reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2017

Karo gratulacje!!

Lilith hmm co do obiadku, ja wczoraj robiłam filet z kurczaka podsmazony na patelni, do tego wrzuciłam pieczarki pokrojone, podsmazyłam, dolalam wody zeby sie dusiło, do tego pozniej smietankę 30% jako sosik, zagesciłam troszke mąką, wyszedł super kurczak w sosiku, do tego ziemniaczki ugotowane polane tez tym sosikiem, bardzo nam smakowało.

Liluli hmm to faktycznie nie ciekawie masz z tesciowa, nasi sie nie wtracaja, jestesmy mocno zagrodzeni, wiec widac tylko nasze dachy od siebie, nie wiedza kiedy jestesmy w domu a kiedy nie, ale i tak by nie podgladali nas i nie wtracali sie w nasze sprawy.

reklama
Karo011 gratuluje córeczki!:-)

Morela_87 ja tez mam silne relacje z mama, rozmawiamy codziennie :-)

generalnie i mama i tesciowa i nawet moj tata mieszkają od nas gdzies kilometr wiec mamy blisko :D ale to co innego niż mieszkac w jednym domu. Na samym poczatku tesciowa wpadala do nas bez zapowiedzi - znalazłam na to sposób, pare razy wyskoczylam w majtkach i teraz się zapowiada :)

Ja jestem ciekawa jak u nas będzie, bo w nowym domu moja mama będzie z nami mieszkać, z tym że budujemy dom z tzw. senioratką, mamy tylko wspólne wejście. Ogólnie męża siostra mieszka blisko rodziców i mają mega luksus, kiedy trzeba babcia siedzi z dzieciakami, dziadek wozi na wszelkie zajęcia i rodzice nawet czasami wyskoczą na jakiś weekend we dwoje.

To najtrudniejsze właśnie w odległościach, ze jest sie samemu. Do tego moi jak i teściowie są dalej aktywni zawodowo... moi to juz w ogóle kochają swoją prace, maja zobowiązania ...
Ale dziś wzięli połówkę urlopu i przyjadą na dzien babci i dziadka w pkolu ❤
Grześ śpiewa czerwone gitary
"Kto dla ciebie zgolił brodę, 
spodnie w kwiatki włożył modne,
Kto no powiedz kto.."
Spodnie musiałam ubrać w kwiatki

Załączniki

• IMG_4587.JPG
    IMG_4587.JPG
    318,3 KB · Wyświetleń: 73
Karo gratuluję zdrowej córeczki :)

Tak jak wy czekam na wiosnę i będę mogła w końcu na długie spacery wychodzić bo teraz to mróz i ślisko u nas.

Maziajka okna zostaw za zimno chociaż pewnie już kończysz sprzątać ;) pochwal się później kuchnią :)

Ja dzisiaj na śniadanie zrobiłam naleśniki bo tak mi się zachciało :D a obiad zupa z wczoraj a na jutro może brokuły poszukam z filetem z indyka :)
Ja z mamą mam bardzo dobry kontakt tez codziennie przez tel rozmawiamy albo jadę do rodziców z tata normalny ;) a teście.. mieszkają za ulicą narazie się nie wtracaja, ale wiem ze jak od męża brata córka się urodziła to zaczęli tam codziennie z rana przychodzić i w ogóle ... no mój mąż jest taki ze od razu im powie, że coś mi nie pasuje jak mi będą z rana się zjawiac wiadomo czasem fajnie jak będę potrzebować żeby zostali z dzieckiem ale jak będę rano chciała chodzić w piżamie do 12 to nie chce żeby byli ;)

Karo - ogromne gratulacje [emoji3]. Córa pewnie przeszczesliwa?

Inka - o jaaa... Współczuję takich romantycznych wieczorów. Dobrze, że macie Teściów z głowy[emoji6]

Integral - może Teściowej się odmieni jak maluszek pojawi się w domku? Życzę Ci tego [emoji5].
Ja bym chyba nie wytrzymała takiej chorej sytuacji.. Żaden taras ani kawusia by mnie nie uspokoiły, gdy obok krzatalby mi się wiecznie niezadowolony intruz.
Ja tez mam ciężkich Teściów i nie wyobrażam sobie wspólnego mieszkania. Na szczęście to sa typy, które nie narzucają się ze swoją obecnością [emoji6]

Alex - oby u Synka sytuacja z brzuszkiem była jednorazowa akcją.

Kasiulka ale ekstra gacie :D:D:D

Lilith moja tez jak ktos polozy reke to przestaje fikac...to chyba norma.

Aga Ewella oczywiscie okna pomyłam :D ale bardziej z wewnatrz zewnatrz nie mam az tak brudny bo mieszkamy daleko od drogi, tam tylko przetarłam.

Karo gratki corci teraz bedziesz wypoczywac:) imie macie???

ja z rodzicami mam super kontakt, tescie...bez komentarza tesc mieszka w Radomiu 300 km od nas, a teściowa ..........patologia.

reklama
Do góry