala i umówili mnie na za dwa dni. A wcześniej naczytałam się na forach, żeby nie marzyć o skanie ani o żadnej wizycie ginekologicznej przed 12 tc. Mile się zaskoczyłam:) No a teraz dbają, że hej.

reklama
pumelova ja każę mojemu masować moje plecy no a że już nie położe się na brzuszku to po prostu klęczę przy łózku i się o nie opieram. Oczywiście nie może się powstrzymać, żeby tez wymasować moje piersi :D:D Smaka sobie tylko robi hehe ale tak jak ty tez nie zostawiam go z tym smakiem samego :D:D Faceci są śmieszni :D No ale w sumie mu się nie dziwię, że jest zachwycony moimi piersiami bo ja sama jestem heheh Zawsze byłam taka deska a tu ci masz już mi z C wyskakują :D Biust dawno temu był moim kompleksem a teraz łohoho :D

Do góry