reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

hejka dziewczyny

Anita gratuluję udanej wizyty

Megan trzymam kciuki za synka koleżanki, musi się wszystko dobrze skończyć

Pumelova hehe ja mam 164 i wciskam się w 3 gatta tzn.wciskalam [emoji23] dziś zmierze i sprawdzę czy jeszcze się zmieszcze

My ostatni dzień w górach, jutro wyjeżdżamy ,wczoraj wieczorem popadal śnieg

Alex udanego seansu, daj znać jak wrażenia po filmie

reklama
Anita gratulacje udanej wizyty :) może będziesz mieć parkę ;) a pobraniem krwi ja też tak miałam miesiąc temu, wyszłam z gabinetu a tu cały plaster we krwi, pytam babkę na recepcji a ta mnie od razu do zabiegowego mimo że już komuś innemu krew pobierali ;) i jedna mówi że źle uciskałam .... a druga która mnie zna, że spokojnie że zaraz to zrobi... i już nie było problemu... i ostatnio też już nie było problemu

Megan22 kciuki ża synka koleżanki &&& ja też znam dwa przypadki wcześniaków, z 28 i 27 tygodnia moich znajomych i skończyło się szczęśliwie :) nie ma znaku że urodzili się jako wcześniaki, więc życzę towjej koleżance żeby też tak się skończyło

Miłej soboty :) ja zamierzam odpocząć trochę bo coś brzuch z prawej strony wczoraj mnie pobolewał

A przy okazji na wizycie było wszystko ok. Dzidziusie leza poprzecznie. Pierwszy chlopak a drugie moze dziewczynka-okaze sie w marcu albo na kolejnych badaniach u gin lub juz na prenatalnych.Ważne że jest ok.
Szyjka długa i twarda?! Myslalam ze max dla szyjki to 4. A na zdjęciu mam długość 4.89- może być aż taka?
Ale i tak najlepsze było pobranie krwi:D-pani już plasterek przykleila i już wstałam żeby wyjść a tu coś mi leci.... A z ręki(gdzie mnie kula) krew prawie ciurkiem leci.... No to jeszcze troszkę posiedzialam-ale strachu się najadly-bardziej przejęte byly ode mnie [emoji14]

Dobranoc mile panie:)
Gratuluję udanej wizyty :) Fajnie byłoby mieć parkę ale najważniejsze żeby były zdrowe :)

Wlasnie do mnie doszlo ze napisalam ciOżowe [emoji23][emoji23] juz za bardzo zmeczona jestem haha mam 4:D 172 cm[emoji14]zawsze trójki byly mi takie na styk :D

Dostałam wlasnie info od kolezanki ktora miala termin na polowe maja :

Hej. Nasz maly postanowil zawitac na swiecie wczesnie. Przyjechalam do szpitala ze skurczami jak sie okazalo regularnymi, po jakies 2h odeszly mi wody i robili cesarke.. maly ma 960g zabrali go do Zabrza nie chcial sam oddychac serduszko tez za wolno bilo. nie wiadomo co z nim bedzie ale staram sie byc dobrej mysli.. ja niestety musze zostac na oddziale i czekac na wiadomosci

Ehh a dokladnie 3 dni temu sie jeszcze smialysmy ze za nie dlugo bedziemy sie kuloć z brzuchami ..

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeny mam nadzieję, że żadnej z nas to się nie przytrafi. Wszystkie niech czekają na swój termin!
Anita gratuluje. Moja szyjka na polowkowym 6,5 cm
Megann biedna koleżanka, ale musi stresy przezywać, wiele przed nimi trudnych chwil, na ig podglądałam paru takich wojowników, ktore przyszły na świat ok 28 tc i maja sie dobrze. Nawet jeden filmik oglądałam z dzieciątkiem z 24 tc
Masz chyba długą szyjkę niebywale jak na wieloródkę? Czytałam, że takie szyjki mają pierworódki :) Moja szyjka ma 3cm od początku ciąży.

Anita super że wszystko dobrze :-)

Jejku Megan jak przeczytałam i Twojej koleżance to aż mi łzy w oczach stanęły... trzymam kciuki za nią i maluszka, wszystko musi być ok :-* mój siostrzeniec urodził się jako wcześniak z wagą 1kg dziś ma 9 lat i jest okazem zdrowia

Czy u Was też dziś tak paskudnie za oknem? Aż się ruszać nie chce...

Miłej soboty dziewczynki :-)

U mnie też szaro biuro. Nic się nie chce. Córka pojechała z dziadkiem na chór więc mamy 1.5h ciszy, czas na gazetkę i kawkę.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Witam sie z nad kawki [emoji477]

Ostatnio weny brak na pisanie,ale juz nadrobilam wszystko [emoji6]
Gratuluje wszystkim udanych wizyt [emoji18]

Megan kciuki za dzieciaczka kolezanki [emoji110][emoji110]

Lilith przepiekne kwiatki, uwielbiam[emoji7]

xnw43e3k256g9p2p.png

Ostatnia edycja:
@Maziajka 15zł styknie - tyle kosztowały, będę to miała na wysyłkę ;> dorzucę legginsy gratis! :D

@Megan22 byłam w OHkino - spoko, 4 sale, kameralnie :D

@aha83 mi zjeżdzają okropnie, ledwo naciągam ale mam już duży brzuch moim zdaniem ;> nie czułam się w nich komfortowo :)

Hej :)
Anita gratuluję udanej wizyty :)

Megan trzymam kciuki za koleżankę i jej syna !

Alex udanego wieczoru :)

My też dzisiaj mieliśmy iść na urodziny brata męża ale okazało się że ma półpasiec i odwołane, dobrze że ostatnio się z nim nie widzieliśmy bo chodził z tym już od tygodnia i nie wiedział co to a w szpitalu zrobili badania i kazali czekać bo najpierw powiedzieli, że przepuklina. ..
Zakupy, małe sprzątanie i jakaś książka dzisiaj :)

Milej soboty dziewczyny :)

Hej dziewczyny
Ja czekam na wizytę juz pod gabinetem, znów sie denerwuje :( rano puls miałam 114 nawet mówiłam od razu położnej zeby mi ciśnienia nie mierzyć

Megan trzymam kciuki za dzieciaczka koleżanki, a który to był tc?

Co do szyjki to tez jestem w szoku ze takie długie macie, moja ostatnio to była 3,5 cm, norma jest do 2,5, zobaczymy jak będzie dzis bo ostatnie 2 tygodnie byłam mega aktywna i tez doszło twardnienie macicy :/

Anita gratuluję :) poprzecznie i moja, fajnie ruchy czuć na obu boczkach.
Kwiatami żywymi mąż się zajmuje, nie mam gllwy do nich, tylko hym chciała.

Megan trzymam mocno kciuki by było dobrze. Myślałam, że to tak nagle ale widzę, że zapowiedzi były..
Przerażają mnie takie historie, znam przypadki pół na pół niestety i strach jest ogromny..
Oby u nas żaden maluszek nie postanowił przyjść tak wcześnie na świat..

Alex pochwal się :) i miłego dnia życzę!

W ogóle nie wiem jak moja szyjka ech, dopiero za jakieś 6 tyg się dowiem ale już lekarka mówiła, że jak tylko coś to mam dzwonić by mnie sprawdzili..

Dziś mieliśmy iść na spacer z synkiem na rower czy na elektryk a tu pada.. Jak na złość grrr

Ewella haha nie wiem jak można pomylić jedno z drugim.. Półpasiec jest tylko początkowo zarazliwy. Ja swoim, który miałam w 18tc nie zarazilam nikogo :)

Truskawka mocno kciuki zaxisniete.
Z synkiem w 32 miałam ponad 3cm jeszcze ale ona zawsze niereakcyjna była.. Za to wczoraj znowu macica się stawiała.. Ech..
Boje się, że poród i czyszczenie miało wpływ na nią..

Biorę się za prasowanie.
Potem poprasuje materiały do szycia i obiadek :)

reklama
Ja nie wiem jaka mam szyjke ale lekarka jak mnie badala na samolocie to mowii o matkoo ale dlugaaaa! I nawet nie mierzyla mi.jej.na usg .

Truskawka kciuki daj znac po!

010igov35ye70zfx.png

Do góry