reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

reklama
Nika i Aga - gratuluję Waszych wizyt ! To najlepsze informacje jak jest wszystko dobrze :) obojętnie jaka płeć.

Megan?

f2w3rjjgy5cue5bk.png

Bulkasiaa musi być dobrze, trzeba być dobrej myśli w takich sytuacjach i zaufac lekarzom, dziewczynki są silne i to wszystko przetrzymaja!

Aga i Nika cieszę się z Wami z udanych wizyt, ja mam za tydzień i już się boję....

Hehe:) ja dzisiaj właśnie pomyślałam o fryzjerze i będę się umawiać (mam nadzieję że na piątek będzie termin, w końcu mogę pójść w godzinach pracy większości spoleczenstwa;))

Kasia_831 pytaj o ten niemiecki, może jakoś wspólnymi siłami forumowymi damy radę Ci pomoc;) ja też wykorzystuje niemiecki w pracy, a moim planem jest nauka hiszpańskiego, nawet przed ciążą zakupiłam audiobook do nauki w aucie:) niestety moje problemy na początku ciąży zniechęciły mnie do wszystkiego dosłownie, teraz na szczęście odczuwam przypływ energii drugiego trymestru i znów wszystko chce;)

Do nauki niemieckiego fajnie jest sobie puszczać przez internet stacje "Deutsche Welle" i po prostu słuchać robiąc coś w domu, fajnie można się osluchac z językiem w ten sposób;)

A ja mam pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci.
Macie porównanie między proszkiem lovela a jelp?

Bulkasia trzymamy kciuki aby w dziewczynkami bylo wszystko ok i nietrzeba bylo zabiegu

Aga Gratulacje corki.jak narazie tylko my obydwie gdzie druga coreczka Bedzie albo?

Kasia 831 ja mieszkam od 10 lat mieszkam i pracuje w niemczech wiec chetnie pomoge

Ja pije malo kawy a jak juz to tylko w towarzystwie i tylko Latte. Czasami tez i normalna z duza iloscia mleka ale nigdy niebylam osoba uwielbiajaca kawe uwielbiam herbatki najlepiej z cytrynka

f2w3flw15r2h1ssa.png

Witam się wieczorkiem:)
Dobę minęła a tu już 10 stron do nadrobienia:D
Bulkaasia tak jak wszystkie będę trzymała kciuki że wszystko się ułoży i faktycznie dziewczyny mają racje-im wcześniej takie rzeczy wykryją tym większa szansa na to ze maluszki będa zdrowe:tak:

Gratuluję wszystkim udanych badan i upragnionych płci:D
A tym które będą je mieć jutro lub w piatek to trzymam kciuki i życzę zobaczenia upragnionych widoków na monitorze;)

Aga udanego wypoczynku-bawcie się dobrze!;)

Co do kawki to piłam przed ciąża rozpuszczalna z mlekiem a teraz inka-zwykła lub smakowa albo czekolada milki na goraco-mniam:D

Dziewczyny co do farbowania włosów to można w ciazy farbować, nawet mama ginekolog kilka razy o tym pisała, tak samo hybrydy, natomiast do cc trzeba mieć niepomalowane paznokcie :p

Kasia831 moze farba biokap? Albo herbatint, jednak z farbami z henna/ziołowymi trzeba uważać, nie da sie ich zdekoloryzowac :p

Aga Gratulacje corki.jak narazie tylko my obydwie gdzie druga coreczka Bedzie albo?

f2w3flw15r2h1ssa.png

Dziekuje Karo [emoji5].
No fakt, póki co Nam dwóm tak wyszło [emoji3].
Równie mocno byłabym zadowolona z chłopaka - w poniedziałek lub środę idę do swojej gin i ciekawa jestem czy Ona też już coś powie/potwierdzi [emoji6].

A powiedz mi.. Kiedy Ty dokładnie masz urodziny? Imprezę robicie wspólna, Twój mąż miał urodziny w ubiegłym tygodniu... A jak jest z Tobą? (bo tak cicho siedzisz [emoji6][emoji14])

Truskawka jak obserwuje i czytam mamę ginekolog i tego lekarza co z nią współpracuje to mam ochotę jechać do nich do szpitala z nimi urodzić :D

reklama
Ewcia 3004 akurat dziś po zakupach ciuszkowych rozmyślałam jakiej firmy proszek kupić ;-) więc chętnie też się dowiem:-)

Nie wiem czy pytanie już było, bo nie dałam rady od początku czytać forum, ale co uważacie o szkole rodzenia? U mnie w rodzinie i wśród znajomych wszystkie kobiety rodziły przez cc, ja jak narazie nie ma żadnych przeszkód na poród sn i zastanawiam się czy taka szkoła coś mi da? Mąż ( )podpytywał koleżanki w pracy i wszystkie 3 stwierdziły że strata czasu...

Do góry