reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

A jeszcze mam takie pytanko, ginekolog dał mi już skierowanie na test obciążenia glukozą 75mg, chociaż byłam pewna, że czeka mnie ono za ponad miesiąc, bo wyczytałam, że robi się go między 24 a 28 tygodniem ciąży, ale mój gin mówi, że w 20 tygodniu się robi.
I teraz pytanko, czy jest do przeżycia, jakiej jest to konsystencji, jak to wypić w ciągu pięciu minut??

reklama
Przyszła Mamusia - witaj w naszym gronie [emoji3].
Ja pomimo, że na obu prenatalnych usłyszałam, że moje dzidzi wygląda na Laske, czekam na oficjalne potwierdzenie mojej gin, i..mimo wszystko chcę też przygotować jakieś imię dla chłopca (w razie "w" [emoji1]).

Maziajka - ja rzadko zmieniam fryzjerów. Wcześniej chodziłam do Cioci, która ma swój salon fryzjerski, a od 4 lat chodzę do swojej dawnej koleżanki, która także ma swój salon (a także świeższe pomysły i odwagę zaryzykować z czymś nowym [emoji6]). Do tej pory zawsze wychodzilam szczęśliwa [emoji5].
Trzymam kciuki za to abys i Ty była zadowolona ze swojej metamorfozy [emoji3]

Bułkaasia - będzie dobrze [emoji4] [emoji106]. Nastawienie masz odpowiednie, a to ułatwi działanie Twoim Dziewczynkom co by poprawić sytuację w brzuszku.
Trzymam kciuki za Was Kobietki [emoji110][emoji8][emoji8][emoji8]

Lilith - przesuwając obraz mówię : "Ooo kotlety!", ale dobrze, że przeczytałam do końca posta :p
Naprawdę smutne, że czasami, aby dojść do szczęścia trzeba przeżyć tyle smutnych chwil, no ale jakaś równowaga w przyrodzie musi być, żebyśmy te miłe chwile mogli docenić :)
Z tym stawianiem się macicy myślałam, że jest to po prostu takie nagłe dziwne uczucie napinającego się brzucha, ale bezbólowe... a może u mnie tak to przechodzi po prostu ??
Zazdroszczę tyle energii i siły, tu planetarium a tu muzeum z dziećmi, zawsze coś... mam nadzieję, że masz też zawsze trochę czasu tylko i wyłącznie dla siebie ??

Liluli - trzymają Cię jeszcze mdłości i wymioty ??

Aha83 - dziękuję za propozycję filmów, z chęcią w wolnym czasie obejrzymy z mężem :)

Pumelova - o właśnie !! z tym stawianiem się myślałam tak samo jak Ty !! Bo też tak mam ! także koniecznie dopytaj !! :)

Aga_k_m - z tym zmęczeniem to tak bywa, nie znaczy, że spadłaś kondycyjnie, ale jednak dodatkowy ciężar plus utrudniony oddech i działania hormonów mogą powodować takie rzeczy :D ahh ta ciąża....

Przyszła_Mamusiaa - test ten jest do przeżycia, jedyny dyskomfort to niesamowicie słodki smak tego specyfiku, który wypijesz po którym może nawet zemdlić, ale każda kobieta przez to przechodzi i daje radę także nie zamartwiaj się tym :D Ta glukoza wygląda jak zwykła szklanka wody i taką też ma konsystencję.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!

Kciuki za wizytujace, czekam na wieści.
Abed powodzenia w walce z choroba, moja już na wykończeniu.
Przyszła_msmusiaa dla mnie test obciążenia to betka była, a miałam w 8 tygodniu jak były mdłości. Niektórym jest bardzo niedobrze. Nie nastawiaj się za bardzo, bo nie wiesz jak zareagujesz. Trzeba to trzeba i tyle. Ja wypiłam duszkiem to mały kubeczek jest :)
Czytam że niektóre już po paczkach a ja właśnie wstałam.

Witam [emoji4]
Aaggaa bardzo dobry plan trzeba mniec cel.i do niego dazyc [emoji106]
Aga wystarczy juz tej pracy zmykaj do domku[emoji4]
Bulkasa powodzenia trzymam &&&
Linoone tydzien i otrzasniesz sie w razie jak bedzie dziewczynka a jak sie juz urodzi to powiesz kurde dobrze ze to jednak nie byl chlopak. Nie martw sie kochac bedziesz tak samo [emoji3]
Co do fryca to jak wychodze to umawiam sie juz na nastepna wizyte za 2,5m-ca [emoji6]
Przyszla mamusia witam, nie nastawiaj sie jeszcze tylko spokojnie czekaj.
Ja jeszcze czekamna swoje paczki moze dojada [emoji6]

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Dzięki dziewczyny! Najgorsze jest to, że ja bym chciałam synka.. jak się okaże że jest dziewczynka to nie wiem jak zareaguje.. niby to nic takiego, najważniejsze zdrowie itp. ale boję się że będzie mi trochę żal.. wiem, że to czyni mnie okropną osobą. Jakoś tak od początku się nastawiałam na chłopaka.. od początku mówię o dzieciaczku jakby to był chłopak.
Będziesz w szoku przez tydzień a potem zaczniesz się cieszyć darem dziecka samego w sobie:) przechodziłam to tylko w drugą stronę :D jest szok, a potem lajt :)

Linoone - ejjj nie myśl tak [emoji8]. Jestem ostatnią, która by Cię oceniła, że reagujesz jak reagujesz na płeć.
Ja też z początku myślałam, że będzie chłopak, mój M także - mając już córkę wiadomo, że marzyło się aby drugie było odmiennej płci, co by móc wychowywać parke. Ale chyba wyszło inaczej [emoji6].

Kuzynka mojej przyjaciółki spodziewa się trzeciego syna, i.. ciężko jej to strawic, bo marzyła o córce. Nie mniej już jakby godzila się z tą myślą, choć głośno o tym nie mówi. Zaczęła kupować bodziaki, śpioszki itd.w żółtych, zielonych, niebieskivh kolorach + do tego wzorek z autami [emoji3][emoji6].
Prędzej czy później oprócz miłości dojdzie dozgonna akceptacja [emoji3]

Ta kwestie poruszylam od razu jak przyszedl z paczkami!
Jesli sie jego siostra na stale nie wyprowadzi to spadamy przed porodem. Z nia nigdy nic nie wiadomo. Niby sytuacja zmusza ja (2 dziecko urodzi w maju) do zamieszkania wreszcie u siebie. Tam gdzie maja mieszkanie od marca rusza tez ich biznes...moze przestana tu przesiadywac.
Jesli faktycznie uwolni nas od siebie to zostajemy jeszcze max 1,5roku i idziemy na wynajem. I wtedy 2-2,5 roku przeczekamy tak na lepszy czas...[emoji1]
Dobre?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Czy to dobre rozwiazanie -zalezy od Was, a przede wszystkim musisz sie zastanowic co jest dla Ciebie wazne. Ja np. mam bardzo fajna tesciowa, a nie wyobrazam sobie mieszkac razem z tesciami (raz, jak z coreczka bylam w ciazy pomieszkiwalismy u nich ok 3 tygodnie, jak u nas byl remont i nie czulam sie w pelni swobodnie-jak to w gosciach:)). Inaczej oczywiscie sytuacja wyglada, jak jest to dom, w ktorym kazda rodzina zajmuje swoje pietro, masz osobne gospodarstwo domowe, lazienke, kuchnie itp., jak maziajka. Moja mama tez np. mowi, ze zyje sie tylko raz i nie mozna "odkladac zycia na pozniej", bo nigdy nie wiesz co bedzie pozniej, zbierajac na mieszkanie kosztem swojego komfortu psychicznego moze sie okazac, ze wspolny zakup mieszkania nie bedzie potrzebny, bo nie bedzie juz w miedzyczasie Was (do czego czesto sie przyczynia mieszkanie z rodzina)- to oczywiscie brutalny przyklad jak moze sie potoczyc zycie.
To tylko Ty wiesz, czy tesciowie tez wplywaja na Wasza relacje, czy tylko siostra meza. Wazne zeby podejmowac decyzje w zgodzie z soba:)

Przyszla mamusiaa zapraszamy:) spokojnie da sie to wypic:) gorzej jak jest to badanie w pierwszym trymestrze (wtedy sa mdlosci).

Pumelowa może ta Górka to akurat maluszek.

Mnie boli, skurcz, łapie na kilka godzin.. A skurcze świeże jeszcze mam w głowie.. I brzuch po całości twardy a przy wypinaniu tylko w niektórych miejscach. Czasem ruchy małej tez bardzo bolą..

Wiem, że możemy już odczuwać skurcze ale bezbolesne a te bolą.. Są dni kiedy nic nie boli..

Aga tak samo panikuje.. Nue wiem co dobre a co złe i nie znam tego uczucia z żadnej z ciąż.. Tylko z porodów :(

Alex wydawało mi się, że było jeszcze inne. A nie pisałaś o typie męża ale ze jednak nie??

Pola ciągnie mnie tak często jak siedzę a nie chodzę właśnie :(
Masz rację co do przyszłości, warto probkwac i walczyć ale czasem można siebie w tej walce pominąć.. I być zapomnianym i niewidocznym.. Tylko tym, co ciągle wydziwia a sam nie ma z życia nic..

Nika zdrówka dla psiaka.

Morela wczoraj i dzień wcześniej miałam tak w lrwym. Wydaje mi się, że jak jeszcze ciągnie do tego klucia a nie stawia się macica to wiazadla tak ciągną. A cały czas ten ból odczuwasz? Czy po kilkanaście minut albo np. 1,2 h przerwa i znowu??

Pumelova go samo miałam kilkanaście dni temu, chyba jak w 21 tydz wchodzilam. Pamiętasz?? O wodCh gadalam, bo też się wykewa ze mnie szczególnie z rana.. Ale to bialawe jest.
Od tegomczasu tez mam aieksze schizy :(
Oo i teraz jak to z rana zaś leci..

Linoone kciuki za wizytę!!

Bulkasiaaa kciuki, daj znać :) i masz rCje!

Mamusia dziś zdycham.. Zarazilam się definitywnie od syna, lekarz uprzedzal. Teraz ważne by jak u niego nie poszło na płuca.

Mamy mega sztorm.. Aż nam skacze wislka trampolina po ogrodzie..

Paczki zrobię jak ogarnę zakuoy auto i dzieciaki, mąż w domu wiec wsiomrZem. Przy sztormie ciężko będzie..
Czuje się fatalnie.. Niemwiem co z tym gardłem zrobić bo nie mogę pić mojej wyprobowanej mieszanki..

Abed daj znać co lekarz powiedział..

reklama
Alex milego pobytu!

Pola gratulacje

Cisnienie im jestem w wiekszej ciazy mam nizsze ;)

Aga to teraz grzecznie z zaleceniami lekarza

Co do koszul, akuart jestem chyba wyjatkiem bo bardzo lubie. Ahh za to bardzo zle sie czuje w pizamach a zwlaszcza w dlugich spodniach od razu sie paruje. Polecam firme muzzy. A zdecydowanie nie polecam rozpinanycch koszul na boki. Te guziki po 3-4 dniach juz sie nie zpinaja bo te dziurki sie wyrabiaja

Te ciagniecia w dol to trzeba zglaszac lekarzowi. Uwazajcie i kontrolujcie. Na tym etpie szyjki musza byc z zelaza ;)

Lilth dzieki za namiar na butki :) podobne bardzo to pyszne jest :D
Moej torty cudnie wyszly, polecam przepis
Masz moze tantum na gardlo?

Pumelova, Martula, Linoone powodzenia!!

Linoone cos Ty ja tez bylam zawiedzona przy drugim synku...

Przyszla mamusia witaj

Abed zdrowka!

Przyszla mama pewnie ze jest. Ja mam duze doswiadczenie w piciu tego ulepu. Ja przyjmuje taktyke jak z wodeczka na raz. Polecam Ci kupic sobie (mysle ze to grosze) w aptece o smaku cytrynowym. Jak wygazowany sprite. Mozesz zadzwonic do swojej przychodni czy maja dostepna cytrynowa. Nie wiem czy ekekt wkropienia sobie zwyklej jest taki sam, bo wczesniej nie praktykowalam

Dziekuje za kciuki. Porod byl szalenie trudny. Skonczyl sie cesarka, ale raczka i nozka byly w kanale rodnym. Maluszek nie oddychal. Byl reanimowany. Jeden lekarz okreslil jako bardzo duza zamrtwice, a drugi 4 na 10. Po chwili bylo ok. W 3 min dostal 10na10 pkt. Reka i noga byly strasznie obrzekniete. Nie ruszal nimi. Obrzek zszedl i zacxal ruszac. Nozke maja przeswitlic. Bratowa caly brzuch przecietny. Okropnie ja boli. Mam nadzieje ze bedzie juz wszystko ok. Caly czas robia badania wszystko pieknie wychodzi

Do góry