reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Wlasnie do mnie doszlo ze napisalam ciOżowe [emoji23][emoji23] juz za bardzo zmeczona jestem haha mam 4:D 172 cm[emoji14]zawsze trójki byly mi takie na styk :D

Dostałam wlasnie info od kolezanki ktora miala termin na polowe maja :

Hej. Nasz maly postanowil zawitac na swiecie wczesnie. Przyjechalam do szpitala ze skurczami jak sie okazalo regularnymi, po jakies 2h odeszly mi wody i robili cesarke.. maly ma 960g zabrali go do Zabrza nie chcial sam oddychac serduszko tez za wolno bilo. nie wiadomo co z nim bedzie ale staram sie byc dobrej mysli.. ja niestety musze zostac na oddziale i czekac na wiadomosci

Ehh a dokladnie 3 dni temu sie jeszcze smialysmy ze za nie dlugo bedziemy sie kuloć z brzuchami ..

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej hej! Rzadko się udzielam bo na razie jestem w stresie i dopiero jak dostanę prawidlowe wyniki amniopunkcji to odetchnę i zacznę się cieszyć ciążą. ..
Chcialam spróbować pocieszyc Twoją koleżankę z wcześniaczkiem .
Moja córeczka urodziła się w 31 tygodniu z wagą kilograma a kolezanki w 28 tygodniu z wagą 600 g. Obie dziewczynki przetrwaly najciezsze 2 czy 3 miesiące w szpitalu. Teraz mają 4 lata i świetnie się rozwijają.
Mozesz jej polecic grupę na fb pod tytułem Wcześniaki. Tam może dowiedzieć się wielu bardzo przydatnych rzeczy o wczesniakach.
Pozdrawiam serdecznie! [emoji4]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Lilith niestety w tym szpitalu juz mnie nic nie zdziwi..chociaż nigdy nie wiadomo. A to dobrze wiedzieć, że zarażal tylko na początku :)

Truskawka jak po wizycie??

Udanych imprez, spotkań dziewczyny :) ja w domu dzisiaj, pogoda ponura spać się tylko chcę.

Dzięki dziewczyny za kciuki :) dopiero teraz od rana siadłam. Miałam mieć dzis połówkowe ale dzidzia za mała jednak i miałam tylko zwykle usg, wszystko ok, tętno tez juz spadło do 157 wiec nie muszę iść na echo serca uff :)
Dziewczyny upiekłam wczoraj torcik bezowy bo mi smaka narobiliście, rodzinka przyszła i zjadła :D została mi resztka na jutro :p

Megan to bardzo wcześnie, ale czasem nie da sie za bardzo nic zrobić zeby zapobiec porodowi przedwczesnemu, oby dzieciątko było na tyle silne zeby przetrwać

Dzięki dziewczyny za kciuki :) dopiero teraz od rana siadłam. Miałam mieć dzis połówkowe ale dzidzia za mała jednak i miałam tylko zwykle usg, wszystko ok, tętno tez juz spadło do 157 wiec nie muszę iść na echo serca uff :)
Dziewczyny upiekłam wczoraj torcik bezowy bo mi smaka narobiliście, rodzinka przyszła i zjadła :D została mi resztka na jutro [emoji14]

Megan to bardzo wcześnie, ale czasem nie da sie za bardzo nic zrobić zeby zapobiec porodowi przedwczesnemu, oby dzieciątko było na tyle silne zeby przetrwać
Hej. Pierwszy raz używam aplikacji babyboo więc mogę nie ogarnąć. To czemu za mała, w którym poszłaś tygodniu? Jeśli mogę spytać. Ja mam umówione na 20+2, i nie chciałabym się dowiedzieć że mi ich we wtorek nie zrobią bo się już nastawilam:(

Już wiem skąd macie te fajne emotikony [emoji12] [emoji173] [emoji171] [emoji169] [emoji170] [emoji172]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Truskawka mój dzidziuś też miał takie tętno ale to echo i tak mamy do zrobienia...w którym tyg jesteś?

Pumelova ja też mam we wtorek wizytę

Truskawka no to dobrze :) to kiedy idziesz na polowkowe teraz ?
Pumelova , Tymuniek ja jeszcze tydzień też we wtorek :D ja idę 21t2d

Pumelova, Tymuniek to ja z Wami wizytuję bo mam we wtorek połówkowe, też się stresujecie trochę? Bo ja już od wczoraj myślę czy u małego wszystko w porządku, to będzie 20t 2d

Mała ma stałe tętno około 152-157.

Truskawka może zrób nowy torcik? Albo niech sami zrobią?
Dobrze, że wizyta mimo braku polowkowego udana, to najważniejsze.

Tez mam spiacawy dzień.. Taki zamulisty, że szok, a udało się pospac bo synek juz spał normalnie cała noc i wstawalam tylko do WC..

Szyję trochę, niby z zapałem niby nie haha.
Mierzylam dziś z rana brzuch i 100cm rowniutkie! W 2 tyg aż 6cm..

Tymuniek nie martw się :)

Megan ale maluszek.. Ten czas niepewności najgorszy..

reklama
Pumelova, Tymuniek to ja z Wami wizytuję bo mam we wtorek połówkowe, też się stresujecie trochę? Bo ja już od wczoraj myślę czy u małego wszystko w porządku, to będzie 20t 2d
jestem optymistką i staram się nie podchodzić do tego na zasadzie stresu, ale chciałabym to mieć już za sobą :D

Mała ma stałe tętno około 152-157.

Truskawka może zrób nowy torcik? Albo niech sami zrobią?
Dobrze, że wizyta mimo braku polowkowego udana, to najważniejsze.

Tez mam spiacawy dzień.. Taki zamulisty, że szok, a udało się pospac bo synek juz spał normalnie cała noc i wstawalam tylko do WC..

Szyję trochę, niby z zapałem niby nie haha.
Mierzylam dziś z rana brzuch i 100cm rowniutkie! W 2 tyg aż 6cm..

Tymuniek nie martw się :)

Megan ale maluszek.. Ten czas niepewności najgorszy..
ja mam 90cm:D

a powiedz @LILITH ,[jestes ekspertem :D] bo położyłam się teraz (ze 2h stałam w kuchni) i aż mnie brzuch zaczął boleć, tak podbrzusze nad łonem, myslałam że to wzdęcia bo takie kłucia w brzuchu ale potem poczułam kopniaczki. 19 to jest pora aktywności mojego bąbla - czy te ruchy mogą być bolesne? no nie wiem, położyłam się na lewym boku to może się obracało? nie wiem czy powinnam się martwić. trochę ustało teraz. nie mam nic twardego, nadal nie wiem co to znaczy stawianie się macicy ale jak dotykam to jest normalna :D

Do góry