reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2017

Karo gratulacje!!

Lilith hmm co do obiadku, ja wczoraj robiłam filet z kurczaka podsmazony na patelni, do tego wrzuciłam pieczarki pokrojone, podsmazyłam, dolalam wody zeby sie dusiło, do tego pozniej smietankę 30% jako sosik, zagesciłam troszke mąką, wyszedł super kurczak w sosiku, do tego ziemniaczki ugotowane polane tez tym sosikiem, bardzo nam smakowało.

Liluli hmm to faktycznie nie ciekawie masz z tesciowa, nasi sie nie wtracaja, jestesmy mocno zagrodzeni, wiec widac tylko nasze dachy od siebie, nie wiedza kiedy jestesmy w domu a kiedy nie, ale i tak by nie podgladali nas i nie wtracali sie w nasze sprawy.

reklama
Karo011 gratuluje córeczki!:-)

Morela_87 ja tez mam silne relacje z mama, rozmawiamy codziennie :-)

generalnie i mama i tesciowa i nawet moj tata mieszkają od nas gdzies kilometr wiec mamy blisko :D ale to co innego niż mieszkac w jednym domu. Na samym poczatku tesciowa wpadala do nas bez zapowiedzi - znalazłam na to sposób, pare razy wyskoczylam w majtkach i teraz się zapowiada :)

Ja jestem ciekawa jak u nas będzie, bo w nowym domu moja mama będzie z nami mieszkać, z tym że budujemy dom z tzw. senioratką, mamy tylko wspólne wejście. Ogólnie męża siostra mieszka blisko rodziców i mają mega luksus, kiedy trzeba babcia siedzi z dzieciakami, dziadek wozi na wszelkie zajęcia i rodzice nawet czasami wyskoczą na jakiś weekend we dwoje.

To najtrudniejsze właśnie w odległościach, ze jest sie samemu. Do tego moi jak i teściowie są dalej aktywni zawodowo... moi to juz w ogóle kochają swoją prace, maja zobowiązania ...
Ale dziś wzięli połówkę urlopu i przyjadą na dzien babci i dziadka w pkolu ❤
Grześ śpiewa czerwone gitary
"Kto dla ciebie zgolił brodę, 
spodnie w kwiatki włożył modne,
Kto no powiedz kto.."
Spodnie musiałam ubrać w kwiatki

Załączniki

• IMG_4587.JPG
    IMG_4587.JPG
    318,3 KB · Wyświetleń: 70
Karo gratuluję zdrowej córeczki :)

Tak jak wy czekam na wiosnę i będę mogła w końcu na długie spacery wychodzić bo teraz to mróz i ślisko u nas.

Maziajka okna zostaw za zimno chociaż pewnie już kończysz sprzątać ;) pochwal się później kuchnią :)

Ja dzisiaj na śniadanie zrobiłam naleśniki bo tak mi się zachciało :D a obiad zupa z wczoraj a na jutro może brokuły poszukam z filetem z indyka :)
Ja z mamą mam bardzo dobry kontakt tez codziennie przez tel rozmawiamy albo jadę do rodziców z tata normalny ;) a teście.. mieszkają za ulicą narazie się nie wtracaja, ale wiem ze jak od męża brata córka się urodziła to zaczęli tam codziennie z rana przychodzić i w ogóle ... no mój mąż jest taki ze od razu im powie, że coś mi nie pasuje jak mi będą z rana się zjawiac wiadomo czasem fajnie jak będę potrzebować żeby zostali z dzieckiem ale jak będę rano chciała chodzić w piżamie do 12 to nie chce żeby byli ;)

Karo - ogromne gratulacje [emoji3]. Córa pewnie przeszczesliwa?

Inka - o jaaa... Współczuję takich romantycznych wieczorów. Dobrze, że macie Teściów z głowy[emoji6]

Integral - może Teściowej się odmieni jak maluszek pojawi się w domku? Życzę Ci tego [emoji5].
Ja bym chyba nie wytrzymała takiej chorej sytuacji.. Żaden taras ani kawusia by mnie nie uspokoiły, gdy obok krzatalby mi się wiecznie niezadowolony intruz.
Ja tez mam ciężkich Teściów i nie wyobrażam sobie wspólnego mieszkania. Na szczęście to sa typy, które nie narzucają się ze swoją obecnością [emoji6]

Alex - oby u Synka sytuacja z brzuszkiem była jednorazowa akcją.

Kasiulka ale ekstra gacie :D:D:D

Lilith moja tez jak ktos polozy reke to przestaje fikac...to chyba norma.

Aga Ewella oczywiscie okna pomyłam :D ale bardziej z wewnatrz zewnatrz nie mam az tak brudny bo mieszkamy daleko od drogi, tam tylko przetarłam.

Karo gratki corci teraz bedziesz wypoczywac:) imie macie???

ja z rodzicami mam super kontakt, tescie...bez komentarza tesc mieszka w Radomiu 300 km od nas, a teściowa ..........patologia.

reklama
Do góry