reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Mam nadzieje, ze widać :)
Taka jestem zadowolona z wizyty dzus!!

Termin Cc: 13.06. Na 9.00 wtorek :)

Oddałam krew na tsh, na wyniki z zeszłego piatku czekam do końca tego i zobaczę jak wątroba i żelazo.
Zalatwiony scan na 28tydzień ciąży, plus sprawdzanie szyjki wtedy.

Scan kolejny z lozyskiem na 3.5 i również sprawdzanie szyjki.

Normalna wizyta w kwietniu z konsultantka :) a tak to dzwonić do sekretary.
Położna to inna sprawa :)

Ale..
Z tym lozyskiem, to mimo iż położenie niskie z lewej to i tak mam ryzyko wrosniecia.. Myślałam, że nie a tu taka wiadomość.. Z synem dopiero w 36 się unioslo i pokazało, że nie wroslo.. Inaczej juz by mnie zostawili.. Bo może być tak, że macica do usunięcia.

Jest któraś z Was, która ma niskie po 20 stwierdzone i jest po Cc??
Jeszcze jestem z dwoma bliznami..

Ale ogólnie nastawienie super.
Jestem megaaaaa zadowolona.

Dlatego tak byle jak odpisalam, wybaczcie :)
gratuluję udanej wizyty - za łożysko trzymam kciuki :*

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
ŻonaGraja trzymam kciuki żeby udało się znaleźć śliczne mieszkanie dla Waszej rodzinki i żeby wszystko zaczęło się wspaniale układać :-* ja bym tak jak pisały wcześniej dziewczyny uciekała z dala od tej czarownicy ;-) i gratulacje wspaniałego męża :-)

Widziałam zdjęcia z sesji brzuszkowej w maju, jak pięknie kwitły drzewka owocowe, efekt niesamowity :-) sama nie lubię być zbyt fotografowana, ale nie wiem czy nie zrobię wyjątku ;-) choć koleżanka straszył mnie że mogę być już jak słoń :p

Oglądałam w PNŚ o krwi pepowinowej i na początku mega się nakręciłam, ale poczytałam w necie i podobno np w sytuacji choroby nowotworowej nie ma pewności, czy i w krwi nie ma chorych komórek... więc ja jednak się nie zdecyduje

Szpinak chyba coś w sobie ma ;-) moja mama w ciąży ze mną ciągle miała anemie, jak ja się urodziłam postanowiła że będzie mnie karmić zupką ze szpinakiem z własnego ogródka. Podobno nigdy tej zupy nie próbowała, ale ja nigdy nie miałam problemów z żelazem, lekarze śmiali się że mam poziom jakbym szyny jadła.;-) i teraz w ciąży też jest ok :-)

Aga_k_m to ja jutro po Tobie wizytuję bo o 10:15 ;-)

Kasia ale w UK..

My tu juz 10 lat i zaskakujesz mnie hihi.
Może do pl??
My mamy farmy w okół, dzieci nawet zbierają.. I sklepy z normalnym zarciem i do koloru do wyboru..

Noo jak wpisałam w suwak i 3 z przodu to aaaa. Jeszcze chce w maju juz być gotowa.. Wiec musze się streszczac.

Z niskim lozyskiem się nie martwię, byłam już w gorszej sytuacji ale zaś po cc jest ryzyko wrosniecia.. To zmienia postać rzeczy.. Choć chyba psychicznie nie znioslabym kolejnej ciąży..

Mamusia dziękuję bardzo za zainteresowanie. Juz przerabialam takue zdrowe jedzenie i średnio działa ale szpinak sprawdzę.

Kasia juz raz pytałam skąd jesteś i ike w UK?? Nie mam pijecia gdzie robisz zakupy ale pierwsze słyszę, zebh nie można było dostać normalnego żarcia.. Wręcz w szoku jestem.. Tu się roi od zdrowego żarcia,.

Zonagraja coś okropnego, na waszym miejscu wynikoslabym się do Krk właśnie. Tam wystartowała na nowo, czasem warto :)

Bulkasia juz masz wizytę, kciuki trzymam!

Megan lobuzico tez pytałam o Cie :)

Tea inhaluje na soli, najlepiej działa, robi się szybko mokry kaszel do tego. Syropmzawsze daje albo herbapect albo naoangin.

Maziajka, to się nazywa Spatone.
Link do: Spatone Original Natural Iron Supplement | Holland & Barrett - the UK’s Leading Health Retailer
Każda saszetka ma 5mg ironu.
Wchlanialnosc jest zupełnie inna, tu wypiasz 2 nandzien w ciąży i wystarczy mimo iż inna dawma w tabsach.

W Polsce PONOC odpowiednik to Floradit. Ale nie sprawdzałam składu na ilość i tam dodatkowo jakieś cuda są :)

Tymuniek to kciuki za czwartek. Ie polecę nic na hemo z pl produktów nuestety.
Wybacz [emoji170] mialam tak zajechany weekend ze przez sobote i niedziele nie wchodziłam na forum to nie zauwazyłam [emoji56]
W piatek od rana na nogach + wieczorem K z moim tatą pili whiskey i wrocilismy po polnocy do domu , rano o 6 musialam wstać bo mialam egzamin praktyczny zawodowy na 8, także pozniej od razu reszta spraw i zakupy z mamą + jak wróciłam jechaliśmy z K odebrać jego garnitur i coś przekąsić.. A po powrocie od razu poszlam spac jakos o 19 bo dopadł mnie moj migrenowy ból glowy :/ w niedziele jak myslalam ze poleze to znowu mielismy co robić :D i tak sobie weekend zleciał ..

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Lilith kurdeeee ale mi uswiadomilas ze to juz niebawem aaaa boje sie!:D. I w ogole ze juz date masz ja nawet nie wiem jaki szpital wybrac:-((
Mam nadzieje ze z Twoim loazyskiem bedzie ok!

Kurde zjadlabym jakiegos gofra ze smietana i truskawkamiiii! Albo pawlowa:D

010igov35ye70zfx.png

Lilith kurdeeee ale mi uswiadomilas ze to juz niebawem aaaa boje sie!:D. I w ogole ze juz date masz ja nawet nie wiem jaki szpital wybrac:-((
Mam nadzieje ze z Twoim loazyskiem bedzie ok!

Kurde zjadlabym jakiegos gofra ze smietana i truskawkamiiii! Albo pawlowa:D

010igov35ye70zfx.png
Ale mi zrobilas smaka na gofera [emoji23] tak myslalam czego mi jeszcze do szczęscia dzis brakuje [emoji44] wczoraj wrocilam z pracy i mowie do Kamila takim milutkim sugerującym glosem ze mam takiego wielkiego smaka na macflurry lion z polewą karmelową:D 5 min później siedzilismy w aucie w drodze do maka a ja byłam najszczęśliwszym czlowiekiem na swiecie [emoji23]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Megan faktycznie dużo się działo. Przyznam, że jak ja mam takie zalatane dni nigdy nie chce mi się wchodzić,, ale jak pomyślę o nadrobieniu to już wolę choćby na szybko hihi.

Karo tez mało zagląda..

Katanka 2 cc. 1 cc w 2006 potem w 2014 i SN w 2016. Blizny mam dwie, musiała przez łożysko ciachac trochę wyżej :)

Maziajka doczytalas o tym suplemencie??
No Ty też jak ja jakoś będziesz miała, to czasu aż tyle nie ma, odliczanie chyba lepsze. Jakbym odliczyla miesiąc, który chce luzu zostawić to już wogole.. A do kupienia trochę mam.

Robisz gofra??

Kasiano to pogadalysmy.....

Do góry