reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Lilith gratuluję, super to jak narazie chyba Twoja córeczkę powitamy na forum pierwszą [emoji6] bo wszystkie mamuśki mają donosic pięknie swoje dzidzie, bez gadania [emoji38]

reklama
Aga męża mam dobrego i kocham go bardzo...To ja jestem ta gorsza. Wiecznie się czepiam i warcze:rolleyes:
za biżuteria nie przepadam. Nawet obrączkę rzadko zakładam. Za to uwielbiam perfumy ale w ciąży przeszkadzają i nie używam .
Z czystej ciekawości- jak mąż reaguje na to że rzadko chodzisz w obrączkę? Póki byłam na studiach jeszcze to notorycznie byłam bez, dopiero na weekend zakładałam jak jechałam do niego i teraz jak nie założę to kręci nosem... Też tak miałaś? Jakoś to zaakceptował czy od początku to nie był problem? Bo zastanawiam się jak z moim gadać że to nie zbrodnia a mi często tak wygodniej :)

To ja mam jakąś mega wygodną obrączkę ;-) wcale swojej nie czuję, za to w pierścionku wcale nie chodzę, bo mam wystające oczko i boję się że w końcu kiedyś mi się oderwie, bo już nie raz mocno zaczepiłam.

Dziewczyny co do ruchów to lekarz powiedział tak to dopiero 20 tyg i że to normalne że czasami sie nie czuje ruchów gorzej by było gdyby np. to był 30 tydzień i by się nie czuło i żeby się nie przejmować.
Jeśli ktoś jest chudy będzie czuł częściej i szybciej a grubsze babki później.

Co do karmienia piersią chciałabym bardzo karmić ale u nas genetyczny problem z cyckami jest trzeba kombinować laktatorem kapturki itp.ale będę się starać :)

Hej babolki, miałam taki kocioł w pracy ze dopiero teraz weszłam na forum zeby coś więcej przeczytać

Lilith gratulacje kochana, super ze masz juz termin wyznaczony, u nas nie wyznaczają wcześniej, albo nie az tyle wcześniej. Dopiero co tu zaczynałyśmy pisać a teraz juz wyznaczanie terminu realnego zabiegu... Szok!!!

Zonagraja bardzo współczuje sytuacji :( moze faktycznie ten Kraków to jakaś opcja dla was, nowy start, warto sie zastanowić nad tym poważnie.

AIM ja nie nosze obrączki od hmm 3 lat...maz nosi codziennie :p moja jest na mnie za duża i nie podoba mi sie, wiec nawet nie chce mi sie jej zmniejszać, a maz na to nic nie mówi :p

Aga pochwale sie tematem szybkowaru bo wiem ze byłaś zainteresowana zakupem- dzis robiłam bitki wieprzowe i gotowały sie 20 min w tym- mięsko sie rozpadało dosłownie, mniam objadlam sie :p

Maziajka gofrrrr mniam, mecze mojego chłopa zeby mi zamówił gofrownicę i sie doprosić nie mogę :/ sama kupie chyba bo mam tez mega ochotę

Ja dostałam na walentynki balonik od młodego o buziaczka oraz czekoladki Linda które pałaszuje od męża :D mniam :)

Mam nadzieje, ze widać :)
Taka jestem zadowolona z wizyty dzus!!

Termin Cc: 13.06. Na 9.00 wtorek :)

Oddałam krew na tsh, na wyniki z zeszłego piatku czekam do końca tego i zobaczę jak wątroba i żelazo.
Zalatwiony scan na 28tydzień ciąży, plus sprawdzanie szyjki wtedy.

Scan kolejny z lozyskiem na 3.5 i również sprawdzanie szyjki.

Normalna wizyta w kwietniu z konsultantka :) a tak to dzwonić do sekretary.
Położna to inna sprawa :)

Ale..
Z tym lozyskiem, to mimo iż położenie niskie z lewej to i tak mam ryzyko wrosniecia.. Myślałam, że nie a tu taka wiadomość.. Z synem dopiero w 36 się unioslo i pokazało, że nie wroslo.. Inaczej juz by mnie zostawili.. Bo może być tak, że macica do usunięcia.

Jest któraś z Was, która ma niskie po 20 stwierdzone i jest po Cc??
Jeszcze jestem z dwoma bliznami..

Ale ogólnie nastawienie super.
Jestem megaaaaa zadowolona.

Dlatego tak byle jak odpisalam, wybaczcie :)
Lilith trzymam kciuki, żeby z łożyskiem było ok.
jejciu już masz termin CC:) super:) który to będzie tydzień?

Dziewczyny wiecie na który mniej więcej tydzień umawiają planowe CC?

Ostatnia edycja:
Maziajka magnum,gofry aaa same słodkości ja od rana rafaello zajadam bo dostałam od męża :) a teraz burgera zjedliśmy, dzisiaj nie gotowałam bo siostrę byłam zawieźć na ściągnięcie szwów po operacji.

Lilith gratuluję juz wyznaczonego terminu cc, ale ten czas leci.

Ja tez jeszcze nawet szpitala nie wybrałam, lekarz mnie ostatnio namawiał na ten u nas w Tychach ale tak nie jestem do niego przekonana ehh..zobaczymy jeszcze myślę ;)
Tez chce karmić piersią, mam nadzieje, ze mi się to uda mama mówi ze jakby to było genetycznie ile będę miała mleka to ona miała tyle, ze mogła dzieci z oddziału karmić w szpitalu haha :D

Obrączkę ja noszę,nie przeszkadza mi w ogóle. mój nie nosi bo w pracy była niedozwolona a jak zmienił prace to jej nigdzie znaleźć nie umie no i myślę, że jak remont będziemy robić to się znajdzie bo tylko nadzieja jest, że w tamtym bałaganie jest ;)

Z czystej ciekawości- jak mąż reaguje na to że rzadko chodzisz w obrączkę? Póki byłam na studiach jeszcze to notorycznie byłam bez, dopiero na weekend zakładałam jak jechałam do niego i teraz jak nie założę to kręci nosem... Też tak miałaś? Jakoś to zaakceptował czy od początku to nie był problem? Bo zastanawiam się jak z moim gadać że to nie zbrodnia a mi często tak wygodniej :)

Główny powód tego że nie nakładam obrączki to palce z małą kostką. Zazwyczaj palec w kostce jest grubszy i u mnie obrączka nie trzyma się. Boję się że zgubie. Ważne że mąż nosi ☺

ZonoGraja, współczuję sytuacji :-(
Ale nie ma tego złego...
Podpiszę się pod tym co dziewczyny napisała, jak praca w Krakowie pewna, to nawet bym się nie zastanawiała!

Lilith, wow!!! Trójka z przodu, szok!
Oby łożysko się podniosło...

Pola, to chyba zależy od stanu macicy jeżeli wcześniej była cesarka.
Z Mikołajem musiałam mieć skończony 39 tydzień, wiadomo, że gdybym dostała skurczy wcześniej, to nie było by gadania...
Teraz, cesarke będę miała najpóźniej w 37 tygodniu że względu na stan mojej macicy

Aha, Mikołaj, to bardzo ładne imię ;-)
Teraz w ogóle widzę, że jest większe "branie" na to imię

Ja mężowi zrobiłam mini serniczki- niech ma chłopak jak wroci :-)

Coś jeszcze mialam napisac i nie pamiętam

reklama
Do góry