reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Truskawka moi tesciowie wczesniej wlasnie w tym domu pomieszkiwali w lecie na weekend czasami tydzien. I nagle 1.5roku temu remont,zrobili ogrzewanie szybka sprzedaz mieszkania i sie wprowadzili obok [emoji30]
tesciowa tez ciagle zaglada do nas,czasami to czuje sie podgladana jak wyjezdzam popoludniu z domu a ona w oknie z podniesiona firanka [emoji23] albo jak mamy gosci i przychodza i pytaja pozniej kto u nas byl [emoji21] gdyby nie kredyt to dzisiaj bym sie wyprowadzala.

Aga_k_m niby wiedzialam ze im dalej tym lepiej ale skoro mielu byc tylko sasiadami w lecie i to na weekend to sie wybudowalismy a wyszlo jak wyszlo..
Ja dzisiaj na obiad robie gulasz i kluski slaskie [emoji18]

xnw43e3k256g9p2p.png

Ostatnia edycja:
reklama
Potwierdza to jednak fakt że jak facet mial ciężkie życie rodzinne w domu to dla swojej rodzinyjest super. Moj też ogarnia sam mnustwo spraw takich jak pranie, sprzatanie, mycie okien.
Pierwszy raz słyszę taką teorię. Mój miał normalną rodzinę a jest ogarnięty :p i raczej myśląc o moich znajomych to nie widzę związku między tym jacy są dla swoich rodzin a z jakich pochodzą :) także po prostu trafił ci się dobry chłopak, bez dorabania do tego przyczyny :)

Tymuniek no pewnie ze jest, słyszałam! tylko, ze starają nie podawać sie oksytocyny albo bardzo ostrożnie. Ale nie wiem na ile to prawda ;)

Linoone a to juz pewnie dzieć ;)
Abed ja zawsze umawiam sie tak z dużym wyprzedzeniem, jetem juz umówiona na ostatnie USG

Truskawka gratuluje!

Lilth nie wiem na ile to nasze gadanie, a na ile to realne, ale u nas tez jak przykłada sie rękę to maluszek często sie uspokaja. Przeczytałam, ze dzieci wyczuwają ciepło. A juz zupełnie abstrakcyjne wydawało mi sie jak leżałam pod ktg i nagle taka pikawka pod 160 u maluszka, maz przykładał rękę i za chwilenkie 140. Miałam robione ktg na patologii 4 razy dziennie i za każdym razem to działało

Łał jak dużo z Was mieszka blisko domow rodzinnych. Ja do swojego mam 140km, a do teściów 400 km, ale do jednych i drugich jeździmy bardzo często. Nie wyobrażam sobie mieć złych relacji :), smutne ze większość z Was sie nie dogaduje :(

Karo juhhhu gratulacje! Ile ma szyjka? Mi z 3,4 cm w 16 tc zrobiła sie 6,5 w 21 tc

Aga ja też jeszcze nie, mam przepis na sernik może niedługo.. Co do garow zależy jaka różnica cenowa, musze się rozejrzeć koniecznie.

Morela sprawdź wieczorem może, wtedy dziecię bardzisj aktywne jest. Pamiętaj, że zawsze czujesz to co słyszysz, bo może się ruszać w każdą stronę.

Linoone sproboj podwinac nogi tak jakby pod brodę by przycisnąć macice :)

Wendy my w ogóle nie robimy bo nie ma dla kogo. Ostatnio był w safarii parku, dużo atrakcji dla niego i tyle. Teraz nie robie, ale niegdyś wlasnke. Może wrócę do tego ale nie jak szyję.

Tymuniek oczywiście, że można. Rodziłam maleńka SN po 2 cc. Mam dwie blizny. I teraz tez miałam możliwość próbować SN. Tylko UK a pl to co innego..

Katanka to zupełnie inna sytuacja, będziecie się budować, żyjesz z ta świadomością i ona dodaje wam sił. Co innego jak Zonagraja

Morela haha ale Ci dobrze.. Ja mam poleczke juz z brzuszka.

Truskawka gratki!! Tylko się nie denerwuj jak raz będzie pukac a raz nie.

Czy wasze maluszki tez przestają się wiercic i kopać jak np. Rodzeństwo rękę przylozy do brzucha?? Czazem nawet mąż jak przylozy to cisza. Zabierze rękę i zaś kop aż widać. Z poprzednimi dziećmi miałam dokładnie to samo..

Liluli o jej ale pech.. Fatalna sytuacja :(

Wiecie w UK jest zupełnie inaczdj. Tu każdy chce mieszkać jak najbliżej rodziców i rodzin. Zupełne przeciwieństwo tez w podejściu do siebid..

U mnie znowu brak pomysłu na obiad :(
Może mięsko zawijane z serkiem i szynka w środku., ald nie aiem czy panierka czy szynka na wierzchu.. Ech :(
Jeszcze coś mnie dziś pobolewa, mała na bank się przestawila..
Lilith ja już teraz jestem pewna ruchów mojego malucha więc i spokoju nabrałam :) dziś też już czułam rano i jak pukam mu w brzuch to często mam odzew.
Witam juz po wizycie

Bedzie druga dziewczynka. Ma okolo 300g i 20cm (19 +4 dzisiaj).Mam troche bialka w moczu. Szyjka trzyma ale wzielam od Jutra zakaz wykonywania zawodu bo moj maz Musi prawojazdy na miesiac oddac wiec niemial by ktos malej odbierac

f2w3flw15r2h1ssa.png
Gratuluję dziewuszki! :)

Co do mieszkania z rodzicami.. ja jestem jedynaczką i mam bardzo bliskie relacje z rodzicami , szczegolnie z mamą. Dzwonimy do siebie kilka razy dziennie, jeździmy razem na zakupy, oni Lene biorą średnio raz w miesiącu na weekend. Mój tata jeździ z nią na zajęcia z chóru 2 razy w tygodniu. Uwielbiamy spędzać czas ze sobą ale mieszkać z nimi bym nie chciała. Różnica pokoleń jest silna i mogłaby zepsuć nasze super relacje.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

reklama
Dziekuje dziewczyny.cieszymy sie mega. Szczegolnie ze coreczka zdrowa

Kasiulka dalej 3.3 cm tak jak sie skrocila tak stoi.ale niebiore Narazie nic.

Ja mam 850km Do rodzinnego domu i mamy i z rodzicami i z tesciami bqrdzo dobry Kontakt ale z nimi mieszkac bym niechciala.tu niemamy nikogo i wiadomo ze sie teskni ale Teraz bedziemy miec dwojke dzieci i tutaj nasz dom

Co robicie na bialko w moczu?bo ja w poprzednich ciazach nigdy bialka w moczu niemialam

f2w3flw15r2h1ssa.png

Do góry