reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Aga gratulacje ! Bedzie Kalinka? U nas jak jeszcze kiedys sie trzecie przytrafi i bedzie laska ro tez bedzie Kalina.

Megan jak po wizycie?

010igov35ye70zfx.png

reklama
Inka ja idę w piątek, bo w sobotę idziemy na urodziny to już chciałam jakoś wyglądać ;) świeży kolor akurat na wiosnę bo odrosty juz duże :p

Aga to udanych feri odpoczywaj :)

Ja też przez tarczyce nie mogłam zajść. Teraz raz w miesiącu robie badanie tsh i wizytę mam u endokrynologa, teraz mam na poziomie 1,7, euthoryx 75.

hee ja jak zaplanowałam zajście w ciąże to widziałam się z ciocią która odradziła mi farbowanie włosów w ciąży (miałam wtedy całe platynowy blond) więc z bólem serca zrobiłam sobie ombre, tak że odrostów nie było widać tylko takie przejście - obecnie mam już większość naturalną (jestem szatynką) i tylko końcówki lekko rozjaśnione:D wygodne, bo nie muszę farbować (i na tamten blond nie mogę patrzeć na fotach!). więc pierwszy raz od 15 lat mam naturalne włosy! :D

Kasia_831 ja znam niemiecki, ale zależy o co chodzi :) moja praca wiąże się z kontaktem z finansowym językiem więc nie wiem czy coś pomogę ;)

Ja pytałam lekarza o farbowanie, odradzal w pierwszym trymestrze i żebym spytała czy używają kosmetyków do farbowania bezpiecznych dla kobiet w ciąży ( bez amoniaku, na bazie ziol)

Kasia_831 powiem Ci, że pasemka będę robiła tam pierwszy raz ;) bo wcześniej chodzilam gdzie indziej długo super robiły dopóki nie okazało się ze pod spodem miałam dziury nie zrobionych pasemek.
No właśnie... raz byłam na pasemkach i moja fryzjerka powiedziała, że tylko mi zrobi z wierzchu bo i tak tyc pod spodem nie będzie widać. Zgodziłam się i byłam zadowolona. Następnym razem poszłam na balejaż ale, że moja Aga była zajęta to ten balejaż robiła mi inna Pani. I wtedy sobie zdałam sprawę, że te pierwsze pasemka to było odwalenie chały - mam baardzo dużo włosów i pewnie nie chciało jej się aż tyle tych pasemek robić. Za to ta nowa pani zajęła się mną tak pieczołowicie , że po 3,5 gdz miałam dość:D Ale efekt był zniewalający:) Jeden minus to taki, że zniszczyły mi się włosy i chyba z 1,5 roku mi zajęło ich odbudowanie.

Aga, gratuluję potwierdzenia dziewczynki :-)

Kasia, u mnie jeżeli będzie chłopiec, to będzie Mateusz ;-)

Ewella, raczej już nigdzie nie używają z amoniakiem...

Co do fryzjera, zgodzę się z tą opinią, że człowiek wygląda tak samo. Wiecznie byłam blondynką. Miesiąc temu zmieniłam fryzjera i kolor całkiem inny i co ważne podoba mi się. Pani od razu zasugerowała, żeby zejść z blondu jak powiedziałam, że odrosty robimy :p

Kasia_831 fryzjer fryzjerowi nie równy :D ja mam już czwartą odkąd rozjaśniam i przy każdej nowej nie wróciłabym do poprzedniej.

ewella90 ja oczywiście napisałam tylko swoją opinię, nie znam medycznych faktów, mi mój lekarz odradził w ogóle farbowanie a ja nie rozwijałam tematu bo wcześniej zrobiłam już ombre po którym nie potrzebowałam :D

Kasia_831 no ja też mam dużo włosów i juz mi powiedziała żebym się przygotowała na długie siedzenie :p

ewcia no może tak, ale wolę zapytać jak tam idę pierwszy raz :) Kurcze mąż też mówi mi ze może jakiś inny kolor zrobisz ale jakoś się boję hehe

Pumelova jasne rozumie :)

Ostatnia edycja:
postanowiłam się uczyć niemieckiego podczas mojego pobytu w domu:) Tak sobie pomyślałam, że jakoś te miesiące wykorzystam:) Jakbym czegoś nie kumała to będe Was pytać:D A już nadchodzą schody powoli i ogarnia mnie frustracja :D Nie żebym kochała ten język ale ze wzgl praktycznych się go uczę.

Jest jakaś farba ziołowa, którą można kupić tylko w aptekach no i na allegro oczywiście ale za cholercie nie mogę sobie przypomnieć nazwy...hmm..jak sobie przypomnę to powiem:) Kiedyś chciałam ją wypróbować ale trochę się bałam bo jak kiedyś kupiłam inną farbę niż zwykle ( używałam Olia Garnier) to wyszły mi zielone włosy :crazy: Od roku mam blond - zbierałam się na ten kolor 10 lat :) po wielu eksperymentach stwierdzam, że ten mi najfajniej leży. Odkąd nie farbuję to mam taki rozjaśniacz na odrosty na bazie rumianku i świetnie się sprawdza.

reklama
Aga gratulacje ! Bedzie Kalinka? U nas jak jeszcze kiedys sie trzecie przytrafi i bedzie laska ro tez bedzie Kalina.

Megan jak po wizycie?

010igov35ye70zfx.png
Tak Maziajka - zostaje Kalina [emoji3]. Dzisiaj jeszcze tak proforma zapytałam M czy szukamy jeszcze innego imienia, ale po 3 sekundach oboje zaczęliśmy się śmiać, i stwierdziliśmy, że nie ma sensu [emoji6]

Miło mi, że podzielasz moje/nasze typy [emoji3][emoji106]

Do góry