reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Hejka:blink:

Anita - gratuluję udanej wizyty [emoji3]. Super, że z dzidziusiami wszystko w porządku [emoji106].
A z tym krwawieniem to szok.. Długo się tak saczylo?
Mi za długo tego wacika nie dali do trzymania i zaraz plasterek przykleila i pewnie dlatego polecialo-a trwało to chwilę mimo to podłogę im zaplamiłam krwią-teraz już się już tak nie będą spieszyly:p

Pumelova no to miałaś przygode-ale człowiek uczy się na błędach teraz pewnie tak szybko nie uciekasz bez wacika;)

Magan trzymam kciuki za synka kolezanki- trzeba wierzyć że malutki będzie walczył o zycie i ta walkę wygra:)

reklama
Morela a chyba długa ;), zawsze mam długie :D i skracają sie dopiero przed samym porodem. Zobaczymy jak będzie tym razem.

Truskawka powodzenia!

My dziś mamy imprezę ostatnio co sobotę nam wypadają. Stworirdzialam ze podejdę do sh po jakaś sukieneczke i akurat za 10 zł była. Juz wyprana schnie :) chłopaki straszę na hulajnogach, a młodszy jak zawsze gada zamiast spać "mamusiu trzeba spać" mamusiu gdzie jestes?

Witam dziewczęta po długim niebycie :)
Z czytaniem, nadrabianiem, podnoszeniem na duchu oraz gratulowaniem zejdzie mi jakieś 100 lat :) Mam do przeczytania jakieś 45 stron :D A czasu malutko, oj bardzo malutko...
W pracy mam młyn... Ostatnio na wolnym musiałam się udać do roboty żeby ich tam wszystkich szybko sprowadzić na ziemię, bo coś mi fikać zaczęli. 3 tygodnie mnie nie było a czuję, jakbym pierwszy dzień do nowej pracy przyszła. Stawiać się zaczęli... no wiecie co? skandal...
W końcu wpadłam jak strzała do biura kadrowej i kierownika, bo akurat razem ich zastałam co mi na rękę było bo się powtarzać nie musiałam :D Ustawiłam do pionu i teraz w końcu mogę znów po swojemu rządzić :D

No dobra, teraz moje dwa lobuziaki... 18 +5 tc. Niestety dzielą łożysko. Będę miała usg co dwa tygodnie. Ale na dzień dzisiejszy obie kluski są w porządku. Jedno waży 234g a drugie 227, płyny owodniowe w normie i w takiej samej ilości w obu owodniach. Usłyszałam bicie obu serduszek i łzy szczęścia mi popłynęły tak rzewnie, ze aż mi chusteczkę podać musieli :) Póki co nie ma się co martwić na zapas. u mnie wszystkie wyniki dobre, tylko magnezu mi chyba brakuje bo skurcze łydek w nocy mam takie bolesne, że czasem płakać mi się chce :/ Ach no i jeden klusek bardziej aktywny niż drugi, bo kopać zaczął okropnie. Ale jak nakarmię i zwolnię tempo w pracy to się uspokaja :) Następne usg 1 Marca, może już będą w stanie mi powiedzieć czy dziewczyny czy chłopaki :D Póki co wiem, że będą identyczne, Mój Tom szaleje z radości bo bąbelki będą takie same :)

8bb44f4b-ba0a-4a50-bdd0-9e0512bf08c2.jpg

Gratuluję zawsze podziwiałam mamy bliźniaków :)

Wlasnie do mnie doszlo ze napisalam ciOżowe [emoji23][emoji23] juz za bardzo zmeczona jestem haha mam 4:D 172 cm[emoji14]zawsze trójki byly mi takie na styk :D

Dostałam wlasnie info od kolezanki ktora miala termin na polowe maja :

Hej. Nasz maly postanowil zawitac na swiecie wczesnie. Przyjechalam do szpitala ze skurczami jak sie okazalo regularnymi, po jakies 2h odeszly mi wody i robili cesarke.. maly ma 960g zabrali go do Zabrza nie chcial sam oddychac serduszko tez za wolno bilo. nie wiadomo co z nim bedzie ale staram sie byc dobrej mysli.. ja niestety musze zostac na oddziale i czekac na wiadomosci

Ehh a dokladnie 3 dni temu sie jeszcze smialysmy ze za nie dlugo bedziemy sie kuloć z brzuchami ..

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Współczuję twojej kol.oby wszystko zakończyło się dobrze.

Dziewczyny jak szaro i buro za oknem :(
Młody mój już się nudzi ferie za długo trwają nie mam dziś sił wyrazić nigdzie ani to pogody...Wczoraj bardzo bolała mnie głowa źle się czułam dziś wyczekuje ruchów dziecka bo jakoś słabo w porównaniu z wczorajszym dniem...Oby do wtorku jeśli do badanie nie pyknie idę prywatnie.

Jestem dzisiaj bardzo śpiąca. Zaliczyłam spacer. Zmęczona jestem po nim bardzo. No tak mało ruchu w ostatnim czasie...
Muszę jeszcze trochę posprzątać i lenia mam...
Jutro jadę do Wrocławia pociągiem to będzie przygoda.:rolleyes:

Truskawka89 trzymam kciuki :-)

Hejka:blink:

Mi za długo tego wacika nie dali do trzymania i zaraz plasterek przykleila i pewnie dlatego polecialo-a trwało to chwilę mimo to podłogę im zaplamiłam krwią-teraz już się już tak nie będą spieszyly:p

Pumelova no to miałaś przygode-ale człowiek uczy się na błędach teraz pewnie tak szybko nie uciekasz bez wacika;)

Magan trzymam kciuki za synka kolezanki- trzeba wierzyć że malutki będzie walczył o zycie i ta walkę wygra:)
Dokładnie ;-)

Moj mąż ma dzis wychodne wiec ja się biorę za gotowanie leczo i sernika na zimno :D aktywny wieczór :D buziaki!

Witam moje Dziołszki!

Megan - zycze kolezance zeby szybko urosl! Nigdy nie wiadomo co nas spotka. Trzeba byc po prostu dobrej mysli. A jak bedzie to sie okaze[emoji29]
Niech sie rodza kiedy im odpowiada byleby nie skonczylo sie to niczym zlym!

Kasiulka tez ogladalam na yt dzidziusia z 24tc. Szok.

Oszalalam dzis i kupilam 2 paczki, 2 lody rozki, duza kostke sernika...dobrze, ze okazalo sie ze ide do znajomych...[emoji1]

A na obiad makaron w sosie smietanowym z boczniakami...druga porcja...
Okropny mam dzis futer...ale tak mi sie chce żreć...
Lekarz mowil zeby uwazac ale powracam po mdlosciach do formyyyy! Haha

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Ja czekam na wizytę juz pod gabinetem, znów sie denerwuje :( rano puls miałam 114 nawet mówiłam od razu położnej zeby mi ciśnienia nie mierzyć

Megan trzymam kciuki za dzieciaczka koleżanki, a który to był tc?

Co do szyjki to tez jestem w szoku ze takie długie macie, moja ostatnio to była 3,5 cm, norma jest do 2,5, zobaczymy jak będzie dzis bo ostatnie 2 tygodnie byłam mega aktywna i tez doszło twardnienie macicy :/
27t2d..
Anita gratuluję :) poprzecznie i moja, fajnie ruchy czuć na obu boczkach.
Kwiatami żywymi mąż się zajmuje, nie mam gllwy do nich, tylko hym chciała.

Megan trzymam mocno kciuki by było dobrze. Myślałam, że to tak nagle ale widzę, że zapowiedzi były..
Przerażają mnie takie historie, znam przypadki pół na pół niestety i strach jest ogromny..
Oby u nas żaden maluszek nie postanowił przyjść tak wcześnie na świat..

Alex pochwal się :) i miłego dnia życzę!

W ogóle nie wiem jak moja szyjka ech, dopiero za jakieś 6 tyg się dowiem ale już lekarka mówiła, że jak tylko coś to mam dzwonić by mnie sprawdzili..

Dziś mieliśmy iść na spacer z synkiem na rower czy na elektryk a tu pada.. Jak na złość grrr

Ewella haha nie wiem jak można pomylić jedno z drugim.. Półpasiec jest tylko początkowo zarazliwy. Ja swoim, który miałam w 18tc nie zarazilam nikogo :)

Truskawka mocno kciuki zaxisniete.
Z synkiem w 32 miałam ponad 3cm jeszcze ale ona zawsze niereakcyjna była.. Za to wczoraj znowu macica się stawiała.. Ech..
Boje się, że poród i czyszczenie miało wpływ na nią..

Biorę się za prasowanie.
Potem poprasuje materiały do szycia i obiadek :)
Dzieki dziewczyny za kciuki :) dalej czekam na jakies info :)

Ja tak w biegu bo bylam juz na szopingu co pokazalam w wątku zakupowym i zaraz lece na urodzinki :)

Ona ponad miesiac temu miala szyjke 3 cm ,lekarz kazal jej lezec i po 2 tygodniach nic sie nie poprawilo.. Kazal jej brac magnez a we wtorek miala znowu jechac na wizyte zobaczyc ta szyjke .

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova mmm sernik na zimno mniam :tak:

Tymuniek chyba wszędzie taka pogoda do dupy że aż nic się nie chce:( Mnie dzisiaj głowa rozbolala i jak na złość w domu przestali kupować apap8-) Ja go nie mam w swojej apteczce bo niegdy nie działal na mnie w mniejszej iloscio_O

Dziewczyny życzę udanych imrez i wypadow do znajomych:) a te które zostają w domku to miłego i sokojnego wieczoru ;)

reklama
Do góry